Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Vegetáriánus diétával lehet...

Vegetáriánus diétával lehet fogyni?

Figyelt kérdés

Nem arra gondolok, hogy elhagyom a húst és marad a köret és a saláta. Hanem, hogy csak elhagyom a húst és mindenből zsírszegényet választok. A B12-t, esszenciális aminosavakat, vasat hüvelyesekből, zöldségekből, szójából nyerném, utánakeresnék és kiszámolnám, hogy miben mennyi van és mennyi kell.

A lényeg, hogy ne legyen leterhelve az emésztésem hússal és koleszterint se vigyek be.

2015. okt. 12. 10:40
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
32%

fogyás szempontjából nincs értelme, sőt, szerintem nem jó ötlet, hiszen pl a csirkehús, a hal vagy a pulyka is "szuperkaják", amikből lightosan készítve bőven lehet enni és jól is lakat.

a vegetarianizmusnak leginkább elvi vagy vallási okai vannak, egészség szempontjából csak orvosi felügyelettel érdemes csinálni,komoly baj is lehet belőle, mint a vashiány...

2015. okt. 12. 14:25
 12/24 anonim ***** válasza:

10. voltam, azzal egyetértek, hogy hússal bizonyára könnyebb, hisz a fehérje jól laktat, miközben a hús nem kalóriadús (max. a nagyon zsíros, de az még jobban laktat), térfogatnak még hozzájön zöldség... Akinek nem kell sokat ennie egyszerre, mint nekem, az akár viszonylag kevés kalóriában is jóllakhat így, akár hosszabb távra, mint szénhidráttal.

A szénhidrátszegény étrend is változatosabb hússal.

2015. okt. 12. 14:49
 13/24 anonim ***** válasza:
Én pl napi fél kilogramm csirkemellet eszem és a saját levébe fözöm meg még vizet se rakok alá voltam vér vizgálaton az összes tesztem jó volt volt ami jobb volt mint az elö irt a koleszterinem meg az eloirt érték alja körül volt ugy h nem kell félni
2015. okt. 12. 15:21
 14/24 anonim ***** válasza:
50%

Ha nem viszel be koleszterint, akkor a szervezeted termel magának.:)

Illetve azt sem szabad elfelejteni, hogy hiába van sok vas vagy egyéb nyomelem, vitamin valamiben, ha nem szívódik fel. A növényekből kis arányú a felszívódás, sőt felszívódást gátló anyagok is lehetnek benne.

2015. okt. 12. 15:53
 15/24 anonim ***** válasza:
A növényi vas valamivel rosszabban szívódik fel, a C-vitamin ezen javít. Be lehet azért vinni, amit kell.
2015. okt. 12. 16:01
 16/24 anonim ***** válasza:
62%

8-as, "akár hónapokig is rothadhat a belünkben, a bél falára tapadva".

Jó kis dietetikus hallgató lehetsz, ha ekkora baromságokat híresztelsz. Minimális utánanézéssel kideríthető, hogy a "bélben rothadó hús" az a fanatikus vegetáriánusok által terjesztett, teljesen légből kapott hazugságok egyike. Egyébként meg ha érdekel, mi van a bél falára tapadva, vedd egyszer a fáradságot, és beszélj a témában egy gyakorló gasztroenterológus orvossal, aki naponta látja a saját szemével, mi van az emberek bélrendszerében. Én nem egyszer kérdeztem már ki gasztroenterológus ismerőst a témában, szóval nekem teljesen hiába vetítesz hülyeségeket...

[link]

2015. okt. 12. 16:13
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Én pedig boncoláson tanultam erről, és bizony ott volt a bél falára tapadva, végig. Az már mellékes, hogy ketogén egyénről volt szó, ezért is vehettünk részt ezen a boncoláson.

Különben én nem vagyok vega, szeretem a húst, és ÍGY mondom ezt.

2015. okt. 12. 16:28
 18/24 anonim ***** válasza:
Én 4 hónapja vagyok vega,és nem fogytam semennyit.(De nem is ez volt a célom)Csak fogyás miatt nem ajánlom a vegetáriánus diétát.
2015. okt. 12. 17:04
 19/24 anonim ***** válasza:
Nekem van olyan vegetáriánus ismerősöm, aki kifejezetten túlsúlyos. Szóval ez még nem garancia a fogyásra. Ezt is lehet rosszul is csinálni.
2015. okt. 12. 19:02
 20/24 anonim ***** válasza:

#17: Hogy jön össze a boncoláson részvétel a ketogén étrenddel?

A ketogén miatt olvasgattam már zerocarberekről is, nem tudok róla, hogy különösebben egészségtelen lenne, a tapasztaltok sem ezt mutatják, csak nehéz jól csinálni.

Persze a ketogént magát simán lehet vega verzióban tolni, nekem ez szimpatikus vonal (ha húst eszem, eleve nem tudom tartani a ketogént, fura lény vagyok).

A hús szerintem természetes és az igényeinkhez passzoló táplálék, épp csak a modern állattenyésztésről nincs jó véleményem, ami kihat a termékeire is.

Hogy ki mivel fogy jól, az emberfüggő is, de ha fegyelmezi magát, akkor mindegy, mennyi egyszerű és összetett cukor van a növényekben, ha egyszer nem eszi meg őket vagy csak minimális mennyiségben.

Vega és vega étrendközött óriási különbség lehet, még a fő makrotápanyag sem egyértelmű, van, aki 80% szénhidrátot eszik vegaként, van, aki 80% zsírt.

Van, aki kerüli a zöldséget és sütit, szóját, tésztát eszik... Az, hogy valaki vega, alig jelent valamit.

2015. okt. 12. 20:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!