Hány tojást esztek egy étkezés alkalmával?
5-7. Szeretnék többet, de akkor lenne tojásban igen szegény étkezésem és az rosszul hangzik... De már tervezem, hogy néha egy-egy napon nem foglalkozom a fehérjebevitelemmel és elszállok vele :D Nem jó érzés az, hogy sosem ehetek annyi tojást, amennyit csak akarok. Szinte folyamatosan enyhe tojáshiányom van, pedig igazán mindent megteszek: edzek (ami növeli a fehérjeigényt), nem eszem húst s lehetőleg tejterméket sem, max. vajat s 1-2 deka sajtot nagyritkán. Bizonyos okokból az olajos magvakból kell egy kevés. De így sem szokott beférni még napi 10 tojás (kb. fél kiló, de nagy tojásoknál inkább 60-70 dkg) sem.
Azt nem tudom, a tojásevő versenyeken mi megy, de nagyon sok tucat, az biztos. Na, az már nem az egészséges táplálkozás köre, így engem már nem érdekel.
Rántottának, tükörtojásnak kettőt szoktam megenni.
Töltött tojásként simán megy a négy darab.
Én 52 kg vagyok, egy nagyobb darab férfinek ez biztos semmiség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!