Szerintetek így lehet fogyni? Reggelire zab, este saláta, napközben amit megkívánok, este kocogás.
Reggelire zabot eszem almadarabkákkal, tejjel és mézzel, kóstoltam natúran is, de nekem az ehetetlen.
Kerülöm az édességet, de hogyha nagyon megkívánok valamit akkor megpróbálom mértékkel enni. Pl: nem egy tábla Milka csoki, hanem egy sor.
Ebédre nem kerülöm a krumplit, tészát, bár igyekszem, hogy ne mindennap ezeket egyem, de pl hetente 3-szor főzelék egy fehér zsömlével, 4-szer más.
Estére pedig egy jó adag saláta, kevés öntettel, utána pedig kezdésnek 20-30 perc kocogás.
Még csak most kezdtem ezt el, tehát nincs egyenlőre eredmény. Volt, hogy sanyargattam magam, de az lett a vége, hogy meguntam a visszafogott étrendet és túlzásba estem.
Szerintetek ez lehet hatásos?
Köszönöm!
Senkiről nem tudok, aki kerülné a szénhidrátokat itt... Sőt, egyetlen magyar zerocarberrel nem találkoztam még, pedig szívesen elcsevegnék vele :)
A zabhoz laikusságom folytán nem szólok hozzá, nem a legrosszabb szénhidrátnak tartom, de mint szénhidrátbomba, nekem speciel nem jó (más azért eheti, ha szereti, szerintem pocsék az íze, bár elnyomható) és nem teljesen értem a hype-ot körülötte. De olcsó, alapvetően nem gluténtartalmú, max. szennyezett vele, rost és fehérje is akad benne... Ezek tények, de ugyanolyan túlságosan felkapott, mint a csirkemell, az emberek azt hiszik, hogy ezt KELL enni. Mikor vannak azért jobb lehetőségek is, legalábbis azok számára, akik képesek elengedni a szénhidrátdús táplálkozás jólfésült, trendi biztonságát. Bár manapság már a szénhidrátbombák sem tartják magukat olyan jól sokak szemében.
Ne értsen félre senki, nem mondom, hogy baj, ha valaki szénhidrátra alapoz. Biztos sok ember van, akinek az a jó. A párom is ilyen. S az sem a világvége, plusz nem is feltétlenül szénhidrátdús táplálkozás, ha valaki a reggelit megoldja 5 deka zabpehelyből. Adott esetben ez remek választás is lehet egy fogyózónak. A vakon zabevést nem szoktam szeretni. Amikor utálja, rossz neki úgy, de csinálja, mert azt mondták, hogy azt úgy kell. Dehogy kell.
1.Hetente háromszor főzeléket enni nagyon sok. 2 hetente mondjuk 2 nap beleférhet. De ha az a főzelék fehér babból, krumpliból vagy lencséből van akkor inkább csak havonta.
2.Ha minden nap a zabot eszed reggelire, egyrészt megunod, másrészt szerintem irdatlan sok benne a szénhidrát és a kalória is. Nem mondom hogy ne edd, de lényegesen kevesebbszer kellene.
3.Ha nem tudsz lemondani az édességről, akkor inkább cukor nélkülit válassz. Persze azt se lehet ész nélkül, de még mindig jobb mint a cukros.
4.Nem tudom mennyi túlsúlyod van, ha 10 kilónál több, akkor nem is szabadna futnod. 20-30 perc mozgás kevés. 1 óra a minimum, legalább hetente 5 alkalommal. Eleinte könnyebb mozgás, később keményebb, izzasztóbb. Szerintem a fokozatosság a legjobb. Mármint nehezíteni a mozgást. Minden attól függ mennyi felesleged van.
De persze ez a te döntésed, úgy csinálod ahogy akarod:)
Köszönöm!
Utolsó válaszoló: 165 cm vagyok és 75 kg, a magasságomhoz képest olyan 57-60 kg lenne az ideális, tehát elég sok rajtam a +, aminek a nagy részét magamnak köszönhetem, kis részét pedig egészen kicsi korom óta magamon hordozom, pedig nem tömtek édességgel... A zabot gyümölccsel, mézzel megszoktam már, natúran nem lennék képes rá, hogy megegyem. Rengeteg jót és rosszat olvas az ember mindenről, a tojástól kezdve a kukoricakeményítőig, mindenről. Nem egészséges úgy élni, hogy mindent amit lát az ember megeszik gondolkodás nélkül, de szerintem az sem egészséges, hogyha mindenben a hízást látja és megfossza magát például a baracktól, mert sok benne a cukor, a borsótól mert puffaszt. Nekem ez így nem lenne élet.:/ Inkább eszek kisebb adagokat, odafigyelek és többet mozgok fokozatosan, így valószínűleg jobban használ, mint a durva megerőltetés azonnal.
Olyan szélsőséges példákat mondasz, ami már abszurd.
Nem arról van szó, hogy barackot ne egyél, hanem Milkát.
Nem arról van szó, hogy borsót ne egyél, hanem hogy tésztát.
Én úgy gondolom, hogy egészségesen étkezem, szortam enni gyümölcsöket, hüvelyeseket is. De nem eszem gluténes dolgokat, nem eszem készételeket, nem eszem habos-babos süteményeket, de olykor eszek egy joghurtot vagy túrórudit. NÉHA.
Eszek főzeléket, de nem liszttel, hanem önmagával sűrítve.
Van igenis arany középút.
Igazából 1-2 váaszodból rendesen süt ez a namakarás, meg hogy az egészséges életmód az önsanyargatás.
Nos, én sokkal boldogtalanabb lennék kövéren, gyenge fizikummal, egészségtelenül élve.
Sokkal elkeserítőbb volna, hogy nem tudok felmenni mondjuk 6-ra lépcsővel, csak lihegve, mint hogy nem eszek, csak nagyritkánpizzát vagy hamburgert, vagy fehér kenyeret párizsival a tetején. Ezek a dolgok nem hiányoznak, az egészség, az aktivitás, a vitalitás, az izmos, szép test, na ezek hiányoznának viszont.
Adok némi esélyt annak, hogy nagyon hasonlóan gondolkodtok, kérdező és előző válaszoló... :) Igenis van, aki beleköt a borsóba és a barackba, odáig a kérdező nem akar elmenni, teljesen megértem, mindkét esetben :) Igenis helyes a hedonista és "nem akarok beleőrülni abba, hogy mit ehetek s mit nem" hozzáállása. OK, hogy kövérnek lenni nem jó, de ettől még nem kell feladni midnenfélét, pusztán a kövérségtől meg lehet szabadulni akár cukorral és gluténnal is, más kérdés, hogy szerintem sem érdemes, de itt már az egészség is bejön, ami nálam a hedonizmus szerves része. De ha nem 200, hanem 3g cukrot eszik valaki egy nap, az azért hatalmas különbség, valljuk be.
Szerintem a kérdező tesz lépéseket, csak nem akkorákat, mint az igazán drasztikusan életmódváltók. De zabot enni, ez nálam (kétes értékű) hősiesség, én meg nem tenném, akkor már a 20g napi szénhidrátkeret, az jóízűbb :D Sokfélék vagyunk, más fontos nekünk s ez így jó. Én rengeteget tettem az egészségem és fogyásom érdekében, de bizonyos dolgokra nem vagyok hajlandó, s ha nehezít, vállalom, inkább, mint szerencsétlennek érezzem magam.
Köszönöm 35. válaszoló!:) Azért írtam pont a barackot és a borsót példának, mert sokan igenis ennyire belemerülnek a cukrokba és a keményítőkbe. Pont azért nem a Milkát vagy a tésztát írtam, mert azok nem olyan dolgok amikre szüksége van a szervezetünknek (annak ellenére, hogy szeretem), ez egyéni döntés, ez alapvető dolog, hogy tudja az ember, hogy mivel jár ha elfogyasztja. Viszont a zabot például annak ellenére, hogy sokan írják én nem találom szénhidrát bombának, abban van szénhidrát, hogy mézet teszek rá, de hát egy kicsit és az mégis csak méz, természetes eredetű, nem szétgénmanipulált édesítőszer.
Igen van a mondandómnak jócskán nem akarás, mert nem akarok salátát és zöldséget enni reggel, délben, este, tízóraira, uzsonnára, mert nem rajongok érte. Hiszem azt, hogy le lehet fogyni másképp is, minthogy undorral keljek és feküdjek. Azért tettem fel ezt a kérdést, mert kíváncsi voltam a tapasztalatokra. Ha 1 hét alatt akarnék lefogyni, akkor nyilván negyed adagokat ennék és salátáznék, de a célom a lassú tempójú életminőség javítás, hogy ne gyors kaján és édességeken éljek.
34. válaszoló igazad van, sokkal jobban érzi magát az ember, hogyha tudja, hogy nem a szégyenérzetre és a tudatra, hogy lehet 10 év múlva a cukorbetegség viszi el kel fel minden nap. Csak nekem a hirtelen 180 fokos fordulat egészségtelenről egészséges ételekre sok. Tudom, hogy van arany közép út csak még rá kell éreznem. Egyébként a főzelék önmagával sűrítése jó ötlet, köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!