Intervallum futás izmosít vagy karcsúsít?
Alalpjában napi 20 percet szoktam futni, direkt azért, hogy ne izmosodjak tovább. Vagyis ez hülye megfogalmazás, mivel sportoló vagyok, és edzéseken inkább sprintelni szoktunk (kéilabda). Mellette elkezdtem a hosszútáv futást/kocogást, de még nagyon alap módon. Olyan 3-3,5 km-eket mindössze, amit növelni szeretnék. Találtam edzéstervet, ami elég intervall. (3 p futás 3 p gyaloglás 5-szöri ismétléssel)
A végén persze eljutunk a folyamatos futásig, de addig is érdekelne, hogy az ilyen fajta intervall edzések inkább izmosítanak, vagy segítenek a zsírégetésben/karcsúsításban? Azért kérdezem, mert ugye a sprinterek azok izmos, "vastag" (JÓ ÉRTELEMBEN :) ) testalkatúak, míg a hosszútávozók vékonyabbak, és nekem a sport miatt nem célom tovább vastagodni már (Még ha ez csúnyán is hangzik)
A futás sehogyan se izmosít túlságosan. Ha van egy alap izommasszád, azt a futás biztosan nem fogja tovább növelni:)
Ha erre gondoltál..:D
Igazán nincs mit:)
Jó lett ez, simán meg lehet érteni😊
a hosszútávfutás és a hiit(magas intenzítású intervallumos edzés) kardió szálkásít.
viszont elég furának tűnik ez a 3p-3p-es felosztás. az én hiit edzéstervemben kb 200m sprint, 50m (vagy kezdőként amíg többé-kevésbé normalizálni tudod a pulzusod) séta kombók voltak, és 10-15 percet kellett csinálni haladó szinten is (a bemelegítést és nyújtást nem számolva). mert ugye a hitt-nek pont az a lényege, hogy ezalatt jobb hatást érsz el, mintha egyenletesen futnál egy órát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!