Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Vegetáriánus diétával lehet...

Vegetáriánus diétával lehet fogyni?

Figyelt kérdés

Nem arra gondolok, hogy elhagyom a húst és marad a köret és a saláta. Hanem, hogy csak elhagyom a húst és mindenből zsírszegényet választok. A B12-t, esszenciális aminosavakat, vasat hüvelyesekből, zöldségekből, szójából nyerném, utánakeresnék és kiszámolnám, hogy miben mennyi van és mennyi kell.

A lényeg, hogy ne legyen leterhelve az emésztésem hússal és koleszterint se vigyek be.

2015. okt. 12. 10:40
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
24%
Hát ne haragudj, de szerintem nem leszel hosszú életű.
2015. okt. 12. 10:56
 2/24 anonim ***** válasza:
53%
Én pont úgy tudtam fogyni nagyon sokat, hogy sokkal több színhúst kezdtem enni, belsőségeket (persze nem rántva, hanem natúr) van hogy benyomok egy fél grillcsirkét (egészet is ehetnék, de kicsi vagyok 167/50 kg) és azzal tartom a súlyom.
2015. okt. 12. 10:58
 3/24 anonim ***** válasza:
0%
Belsőséget natúr? :D Nyers pacalt ettél vagy mi?
2015. okt. 12. 10:59
 4/24 anonim ***** válasza:
20%

"ne legyen leterhelve az emésztésem hússal"

Az összes étel közül a legkönnyebben a húsokat emészti meg az emberi szervezet, a legnehezebben a növényeket, de ne zavartasd magad...

2015. okt. 12. 11:12
 5/24 anonim ***** válasza:
25%

Úristen, hogy lehet valaki ennyire buta?

A natúr, nem egyenlő azzal, hogy nyers. Natúr alatt azt értjük, csak magában, nincs mellette semmi, úgy ahogy van. Simán fűszerezve natúr hús, nem panírban, nem szósszal, stb.

Ennyi ésszel szabadlábon... :/

2015. okt. 12. 12:06
 6/24 anonim ***** válasza:

A zsírszegény termékekben egyáltalán nem biztos, hogy kevesebb a kalória is. Sőt!

Egyébként fogyni akarsz vagy valamiért nem ehetsz húst? Ez nem derült ki számomra.

2015. okt. 12. 12:11
 7/24 anonim ***** válasza:
0%
A zöldségek és a mindenféle teljes kiőrlésű és rostos élelmiszerek pont, hogy nagyon leterhelik a beleket.
2015. okt. 12. 12:13
 8/24 anonim ***** válasza:
43%

Az nem igaz, hogy a húst emésztjük meg a legkönnyebben, ráadásul akár hónapokig is rothadhat a belünkben, a bél falára tapadva.

Ha csak fogyás miatt lennél vega, ne csináld, felesleges. Sovány húsokat egyél, és felejtsd el a szalámit, virslit és társait, ezekben alig van hús.

Üdv, egy dietetikus hallgató

2015. okt. 12. 12:39
 9/24 anonim ***** válasza:

Csak a fogyás miatt nincs értelme annak, hogy elhagyod a húst.

Ráadásul attól, hogy zsírszegényen eszel, még ott a szénhidrát. A gabonafélék igencsak kalóriadúsak, vagy az olajos magvak, vagy hüvelyesek, pl. szárazbab. Ezeknél a soványabb húsok, mondjuk egy kis tengeri hal, vagy csirkemell sokkal, de sokkal kalóriaszegényebbek.

2015. okt. 12. 12:50
 10/24 anonim ***** válasza:

Persze, hogy lehet. Én ugyan nem vagyok vega, de kb. havi egyszer eszem húst, s amikor fogytam, ugyan mindegy volt, hogy egy hónapig nem ettem húst. Ez számomra elég természetes.

A legtöbbünknél kalóriabevitel kérdése az egész (ugyanakkora energiafelhasználás mellett), nálam különösen, abszolút semmilyen étel nem kavar be, csak a kalória számít, ha a fogyást nézzük. Én inkább az egészségemet, kényelmemet, jóllakottságomat néztem :D

Szénhidrátszegényen és zsírosan eszem, a fogyásra úgyis ez a legjobb, ha jól bírja az ember s nem kattan rá túlságosan a sok tömény ételre (finomak :)), egészségesnek is tűnik az olvasmányaim alapján az, amit én csinálok, jobban is érzem magam így... Jó, ha az ember megtalálja azt az életmódot, amivel jól elvan.

Ásványi anyag és vitamin sok van, sose tudnám kiszámolni, miből mennyi és hogyan, nem tudom, a vegánok hogyan csinálják. Egy sima vega rengeteg tápanyagdús komplett állati fehérjét tud bevinni, hozzá mégváltozatosan növények, sok gondja nem lehet.

2015. okt. 12. 14:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!