Annyira szeretnék vékony lenni de miért nincs önuralmam lefogyjak és miért ilyen gyenge az akaraterőm?
Nem lehet, hogy már vékony vagy és azért nem megy, mert te sovány akarsz lenni?
Ha valóban sok felesleg van rajtad, akkor neked nem is olyan fontos a vékonyság. A kényelem, a kajálás élvezete fontosabb.
Lelki okai is lehetnek. Valakit az evéssel pótolsz. Boldogtalan vagy és az evés az örömforrásod.
Kb 10 éve hordozok magamon 15-20 kiló felesleget.
Nagyon gyakran belevágtam diétába de sosem értem célt 3-4 kiló mínusz az már rekord volt.
A sok diétának köszönhetően sikerült megtartani a súlyom és egy bizonyos kilót nem meghaladni.
Rettentő édes szájú vagyok.
Mondtam, hogy magadban keresd a választ! "Rettentő édes szájú vagyok."
Van célod, de nincs kitartásod, akaraterőd, hogy megcsináld, és ezért vagy gyenge!
Ha tényleg le akarnál fogyni, akkor mindent elkövetnél azért, hogy ezt az álmodat, vágyadat valóra váltsd!
És nem csak diétázni kell, hanem mozogni is kéne!
három oka van:
- nem találtad még meg azt a sportot, vagy mozgásformát amit igazán szeretsz, és /vagy ha meg is találtad túl nagy intenzitással vágtál bele súlyfelesleggel, amitől egy idő után elment a kedved
- nem ésszel kajáltál, és diétáztál, hanem megpróbáltál egyéb nem járható utat is / 90 napos diéta, meg egyé sztár/sz*ar/ diéták / a 90 napos is az! /
- illetve nem tudod magadnak bemagyarázni nap mint nap, hogy a felesleg sem 2 nap alatt jött rád, így lemenni sem 2 nap alatt fog.
ésszel kell csinálni, kalória számítással és méréssel, illetve sporttal amit szeretsz, legyen az bármi, csak mozogj, bringa futás terepfutás úszás, csapatsportok rengeteg lehetőséged van.
* megjegyzés:
édesszájú vagy, ez nem bűn, én meg a fűszeres kajákért vagyok oda / chips és hasonlók/, a lényeg hogy meg kell találni azokat az alternatívákat, amitől a diétád elején ezt tudod helyettesíteni, protein fagyi és palacsinta és társaik, nem kevés recept van fent / body.builder.hu / - innen és csak innen, mert olyanok készítik, akik tényleg tudják hogy működik az emberi test.
A környezeted is fontos, ha csak akarat gyenge zabagépek vesznek körül akik vissza akarnak rántani, akkor az életben nem leszel vékony , mert még őket is úgymond le kellene küzdened, egy dolgot tehetsz szanálod őket a francba.
Általánosságban nekem az a véleményem, hogy amiért nem teszel, azt lelked mélyén nem is akarod igazán. Kérdés, hogy Te akarod azt, amit el akarsz érni, vagy másoknak való megfelelés miatt.
Hadd áruljam el a saját példámat. 15 éve mikor sportolni kezdtem Én is másoknak akartam megfelelni, tetszeni a csajoknak, mindenkiből a csodálatot kiváltani, hogy milyen jó testem van, állóképes vagyok, és mennyire fit, aztán mindig feladtam, újrakezdtem, feladtam újrakeztem, és rájöttem, hogy nem belső az indíttatás, aztán fejben helyre raktam a dolgokat, és már nem ezek a célok vezérelnek, hanem pl, hogy 15 percet javítsak a félmaratoni futásomon és meglegyen az 1 ó 20 p es idő. És nem érdekelnek mások, azok akik mindig megjegyzik, hogy ők ezt nem tudnák csinálni, - ez a csodálat egy formája egyébként - , vagy akik irigykednek, mert ők is szeretnék, csak télen a -15 fokban már nem annyira jó kimenni futni, vagy bringázni, mint nyáron a melegbe, Én pedig télen is megyek és még sorolhatnám. Nem érdekelnek mások, a saját célok a fontosak, és magadban el kell döntened, hogy tényleg akarod-e, és ha igen miért is akarod?
jah, hogy fel kell kelni hajnali 5 kor a hidegbe és ki kell menni futni? igen sajnos, közhely, de ha a célt akarod, akkor az ahhoz szükséges eszközöket is akarnod kell nincs más megoldás,
nem jöttél még rá, vagy nézted meg azokat, akiket lehet irigyelsz az alakjukért /nem a hánytatós topmodellekre gondolok, hanem akik sportolnak/, hogy mit tesznek érte, ők is felkelnek korán vagy maradnak meló után a teremben , utcán stb edzeni. Nem véletlen, meló nélkül nem megy.
Elárulok egy baromi nagy titkot:
az élelmiszeripar az ízfokozókkal és egyéb adalékokkal arra vesz rá, hogy egyél szemét kaját, hogy aztán megbetegedj és elmenk orvoshoz és vegyél gyógyszert is. /nem jöttél még rá hogy a gyógyszeripar az élelmiszeriparral karöltve azon van hogy mindenki beteg legyen, ők meg gazdagok?/ igen jól olvasod ÁLDOZAT vagy, az ő áldozatuk? rossz érzés igaz? csak rajtad múlik hogy az maradsz-e, vagy sem.
+ ráadásul ezen adalékok miatt újra és egyre jobban kívánod a szemét kaját, ebből kikerülni nagyon nehéz, mert a tiszta kaja nem finom elsőre, aztán második alkalommal sem, na ilyenkor kellenek az előbb említett trükkök, protein fagyi, élményfehérje stb aztán egy idő után az sem kell.
és ami a legjobb, ha a szervezeted megszokja a tiszta kaját, akkor egy idő után a korábban finomnak ítélt kaja lesz túl sós és elviselhetetlenül édes és nem finom, + még rosszul is leszel tőle.
Én egy sima mekis sajtburgertől két napig rosszul vagyok, úgy hogy 15 éve még kettesével tömtem magamba őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!