Intervallum kocogással kombinálva. Hatásos zsírégetésre?
Szeretnék 3-4 kg zsírtól megszabadulni. Izmom van, mert folyamatosan építettem, és eddig is rengeteget sportoltam, futottam, kondiztam, csak a táplálékra nem nagyon figyeltem így felcsúszott 3-4 kg zsírban. Főleg has, comb és fenék tájon.
Alatta viszont ott az izom. Erről szeretném lepucolni a zsírt.
A táplálkozásra oda figyelek ismét. Heti 2 db súlyzós edzést gondoltam szinten tartásnak.
Rendszeresen minden nap eljárok kocogni, de ezm ostanában már nem mozgat le igazán. ezért úgy terveztem, hogy heti 3szor beiktatok a kocogás közé intervallumot is.
Terepen futok. Tehát emelkedő, lejtő, minden ami jön. Így szoktam 60 percet lekocogni amíg rám nem sötétedik, és nem nagyon szokott már megmozgatni a dolog.
Ma kipróbáltam, hogy beiktattam 15 perc intervallumot. Így nézett ki amit csináltam:
30 perc futás/kocogás terepen.
15 perc intervallum
15 perc kocogás
nyújtás.
Végre éreztem hogy át vagyok mozgatva, hogy igazán kivette az erőmet :D Sokkal jobban átmozgatott.
Ami miatt kiírtam a kérdést, az az intervallum. Sosem csináltam még így nem tudom, hogy mi lesz a hatása, és hogy jól csináltam-e így:
10-15 mp sprint, 20-30mp kocogás, majd megint sprint. Ezt váltogattam 15 percig.
Szégyenlem, de 10-15 mpnél többet egyszerűen nem bírtam sprintelni. Emelkedőn fölfelé max 10 mp jött össze, emelkedőn lefelé meg 15-20 de ott meg lassítanom kellett, mert a kutyám is beindult és majdnem elrántott :D
Szerintetek ez hatásos, lepucolhatok vele pár kg zsírt magamról, megfelelő táplálkozás mellett?
Heti 3 alkalom elég lenne úgy hogy így is minden nap futok?
25 éves nő vagyok.
Az intervallum edzés az már eleve váltogatás. Ez egy katonai kiképzés amit kitaláltál..
Egyél jobban, akár ketogénezz, de ne harcold így le a szervezetedet, mert nem biztos hogy jót tesz! :)
De a sima terep futás már nem mozgat át. És napi 1 órám van csak futkosni. :( napi 1 óra aktív terepen való kocogás és futás (mert nem mindig egy tempóban poroszkálok) már meg sem kottyan. Az intervallumban meg végre érzem hogy vannak izmaim :D
De lehet jobb lesz ennek jobban utána olvasnom mert izmot viszont nem szeretnék veszteni.
Ha 1 órád van edzeni, akkor simán belevehetnél igazi láb edzést guggolásokkal, kitörésekkel, felsőtest edzést.
1 óra alatt már korrekt jóga vagy qigong edzés is elvégezhető, attól függ te miket preferálsz.
A hormonrendszerednek fogyáshoz nyilván jót tenne a qigong, ezt nem teszi meg a legkeményebb (katonás, badass) terepfutásintervallumsprintelés sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!