Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Így is lehet eredményes a...

Így is lehet eredményes a tervem? Elég lesz heti 2 futás, ha mást is csinálok mellette?

Figyelt kérdés

Nem vagyok túlsúlyos, az alakom átlagos. 161 cm és 56-57 kg vagyok. Nem érzem teljesen jól magam a bőrömben, szeretnék 3-4 kg-t leadni és kicsit izmosítani.

Régebben jártam futni és nagyon jó volt. Szerettem is, és hihetetlenül változott a testem. Kilókban ugyan nem annyira látszott, de centikben hatalmas volt a változás. Szóval ez lenne megint a legjobb mozgásforma, de mivel másik városban tanulok és napi 3 órákat utazgatok gyakorlatilag sötétben megyek el, és szinte már sötétben érek haza. A futópálya pedig nincs kivilágítva, így sötétben nem merek már kimenni futni.

Arra gondoltam, hogy szombaton és vasárnap, amikor több időm van, elmennék kocogni fokozatosan növelve a távot. Hétköznap meg itthon tornáznék pl. Péntek Enikő zsírégető intervallumos edzésére, vagy Rubint Réka DVD-re.

Mindezt természetesen megfelelő táplálkozás mellett gondoltam. Eredményes lehet így is a tervem?

2013. nov. 16. 08:48
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha fogyni szeretnél, mozgásnak szerintem jó, de izmot nem fogsz vele építeni, mert az más edzés, más kajálás.
2013. nov. 16. 08:57
 2/3 anonim ***** válasza:
23%

Mi pontosan a célod?

Mi az étrended hozzá, mert 'megfelelő', de ez kissé rövid jellemzés. Pedig ez lenne a lényeg.

2013. nov. 16. 09:32
 3/3 A kérdező kommentje:

Először szeretném azt a 3-4 kiló felesleget leadni, utána jöhet majd némi izom is. A fogyáshoz tudtommal az egyik legjobb mozgás a futás/kocogás, csak erre hetente 2 alkalommal van lehetőségem. Ezért kerestem más megoldást hozzá, amit hétköznap, itthon is tudok csinálni este.

Az étkezésem nem a legtökéletesebb jól tudom, de ezt tudom kihozni a lehetőségeimből.

A rágcsálnivalókat, cukrokat, csokikat elkerülöm, az üdítőket is. Naponta 2-2,5 litert iszom, többnyire vizet, kisebb mennyiségben gyümölcsteát citrommal, vagy gyümölcslevet (én facsarom frissen a gyümölcsöt).

A zsíros, nehéz kajákat kerülöm, ahogy a fehér lisztes termékeket is. Sokszor eszek keveset, ez azt jelenti, hogy egy nap kb. 7-8 alkalommal eszek, de ebből 4-5 étkezés tényleg minimális mennyiségű.

Reggel 5-kor kelek, iszok egy kávét (pici cukorral és tejjel), valamint eszek egy kis müzlit, vagy házi zabos kekszet, ilyesmit. Csak egy pár falatot a kávé miatt, többet nem tudok ilyen korán enni.

Fél 8-8 között, amikor beérek a suliba eszek. Általában szendvicset eszek sokmagvas buciból, korpás zsömléből ilyesmiből, de általában csak a felét eszem meg egyszerre. Ezenkívül minden délelőtt eszek még a suliban egy kis doboz gyümölcsöt (változó, hogy mit, általában almát, körtét, mandarint, narancsot).

Ezenkívül szokott lenni nálam diákcsemege, vagy zabos keksz, amit napközben még eszek, ha éhes vagyok.

1 óra körül szoktam a szendvicsem másik felét megenni.

Ebédelni későn szoktam, általában 4-5 óra között, mert ilyenkor érek haza. Anyukám főz, így azt eszek, ami van. Ha van leves, eszek azt is, mert nagyon szeretem a leveseket. Amikor leves és második is van, általában este már csak pár falatot eszem, hogy éjszaka ne legyek éhes. Ilyenkor pl. valamilyen magvakat eszek este pl. dió, sótlan mogyoró, pisztácia, szezámmag stb.

Ha éhes vagyok, akkor persze laktatóbb kaját eszek pl. joghurt müzlivel, tojás, saláta stb.

2013. nov. 16. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!