Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mikor lassul az anyagcsere?

Mikor lassul az anyagcsere?

Figyelt kérdés
Azt olvastam hogy napi 700-800 kalóriával vagy kevesebbel nem lehet fogyni mert belassul az anyagcsere és hízni fogsz a végen, ez hány hét/hónap után következik be? (Nem szeretném kipróbálni de hogyha valakinek van tapasztalata akkor légyszíves írja le ) :)

2015. jún. 29. 13:05
 1/3 anonim ***** válasza:

Amit írtál, az butaság, aki koplal, az tipikusan rohamosan fogy, mégis mit csinálna?

Az anyagcsere tartós éhezés esetén lassul (hogy ez hánynap, nem tudhatom és tuti változó is, de attól nem lassul, hogy napi egyszer rendesen eszel vagy tartasz egy böjtnapot), a test megpróbál takarékoskodni az ínségben, de azért ennek megvannak a korlátai egy normál ember esetében (mert időnként jönnek szépreményű fényevők, akik alig esznek és nem fogynak, na őket nem tudom hova tenni, a természet törvényei láthatólag nem vonatkoznak rájuk). No meg a hátrányai is, nem poénból használunk sok energiát, úgy működünk jól. Leesett testhőmérséklettel s ki tudja még mivel tovább húzzuk éhezve, de ennek ára van.

A koplalás utána hízás akkor következik be, ha az ember újra sokat eszik. A sok persze az aktuális kalóriaigényéhez képest számít, így ha az csökken, akkor a korábbi súlytartó szinttől is hízik. De 7-800 kcal-tól fogy az ember.

2015. jún. 29. 13:10
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ , én szerintem olyan 1000 kalóriával fogok próbálkozni , az nem koplalás akkor :)
2015. jún. 29. 13:33
 3/3 anonim ***** válasza:

Koplalásnak tekintik azt is ám, annyitól már lassulhat az anyagcsere s főleg nehezebb bevinni a tápanyagokat, de sok múlik azon, hogy mekkora vagy, eleve milyen az anyagcseréd és mennyit mozogsz. Az extrém kalóriadeficit nem tanácsos, de egy egészen alacsony s már csak pici felesleggel rendelkező, nem izmos lánynak nem ugyanaz a koplalás szintje, mint egy nagyobb valakinek. 1000 kcal már nem olyan extrém kevés, de a legtöbbünknek az sem tanácsos, mozgás mellett főleg nem, mozogni pedig érdemes.

Ha most kezded, először szerintem egyél többet, ha nem hat, még mindig csökkentheted, de kapásból 1000 kcal az elég türelmetlen és egész enyhén kockázatos megközelítés, ha nem vagy egészen alacsony.

2015. jún. 29. 13:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!