Van itt olyan akinek hormon/anyagcserezavara alakult ki fogyastól?
Második válaszoló vagyok..
Hogy alacsony az FSH szinted, az a közeli kiváltó oka a menstruációd elmaradásának.
Az FSH hormont (ami szoros összefüggésben áll az LH hormonnal) az agyfüggelék-mirigy termeli, az agyalapi-mirigy GnRH hormonjának, és a nemihormonok visszacsatoló hatásának szabályozása alatt. Legfontosabb hatásai: tüszőérés (!), ösztrogén és progeszteron (nemi női hormonok) termelésének serkentése. Szintje szinte folyamatosan változik a menstruációs ciklus során.
Szerintem ezek után, már érted, hogy miért nem jön meg neked. Viszont lehetséges, hogy a hirtelen fogyás, életmódváltás miatt alakult ki, a fogyás felborította a hormonháztartásodat, bár nem tartom valószínűnek, hogy ez az anomália kizárólag a fogyás miatt van. Orvost mindenképp keress fel, nem értem hogy nem tetted meg ezt a lépést, hiszen, ha késik egy kicsit az nem baj, de az, hogy nem jön meg hónapokig, az nem normális. Amúgy hány éves vagy? Tudnál esetleg képet küldeni? :) Kíváncsi vagyok nagyjából hogy fogok kinézni, ha én is 54-55 kiló leszek. :)
Mikor hagytad abba a fogamzásgátlást? Egyébként, ha nem voltak előtte sok tényezőre kiterjedő vizsgálatok, labor lelet áttekintések, akkor lehet, hogy rossz fogamzógátlót is használtál, ami pluszba rátett egy lapáttal a hormonzavar kialakulására. mióta szedted?
A képet köszi, várom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!