Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért kell a napi 4-5 étkezés...

Miért kell a napi 4-5 étkezés a fogyáshoz? Valaki eltudja magyarázni?

Figyelt kérdés
Miért pont ötször? Ilyenkor mi történik az emberrel? Az anyagcseréje gyorsul fel?
2016. ápr. 14. 08:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Dehogy megy zsírba deficitben az étel nagy része... A test pedig fényből él, mi? :D

De nekem MINDEGY, hogy berak-e zsírba 1000 kcalt, majd másnap reggel vagy folyamatosan az éjszaka folyamán kivesz 1500-at zsírból, direkt jó, hogy a tárolási költségek is zsírból fogyást adnak, nemcsak a normál deficit :D Mivel fogyok zsírból, nekem aztán teljesen mindegy, mikor megy glikogénből, mikor tárolódik és mikor nem. A fő, hogy fogy a zsír, mert energiahiány van a testemben, de fehérjét eleget eszem :)

Egyszer utánanézek, hogyan vannak ezek, az tuti, hogy a példám feltűnően rossz, nem az volt a szerepe, hogy reális képet fessen, csak hogy aláhúzzám, hogy teljesen mindegy, hogyan csinálja a test (nyilván jól, ő ért hozzá) s kinek minek fura tévképzetei vannak a fogyásról.

Amúgy meg túl sokan vesztettek el rengeteg hájat mindenféle módszerekkel (napi 1 evés, napi 10g ch, koplalás, mozgás teljes hiánya, akármi), így eléggé látható, hogy nem igaz, hogy mindenféle extra dolgokat kellene teljesíteni a kalóriadeficiten kívül, már ha CSAK a fogyás a cél, mert az egészség, az izomvesztés minimalizálása, jó közérzet s egyebek miatt természetesen nem mindegy, hogyan eszünk.

2016. ápr. 15. 11:45
 12/15 Krisz85 ***** válasza:
de zsírba megy, ézz utána, és nem jön vissza zsírból csak oxidatív folyamatok révén, ha visszajönne akkor elég lenne csak koplani, gondolkozz egy kicsit! és nézz utána dolgoknak, van még mit tanulnod
2016. ápr. 15. 13:15
 13/15 anonim ***** válasza:
61%
krisz85 te annyira nem vagy tisztába a test működésével, hogy az hihetetlen.
2016. ápr. 15. 13:53
 14/15 anonim ***** válasza:

Ismerek embert, aki kövérből karcsúvá vált koplalással, s úgy maradt, úgyhogy még az is működhet, persze.

Én pedig 20 kilót fogytam kevés ch és időszakos böjt mellett (eleinte volt 5 étkezésem, ha úgy nézzük, de elég szorosan egymás után :D). Mondjuk máshogy nem is tudok. A reggelizés bombabiztos módszer arra, hogy ne fogyjak, csak rosszabbul érezzem magam. Ebben nincs is semmi különös, sokfélék vagyunk.

De ha szerinted a tested fényből él s napi kevés étkezéskor belassul az anyagcsere, higgy csak benne, nekem aztán nem fáj az.

2016. ápr. 15. 15:58
 15/15 Krisz85 ***** válasza:

jól van névtelen kis paraszt, hiszel amit akarsz

hmm és még rimmel is! :-)

2016. ápr. 16. 09:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!