Mi ez a tévhit, hogy a koplalás 'hízlal'?
Ha koplalás után visszatérünk a normál étkezéshez, akkor elhízunk, mert elraktároz mindent a szervezet, lelassult anyagcsere blablabla.
Full kamu :D
Nem raktároz el mindent a szervezet, csak a többletet, mint máskor. Viszont a koplalástól lassul az anyagcsere, ez már csak ilyen. Sokan pedig bezabálnak utána, ez is érthető valahol.
Ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne koplalással lefogyni és megtartani. Csak nehéz és a legtöbbeknek nem jön össze, valamint megvannak a veszélyei, kockázatai s ha kedves az embernek az izomzata, jobb, ha más módszert választ. Oké, visszajön az izom, ha utána rendesen edz és étkezik, de miért ne kezdhetné eleve ezzel?
A lelassult anyagcsere nem kamu, hanem tény. Az kamu, hogy napi egy megfelelő méretű evésnél lassul, az nem, hogy koplaláskor lassul. Nyilván nem mindenkinél egyformán teszi. pl. az én szervezetem utál anyagcserét lassítani (gyorsítani bezzeg azonnal, ahogy sokat eszem, úgyhogy én a bezabálásokkor inkább fogyok), de hosszas koplaláskor, gondolom, megtenné, hisz elég evolúciós zsákutca lennék, ha nem próbálná elodázni az éhhalálomat, hátha véget ér az éhínség. Ez normális működés.
Ahh, ennek lehet beszélni. Tesókám lehet vagy 16-17 eves.
Az IQ-d is lement 45-re?:)
#15-nek:
Reggeli: 50 g zabpehely vízzel felfőzve, 30 g fehérjeporral + egy kis marék fagyasztott málnával.
Tízórai: 1 csomag tönkölyropi (uristen máglyára velem)
Ebéd: 2 tükörtojás 5 g olivaolajon sütve, 2 szelet szénhidrátcsökkentet magkenyér, vegyes saláta naturjoghurttal.
Uzsonna: egy quest fehérjeszelet
Vacsi: 330 g csirkemell kb 100 g csirkemájjal töltve, 2 szelet abonett + vegyessali natur joghurttal
ezenkívül napközben ittam még 2 dl tejet kávéval.
1500+ kcal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!