Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Gyorskaja függő vagyok. Aki...

Gyorskaja függő vagyok. Aki volt már hasonló helyzetben, hogyan birkózott meg vele?

Figyelt kérdés

Soha nem voltam semminek a függője, se alkoholnak, se ciginek, a koffeinnek, a drogot ki se próbáltam, de rájöttem, hogy rászoktam a gyorskajára. Nem mindre, vannak kedvenceim, de azt rosszullétig tudom enni. A rendes ételek közül csak párat szeretek, ha nincs lehetőségem ahhoz a párhoz, elmegyek és veszek gyorskaját. Ha nincs semmi kaja, amit el tudok magammal vinni, akkor reggel 7-kor beugrok a KFC-be vagy a mekibe, megeszek egy menüt és hozzá még 2-3 szendvicset és délután kettőig nem is vagyok éhes.

A pénzem is gyorsan fogy és meg is híztam, 60 kiló voltam kb, most 72 (163 cm-hez).

Fogyni is szeretnék, meg az egészségem is jobb lenne, ha nem ennék ennyi gyorskaját, na meg spórolnék is vele. Max egy hét telik el, hogy nem eszem ilyeneket, akkor szokott lenni itthon olyan étel, amit szeretek, de ha egyszer nincs, kapva kapok az alkalmon és megyek is a legközelebbi áruház étterem részlegéhez...

Ráadásul a majonézért is odavagyok, 4 longer szendvicset kérek elvitelre és telenyomom itthon majonézzel annyira, hogy közben ki is potyog, mint egy gyrosnál, ami jól meg van pakolva.

Hogy tudnék ezzel leállni? Még semmi függőségemet nem kellett leküzdeni, így nem tudom, hogy tudnám ezt.

2016. dec. 15. 18:58
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Csak akkor fog sikerülni, ha találsz egy olyan dolgot, ami magasabb rendű élvezetet nyújt neked. Keress más éttermeket, próbálj ki új ízeket! Amíg ezekhez ragaszkodsz, addig nem fog menni, csak becsapod magad.
2016. dec. 15. 19:15
 2/20 anonim ***** válasza:
21%

Az baj. Főleg a hízás miatt. Borzalmas nehéz lefogyni!

Próbáld meg, hogy reggel egy-két főtt tojást és kávét/teát eszel- és ameddig bírod, nem eszel. Vagy nem tudom. Mindenképp fokozatosan kell: pl elhatározod, hogy ma 2-ig nem eszel. Azt tartsd be!! Akkor vegyél egy hamburgert- 250.- sajt nélkül (ne menüt!). Elég aznapra. és így növeld naponta az időt.

2016. dec. 15. 19:36
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Tudom hogy ez nem nagy segítség, de esetleg használj light vagy kalóriaszegény majonézt. A másik tippem pedig hogy próbáld meg otthon egészségesebb verzióban elkészíteni ezeket a burgereket.
2016. dec. 15. 19:41
 4/20 anonim ***** válasza:

A tojás nem is rossz ötlet. Bevágsz 5-8-at, eleinte akár többet (gőzöm nincs, mennyitől lakik jól az, akinek menü és szenvicsek kellenek reggel), s jó esetben nem vágysz utána meki menüre... Persze ez csak egy ötlet, nem mindenkinek való.

Neked kell fejben rendbetenni s lépni, de azért trükkök nem ártanak. Lakj jól otthon valami finom étellel, én sem önuralomra építeném az egészet... Nekem csokikorszakaim voltak, ott is az segített, hogy máshogy, jobban ettem s mintha elvágták volna. Jó, most is szeretem a csokit, de ritkán és keveset eszem, nem KELL. A függőség több szempontból sem jó.

A majonézben nem látok problémát, ha belefér az életmódodba annyi, amennyit eszel.

2016. dec. 15. 19:49
 5/20 A kérdező kommentje:

A light majonéznek rettenetes íze van. :D Pedig szeretem a light dolgokat, pl light joghurt, meg zero üdítők.

De házi majonézt tudok csinálni, azt szeretem is, csak a boltinak jobb íze van meg ugye nem igényel időt.

Megpróbálom a házi hambikat :) Meg a csökkentést is. :) Köszi a válaszokat!

Csak rohadt nehéz elkezdeni!! :D

2016. dec. 15. 19:51
 6/20 A kérdező kommentje:

4-es most látom csak a válaszod.

Igazából nem vagyok reggel olyan éhes, de ha rágondolok arra a kajára rögtön megéhezem. Ha tojást kéne ennem akkor elég lenne az a 6-8, sőőőt, most ez soknak is tűnik. Rántottában szeretem a tojást. :) Csak sajnos azt is majonézzel. Nem kevéssel. Nagyon sokkal! :D

2016. dec. 15. 19:53
 7/20 anonim ***** válasza:

A light dolgokkal nagyon vigyázni kell. Lehet, hogy kevesebb zsir van benne, de felnyomják szénhidráttal.

Minenképp próbálj meg másképpen kajálni, ne ez legyen az elsődleges, hogy minek milyen ize van, hanem , hogy mi káros és mi nem neked. Sokkal fontosabb ez.

Ajánlom figyelmedbe a következő filmeket, nézd meg őket, hátha elmegy a kedved:

[link]

[link]

[link]

[link]

Tényleg nagyon ajánlom őket, jelezz vissza ha megnézted, figyelni fogom.

2016. dec. 15. 20:05
 8/20 anonim ***** válasza:
45%

tanulj meg otthon gyorskaját csinálni. egy rántott csirke mindig zseniális, egy mekis hambit pedig darált húsból pillanatok alatt fillérekért össze lehet dobni, és 2000 forintból jóllaksz egy hétig. a neten vannak jó receptek és kis gyakorlattal nagyon jókat varázsolhatsz.

72 kg bőven jó, 80 se lenne vészes. Ha valah elmész konditerembe gyúrni, 2-3 hónap alatt a felesleg mind átalakul izomba.

2016. dec. 15. 20:25
 9/20 anonim ***** válasza:
Én az esti csipsz csoki tv kombóval voltam így. Tudatosan nem veszek , nem is megyek a boltba arra a sorra. Mert ha van itthon akkor nincs megállás. Pont egy hét után volt nekem is mindig a kritikus pont. Akkor estem vissza a legtöbbször. Ne menj gyorsétterem közelébe. Vegyél máshol kaját. Rendes ételből kevesebb kell és a gyorskajáknak nagyon a kalóriájuk. És ha normálisan eszel rendes kaját könnyebb lesz a rohamot is leküzdeni.
2016. dec. 15. 20:38
 10/20 anonim ***** válasza:

Igi bá!!

Maga az????

2016. dec. 15. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!