Miért lassul a fogyásom?
Az elején úgy volt hogy kétnaponta sétáltam 3 órát.
Jelenleg minden nap sportolok valamit , vagy séta, vagy bicikli, vagy szobabicikli, és általában 5-6 órát. Az étkezésem nem változott eközben , már önmagában is kalóriadeficitet okozna akkoris ha nem sportolnék.
kb 2, akár 1 óránként étkezek pl kis adag káposztalevest,egy negyed grapefruitot stb, tehát az anyagcserémet is próbálom gyorsítani, mégis, úgytűnik lassú.
Milyen magas hàny kg és éves vagy?nö vagy férfi?mennyi a napi kalóriakereted?
Különben meg ha màr nincs sok plusz kilód akkor bizony lassú ütemben fog menni a fogyàs,nem mint az elején mikor még csak ugy szaladnak le a kilók,ez normális.
Ha éhezel, ne csodáld, hogy lassul az anyagcseréd, vagy néha azért eszel rendesen is?
Nem kell folyton enni, az anyagcsere tartós koplalástól lassul. Ha mindennap legalább egyszer rendesen eszünk, attól például nem.
További adatok kellenének, a fenti így kevés. Az önmagában természetes, hogy ugyanolyan körülmények között lassul a fogyás a leadott kilókkal, persze nálad nem ugyanannyi a mozgás. A rendszeres mozgást, úgy tudom, megszokja a test és takarékosabban oldja meg egy idő után, rossz étkezéskor pedig lassul az anyagcsere...
175 magas 20 éves férfi. dekára pontosan nem emlékszem már, de július elején mikor kezdtem, úgy 97-98 között voltam , most harmadik napja mutat a mérleg 89.4-et. Tudom, szűk egy hónap alatt 8 kiló sokak szerint túl gyors , de inkább az eléjén való gyors fogyás vitte húzza fel az átlagot, az adatokon egyáltalán nem látszik hogy a sportot én időközben többszörösére emeltem.
-Az első héten 2,1-3 kiló
-a másodikon 1,4 kiló
-a harmadikon 3 kiló
-a negyediken eddig csak 1,1 kiló ment le márha holnap nem pottyan le csak úgy hirtelen mégegy.
Az étkezéseim nagy részét különböző gyümölcsök, zöldségek, levesek:grapefruit, füge, citrom, paradicsom, káposztaleves, saláta, ha valamibe kell akkor édesítőszer, ezenkívül nem vetem meg a húst, (köret nélkül persze, és csak ha nem látványosan zsíros), + (füstölt/)halat. Nem nassolok.
Ó, akkor gyorsan fogysz, mit akarsz még? Heti egy kiló fölötti fogyás pazar (ha nem izomból megy egy jelentősebb része), ennél többet igazán nem várhatsz. Egyeseknél, nagy túlsúlynál, fogyás elején, extrém esetekben megtörténhet, de akkor sem várható el.
Valószínűleg "túl" nagy a kalóriadeficited, de Te tudod, sokan csinálják ezt, bevállalva a kockázatokat. Van, akinek megéri, s Te érzed, hogy jól vagy-e, tudsz-e így működni. Ha megy a sport, akkor valószínűleg igen.
Kvázi senki nem fogy heti 3 kilót tartósan, én még nem hallottam ilyen esetet. Van, akinél minden összejön és valamivel heti 2 kiló fölött fogy hónapokon át, teljesen jó módszerrel, persze nagy súlyfelesleg mellett, de efölé menni... Nem reális. A test zsírbontásának nem tudom a korlátait, de valahol tuti van olyan is. A test folyamatai időt vesznek igénybe.
Napi 872 kcal deficittel heti egy kilót sem fogysz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!