Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan fogyjak ha nem akarok...

Hogyan fogyjak ha nem akarok izmosodni csak zsírt égetni?

Figyelt kérdés

Combból, fenékből, és alsó hasból kellene. 15 éves vagyok, és diétázom.kb.3 hete. Nem eszek csokit, se kenyeret se zsíros kajákat. Mostanában sok gyümölcsöt eszem. 173cm/69 kg vagyok, és nemrég ment le kb. 4-5 kiló. Ennek örülök is, de nem látszik rajtam, centiben sem igazán :S az hogy lehet? Amúgy meg ha vki azt akarná írni hogy visszamaradhatok a fejlődésben és h ne csináljam... -> az nem baj mert így is nagyon idegesít a magasságom.

köszönöm a válaszokat

2010. ápr. 30. 18:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem feltétlen a növekedésedet lassítja, tartja vissza a diéta. Egyéb gondokat is okozhat, de ez persze attól függ, mennyit eszel egy nap, nem éhezel? Mert az a lényeg, sose legyél éhes, de SOHA ne edd magad túl.

Az, hogy nem eszel csokit, kenyeret, és zsírosakat, az nagyon jó.

Mindenképpen mozogj valamit. Nem minden mozgással fogsz izmosodni, vannak kifejezetten zsírégető edzések, keress rá. Csak ezeket rendszeresen kell csinálni, mellette tartani az egészséges táplálkozást, és voálá.

2010. ápr. 30. 18:26
 2/11 A kérdező kommentje:

Hát nem tom. nem sokat eszem. reggelire megszoktam enni egy jó reggeltet(remélem nem hizlal...)vmi gyümölccsel, ma pl banánnal. Aztán ezenkívül még ettem narancsot és ananászt xD ma nagyon gyümis napom volt. Egy kicsit éhes vagyok, de nem vészes.

És nem tudod hogy az miért lehet hogy fogytam kilóba de centibe nem?

2010. ápr. 30. 18:35
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
írd már le pontosan mit, mennyit és mikor ettél ma....
2010. ápr. 30. 18:43
 4/11 A kérdező kommentje:
Jó: 8előtt pár perccel ettem egy jó reggeltet(egy egészet) és egy banánt. 2kor ettem egy fél narancsot. és kb. 5kor egy ananász befőttből kb. 4 darabot úgy, hogy leöntöttem róla a levet...
2010. ápr. 30. 18:45
 5/11 A kérdező kommentje:
és ilyen karika volt az ananász..
2010. ápr. 30. 18:47
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Ezt mind? Enni mikor ettél? mert normális kaját nem látok a menüdben....
2010. ápr. 30. 18:56
 7/11 A kérdező kommentje:
csak nem igazán tudom hogy mit egyek, mert anya mindent nagyon zsírosan csinál :S kértem h álljon le, de nem érdekli... nem tudok mit csinálni. Amúgy szerinted mit kéne még egyek?
2010. ápr. 30. 19:04
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Sok ember megpróbál a lehető legkevesebbet enni (vagy semmit sem) a rendszeres testmozgás mellett, mondván, hogy először a felesleges zsírt akarja elégetni. Rövid idő alatt rájönnek, hogy a hatás épp az ellenkezője lesz: a drasztikus ételmegvonás után a mérleg többet fog mutatni. Ez nagyon kiábrándító!

Ennek magyarázata szervezetünk túlélési mechanizmusa. Ha csökken a táplálékbevitel, akkor a szervezet átáll energiatakarékos üzemmódba. A jelekből arra következtet, hogy a jövőben kevesebb tápanyagot fog kapni. Ezért csökkenteni fogja a zsírégetést, hogy megőrizze a zsírban elraktározott energiát. Az anyagcsere lassabb lesz. A szervezet az izmok fehérjéit fogja energiaforrásként felhasználni. Mindeközben folya-matosan üzenni fog az agynak: „ Enni kell, mert veszély van! Enni kell, minél nagyobb kalóriatartalmú ételeket! Enni kell! Az agy győzni fog a test felett, a végeredmény az evés lesz. S mivel az izmok tömege csökkent, ezért a szervezet nem tudja a korábbi hatásfokkal elégetni a tápanyagokat, tehát a felesleges zsírt elraktározza. A végeredmény akár plusz 5 kilogramm zsír is lehet.

Úgy kell fogyni, azaz úgy kell zsírt leadni, hogy közben megtartod a tiszta testtömeget és az izmot.

Magyarul ha nem eszel normálisan, még többet fogsz hízni, mint fogyni. Ezt értsd meg!!!

2010. ápr. 30. 19:59
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

15 évesen elég nagy vagy ahhoz, hogy főzz magadra...ma koplaltál, ezzel ezt fogod elérni

elmarad a menzeszed, hosszú távon meddőség, megállsz a fejlődésben, nem tudsz koncentrálni és tanulni, lassan már felállni se fogsz tudni, fájni fog az evés, mert összeszűkül a gyomrod, kihullik a hajad, tönkremegy a bőröd, hiánybetegségeid lesznek és a végén meghalsz

http://www.youtube.com/watch?v=aTIjRxT_Y9g

2010. ápr. 30. 20:03
 10/11 A kérdező kommentje:
Jójó, nem akarok anorexiás lenni, csak jól kinézni, mert zavar. A suliban heti 2 óra tesi van, abba futás, meg minden, emellett szoktam rubint rékázni, és béres alexandrázni, csak remélem nem izmosodok, mert a combomon van zsír, de izom is... Azért köszi a válaszokat.
2010. ápr. 30. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!