Tojás diéta vélemény?
Sziasztok van ez a tojás diéta valakinek esetleg tapasztalata van róla ? szerintetek bevállik ?
Én igazából ugy gondoltam ezt az egészet hogy reggel 3 tojás zöldségekkel délbe 2 tojás zöldségekkel este meg 1 tojás
#3: Ez igaz, de a tojásdiétában (ami amúgy nem szimpatikus nekem, de láttam már sokkal rosszabbat is) többféle van, amúgy ha egyvalamit kellene választani, én is a tojást választanám, nagyon sok tápanyagot lefed. Nem 6, de valamivel több tojás már igen. De való igaz, nem mindent, valamiből kellene kálcium, magnézium, C-vitamin, rost nélkül még meg lehet lenni, de az túl necces irány, a kevés rost pedig nem jó... A zöldség remekül kiegészíti a tojást, de még így is kell más tápanyag. Rövidtávon sem alapoznék csak tojásra, de a kérdező sem teszi és a tojásdiéta sem. A tojásböjt már kiegyensúlyozatlan (kizárólag tojás, zsír, sajt), de az csak pár napig tart.
Én napi 10-12 tojást eszem, néha átnézem a tápanyagbevitelem némely részét, jónak tűnik, mivel természetesen mást is fogyasztok, de azért szálkásításkor a fő ételem.
#6: Én napi 10-12 tojást eszem és nem nagyon sok mást, mert most már tényleg szálkásítani akarok. Zsír van elég, hisz a tojás kalóriájának kétharmada zsírból jön. Nagyon, nagyon jókat eszem, mostanában folyton piskótatortát (nem tudok leállni vele, finom és szuper jól laktat), bár a krém kissé lightos (az is tojásból van, persze) :D De a tojás nekem minden formában maga a tökély. Évek óta rengeteg tojást eszem és nem hiszem, hogy valaha is megunnám, még mindig tökéletes ebéd a tükörtojás és a rántotta, de ha véletlenül épp unnám, akkor jön a többi sok lehetőség (lágy topjás, főtt tojás, tojáspörkölt), a komplikáltabbak elő se kerülnek... A sütik is tojásból vannak, más édességek is lazán készülhetnek belőle, persze ezek nélkül is lehet élni. Oké, aki nem szereti a tojást, ne egye, de aki szerint az a legjobb dolog, feltéve, hogy zöldség is van hozzá, az ugyancsak jókat ehet ízes házi tojásokból. Nekem nem hiányzik semmi (ha mégis, eszem olyat is, de nem sok ételcsoportom van. nekem a tej, a túró, a tejföl szerepkört is a tojás tölti be, kiválóbban, mint a tejtermékek, kivéve a tejfölnél, mert az jó cucc. jégkrémet is lehet szinte csak tojásból készíteni, bár nem szoktam.)
Sok tojással a jóllakás és a finomságot ki vannak maxolva nálam (bármi mást eszem, akkor kalóriadeficitben kötelező és kínzó éhezés van) - de a kérdező 6 tojása tényleg feleannyi, mint a jó mennyiség. Jóllakni lehet, hogy megy annyival, de tápanyagok terén nem az igazi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!