Miért kell a napi 4-5 étkezés a fogyáshoz? Valaki eltudja magyarázni?
Dehogy megy zsírba deficitben az étel nagy része... A test pedig fényből él, mi? :D
De nekem MINDEGY, hogy berak-e zsírba 1000 kcalt, majd másnap reggel vagy folyamatosan az éjszaka folyamán kivesz 1500-at zsírból, direkt jó, hogy a tárolási költségek is zsírból fogyást adnak, nemcsak a normál deficit :D Mivel fogyok zsírból, nekem aztán teljesen mindegy, mikor megy glikogénből, mikor tárolódik és mikor nem. A fő, hogy fogy a zsír, mert energiahiány van a testemben, de fehérjét eleget eszem :)
Egyszer utánanézek, hogyan vannak ezek, az tuti, hogy a példám feltűnően rossz, nem az volt a szerepe, hogy reális képet fessen, csak hogy aláhúzzám, hogy teljesen mindegy, hogyan csinálja a test (nyilván jól, ő ért hozzá) s kinek minek fura tévképzetei vannak a fogyásról.
Amúgy meg túl sokan vesztettek el rengeteg hájat mindenféle módszerekkel (napi 1 evés, napi 10g ch, koplalás, mozgás teljes hiánya, akármi), így eléggé látható, hogy nem igaz, hogy mindenféle extra dolgokat kellene teljesíteni a kalóriadeficiten kívül, már ha CSAK a fogyás a cél, mert az egészség, az izomvesztés minimalizálása, jó közérzet s egyebek miatt természetesen nem mindegy, hogyan eszünk.
Ismerek embert, aki kövérből karcsúvá vált koplalással, s úgy maradt, úgyhogy még az is működhet, persze.
Én pedig 20 kilót fogytam kevés ch és időszakos böjt mellett (eleinte volt 5 étkezésem, ha úgy nézzük, de elég szorosan egymás után :D). Mondjuk máshogy nem is tudok. A reggelizés bombabiztos módszer arra, hogy ne fogyjak, csak rosszabbul érezzem magam. Ebben nincs is semmi különös, sokfélék vagyunk.
De ha szerinted a tested fényből él s napi kevés étkezéskor belassul az anyagcsere, higgy csak benne, nekem aztán nem fáj az.
jól van névtelen kis paraszt, hiszel amit akarsz
hmm és még rimmel is! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!