Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szerintetek így lehet fogyni?...

Szerintetek így lehet fogyni? Reggelire zab, este saláta, napközben amit megkívánok, este kocogás.

Figyelt kérdés

Reggelire zabot eszem almadarabkákkal, tejjel és mézzel, kóstoltam natúran is, de nekem az ehetetlen.

Kerülöm az édességet, de hogyha nagyon megkívánok valamit akkor megpróbálom mértékkel enni. Pl: nem egy tábla Milka csoki, hanem egy sor.

Ebédre nem kerülöm a krumplit, tészát, bár igyekszem, hogy ne mindennap ezeket egyem, de pl hetente 3-szor főzelék egy fehér zsömlével, 4-szer más.

Estére pedig egy jó adag saláta, kevés öntettel, utána pedig kezdésnek 20-30 perc kocogás.

Még csak most kezdtem ezt el, tehát nincs egyenlőre eredmény. Volt, hogy sanyargattam magam, de az lett a vége, hogy meguntam a visszafogott étrendet és túlzásba estem.

Szerintetek ez lehet hatásos?

Köszönöm!

#fogyás #zab #kocogás #koplalás nélkül
2015. jún. 3. 11:20
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:

Szívesen az edzős linket :)

Egyébként a salátákhoz, zöldségekhez ehetsz húst, azzal úgy laktatóbb. Lehet az pörköl is, vagy grillezet, vagy bármi fűszerezett sült. nem magában kell enni a zöldségeket. :) Csak a húst ne krumplival, rizzsel vagy tésztával egyed, mert az úgy nagyon húzós már, ha fogyni akarsz. De ezek a szabályok amiket így eddig leírtam, csak akkor kell, ha tényleg fogyni akarsz, ha szinten akarod magad tartani, akkor lehet normálisan enni, vagy hogy írjam, csak edzeni kell mellette és az édesség akkor is jó ha ritka számba van csak benn az életedben, sajnos a nyalánkságok a leghizlalóbb dolgok, meg a keltészták (pl. fornetti, amivel tele van az egész ország :/)

2015. jún. 3. 16:06
 22/38 A kérdező kommentje:

Hát igen, sajnos mindig az hizlal a legjobban, ami a legfinomabb. :/

20. válaszoló: Pont azért választottam a zabot, mert azt olvastam róla, hogy gyorsítja az anyagcserét és egészséges, azelőtt vagy péksütiket, fornettit ettem, vagy néha szalámis szendvicset sajttal és egy kis salátával. Az abonett kenyér sem rossz ötlet, de sajnos azzal sem nagyon lakom jól, bár biztos meg lehet szokni. Te például mit szoktál reggelizni (nem személyeskedni szeretnék, csak kíváncsi vagyok az alternatívákra, hátha kapok még ötleteket hozzá)?

2015. jún. 3. 16:27
 23/38 anonim ***** válasza:

"Pont azért választottam a zabot, mert azt olvastam róla, hogy gyorsítja az anyagcserét és egészséges"

A világ tele van és lesz is hazugságokkal, ha én azt akarom, hogy legyen pénzem húsra vagy a barátnőmnek tudjak ajándékot venni, akkor marketingelni fogom a termékemet, úgyis azt fogom hazudni róla hogy az számodra ideális pénzköltés és szükséged van rá.

Ha kell, akkor odáig megyek, hogy a elérem az orvosi, élelmiszermérnöki stb. oktatásban, hogy a legócskább gabonákat egészségesnek tanulják majd hazudják a teljesen megvezetett orvosok, táplálkozási 'szakértők'. Ugyanezt meg lehet csinálni gyógyszerekkel, akármivel. És erre már nem is mondom, hogy rossz, ilyen a világ. Nem kötelező mindent elhinni. Sőt, igazából az élet minden területén baromi sok döntést kell meghozni, hogy mit is hiszünk el.. nem csak a kajálásnál kérdés ám ez.

Én amikor ch szegényen eszem, akkor reggeli paprika-paradicsom-hagyma retek stb. + kókuszzsír, szalonna, kolbász, sonka, bacon.. ja és tojás. Vagy kókuszzsíros tej (így rögtön van egy kellemes kalóriabevitel, folyadékkal) mondjuk kávéhoz. És persze mellé valami szilárd.. étel.

Ma rizst ettem és kacsasültet, nyilván ezt nem tartom túl inzulinbarátnak - fogyásbarátnak, nem is ajánlom. De egy salátával vagy savanyúsággal a kacsacomb már beleillik a lowcarb diétába.

Úgy gondolom, 50-100g között lehet tartani a felszívódó ch mennyiséget, tehát kis adag rizs, pufirizs (mondjuk akkor még így gluténmentesen maradtunk) belefér ropogtatásként, sőt ennyivel kevesebb cukrot kell gyártania a májunknak. És ez az érték is változhat fizikai aktivitás, hízási hajlam, egyéni tényezők függvényében. Pl. valaki autoimmun betegségre hajlamosabb és felélénkül a betegsége a fehér rizstől is. Az nyilván ne egye.

2015. jún. 3. 16:38
 24/38 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Hát az biztos, hogy a marketing által még a sz**t is eladják. Csak az a gond, hogy például a kolbászra is írták már, hogy nagyon egészségtelen (személy szerint én azt nem szeretem), akkor a tojásról is olvastam már hideget meleget. Régebben az emberek rengeteg kolbászt, tojást stb-t ettek, amikor nem volt ez a génmanipulált világ mégis eléltek 90 évig, most pedig rengeteg embernek egészségügyi gondjai vannak fiatalon.

Valószínűleg legjobb megoldás a piacon a néniktől beszerezni a tojást, zöldséget és egy zöldséges rántottát készíteni

2015. jún. 3. 16:50
 25/38 anonim ***** válasza:

Korábban már írtam, de most megint.

Kérdező, nem kell feladnod az édességet s amiket szeretsz, simán lehet fogyni úgy is, kalóriadeficit kérdése. De ahogy már írták/írtuk, a rengeteg szénhidrát előnytelen fogyáskor (is), fehérje pedig KELL. Akárhogyan akarsz enni s akármilyen sikeresen csökken a súlyod, nem tudsz megélni a szükséges fehérje nélkül. Kell a tested működéséhez, ha fejreállsz is. Ebben nem tudsz trükközni, be kell vinned, így vagy úgy.

Húst nem kell enned, csak a szükséges fehérjebevitelt kell biztosítanod. Nem bírnál soványt húst enni salátával? Én sem. Utálom a sovány húst és sosem eszem salátát :) Nyers zöldséget igen, normális étel mellé.

Speciel én szerencsés vagyok, odavagyok az egészséges és a fogyásban nagy segítséget jelentő ételekért, legalábbis annak egy részhalmazáért, amiket eszem :) Nagyon jókat eszem, olcsón és egyszerűen, kényelmes, több energiám és jobb kedvem van így. De nagyon sokáig kerestem a nekem való egyéni módszert. Másokét első nap feladtam volna. Pl. nincs az az isten, hogy én zsírszegényen egyek :) Ami szerencsére pont jól jön fogyáskor, csak engedjem el a sok szénhidrátot.

Válassz fehérjeforrásokat, az az alap, most a többi tápanyag bevitelébe ne menjünk bele, bonyolult. Maradjunk a makrotápanyagoknál. Kevés zsír kötelező, a szénhidrát nem fontos, de olyat úgyis fogsz enni. A kalóriadeficit a másik alapdolog, hisz anélkül nem fogysz.

De ezen túl... Simán megeheted a sor Milkát, némi krumplit, de ezek kicsit gátolnak, összetételük, hormonális hatásuk révén. De ha ezt bevállalod, inkább, mint sanyargatásnak megélni a fogyást, teljesen OK, lehet így is. A párom nagy adag csokis rizsek mellett is fogyott, ő elég érzékeny a kalóriadeficitre és nem akadályozza a sok gyors szénhidrát sem. Az emberek sokfélék, van, aki máshogy alszik vagy eszik egy kis ártatlannak tűnő valamit s már az tönkrevágja a fogyását. Ezt nem értem, de elég sokan elég határozottan állítják, hogy ilyenek. Beavatkozik az anyagcseréjükbe vagy tudom is én. Ezt ki kell tapasztalni, mert lehet, hogy Neked is annyira bekavar, hogy inkább feladod a krumplit. De simán lehet, hogy nem. Nekem, úgy tűnik, semmi a világon nem tudja akadályozni a fogyásom, csak az, ha túl sokat eszem. Ehetnék napi szinten egy sor Milkát, fogynék úgy is, bár én inkább egy sima 70%-os étcsokit ennék és mindenkit hülyének néznék, aki szerint napi 5-6g cukor miatt nem tudok fogyni... :D (Nekem még csak a glikogénraktáraimat sem érintené, maradnának üresek.)

Nekem is azt kell mondanom, ne higgy a netes női fogyásos dolgoknak... Nem kell mindent feladnod és koplalnod. Sokkal lazábban is mehet, csak valamivel kevesebbet kell enned s jó, ha megfelelőbb összetételre váltasz, szénhidrátosan a legtöbben éhesek vagyunk kevés kalóriánál, bár nem mindegy, milyen szénhidrátról van szó.

2015. jún. 3. 17:15
 26/38 anonim ***** válasza:

Az kimaradt, hogy az édességnek nem kell szénhidrátdúsnak lennie... Bő 3 éve élek szénhidrátszegényen, jelenleg 20g a keretem (muszáj volt már kipróbálnom, nem hosszútávra tervezek vele, én zöldségimádó vagyok s a gyümölcsöket is szeretem, bár ez utóbbiak lazán beférnek ma is)... Ma túlmentem, mert épp elkezdett érni az eper, plusz epres-banános palacsintáztam :) De 30 gramm is jó nekem :) Tudok kevés banánt enni, fagyasztott, édes, szeretem :D

Nos, én mindennap eszem édességet, tipikusan többször. Nem hiszem, hogy azért fogyom lassan, inkább a sok kalória miatt ;) Amint kevesebbet eszem, mindig elindul a fogyás. Egyszerű vagyok, mint a faék.

De ahogy már írtam, ehetnék csokit is. Pár gramm ch, és?

2015. jún. 3. 17:21
 27/38 anonim ***** válasza:

Lehet gyártani egészségtelen kolbászt, nyilván.

Az infók közül meg ki kell szűrni mi a jó. Én egyetemen is sok butaságot hallottam, tehát még azt sem lehet mondani, hogy ilyen vagy olyan forrás biztosan hiteles. Áh.. az élet, az infók kiszűrése, a 'valóság' megítélése igazából bonyolult. Bár ez nem azt jelenti, hogy feltétlen túl kell bonyolítani. Hiszen csak annyi a fontos, hogy a te igényeidet kielégítsd, pl. fogyni akar valaki, akkor elég kalóriadeficitben maradnia, akár csokitortával is. Tök mindegy, hogy a csokitorta milyen betegséget okozhat 13 év múlva, a cél annyi volt, hogy fogyjon.

Nekem célom az is, hogy ne legyen túl gyulladt a belem és a bőröm, nyilván nem sokat fogok vacilálni, alapvetően kerülöm a tejtermékeket és a glutént. Viszont ektomorf vagyok, nem hízom, ch fogyasztásnál nálam az a lényeg, hogy ha esetleg élek még 20 év múlva, esetleg családom lenne.. akkor se legyek menthetetlenül cukorbeteg, meg edzéshez ne vegye el az energiámat a vércukor hullámzás. Ezekhez megtaláltam a számomra jó módszereket, hogy amit én kajálásról hiszek az mennyire igaz, vagy mennyire fikció gluténról, ch fogyasztásról, anyagcseréről.. az halál mindegy, hiszen ha akarom, akkor az én saját céljaimnak megfelelnek.

Na és ez a lényeg a zabbal és a tejjel is. Én a tej részétől nagyon rosszul lennék, de aki tud fogyni vele és bírja emészteni, az egye. Lehet, hogy a tej és a ch együtt idővel cukorbetegséget fog okozni.. vagy figyelembe veszi ezt valaki, vagy nem. Ezek azok a dolgok, amik 100% magánügyek: a világnézet / nézet-háló.

2015. jún. 3. 17:24
 28/38 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló: köszönöm :) megnyugtató ilyet is hallani. Egyébként anyukámmal beszélgettem és ő mondta, hogy úgy fogyott, hogy mindennap kenyeret reggelizett, vacsorázott csak éppen fele annyit mint azelőtt, picikét tornászott és 8 kg ment le
2015. jún. 3. 17:25
 29/38 anonim ***** válasza:

Egyél csak nyugodtan zabot, kérdező. A zabról azok állítják ilyen vehemensen, hogy egészséges, akik meg vannak róla győződve, hogy minden szénhidrát méreg, és az embernek egyáltalán nem lenne szabad szénhidrátot ennie. Ez egy vallás, ezekkel az emberekkel nem lehet vitatkozni.

Valójában a zab az egyik legegészségesebb szénhidráttartalmú étel, rengeteg rostot tartalmaz, segíti az emésztést, lassú a felszívódása, tehát nem terheli meg a hasnyálmirigyet (szó sincs róla, hogy cukorbetegséget okozna), van benne egy rakás nyomelem és vitamin, és egyébként a fehérjetartalma is az egyik legmagasabb a növényi tápanyagok közül. Paleo- és hasonló fanatikusokat leszámítva gyakorlatilag mindenki egészséges kajának tekinti.

2015. jún. 3. 21:39
 30/38 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszolót a játék kedvéért vitatnám. Pusztán a játékért.

Ő ír vehemens emberekről, holott a saját nézete is eléggé egyoldalú, úgymond szélsőséges illetve másokat eléggé beskatulyáz.

"akik meg vannak róla győződve, hogy minden szénhidrát méreg, és az embernek egyáltalán nem lenne szabad szénhidrátot ennie."

Ez valószínűleg szándékos lejáratás, idegen embereket direkt primitívnek lefesteni, nem rossz módszer de értelmetlen is. Inkább csak manipulatív.. mire jó ez, igazából semmire.

"Ez egy vallás, ezekkel az emberekkel nem lehet vitatkozni."

Ez a világ egyik legáltalánosabb mondata, nem informatív. Minden vallás, minden világnézet egy vallás. Bármit hiszünk hogy tudunk, az egy vallás lesz. Kb. a saját édesanyánkban való hit is vallás. A tudomány, ha jobban ide vág akkor a táplálkozás tudomány szintén vallás (amennyire a tudomány az). Vitatkozni? Mindig lehet, bármiről, de általában értelmetlen. Mármint egy vita a legritkább esetben konstruktív, én is pusztán a játék miatt írom ezt, nem azért mert egy másik vallást, egy másik nézet-hálót nekem meg kellene győznöm.

"Valójában a zab az egyik legegészségesebb szénhidráttartalmú étel"

Based on 1 ember leírásán, vagy több emberén, de persze ilyet bárki írhat gyakorlatilag bármiről. Hiszen még csak össze sem hasonlítjuk a szénhidrátokat, mik vannak a zabban, azok miért egészségesek mondjuk..

" rengeteg rostot tartalmaz"

Csak ez még mindig nem tesz valamit jóvá. A rost is gyűjtőnév, egyáltalán nem biztos hogy jó, ha valamiben sok rost van.

"segíti az emésztést"

Nem igaz, de amúgy miért segítené? Levegőben lebegő, de még logikátlan kijelentés is.

"lassú a felszívódása"

Ja, csak kamu. Ugyanis ezt ugye rossz mérési módszer alapján terjesztik.

"tehát nem terheli meg a hasnyálmirigyet "

Nem egészen, utaltam a rossz mérési módszerre (ami a vércukorszint változását méri) pont azért rossz a mérési módszer, mert potenciálisan nagyon megterheli a hasnyálmirigyet. Persze ez sem 100% csak azért mert én írom, de pont ennyire nem biztos amikor olyan határozottnak tűnő emberek a lassú felszívódásról beszélnek. Általában az ilyenek sosem mérték komplexen a kérdést, amúgy is belül bizonytalan emberek, mindegy hogy a viselkedésük vagy az írásuk mit sugall :)

"szó sincs róla, hogy cukorbetegséget okozna"

Ó, ezt a betegségipar évtizedek óta és mind a mai napig titokban is tartja, milyen lenne már ha egyértelműen kiderülne, mik is a jövedelmező krónikus betegségek valódi okai? Hát ez nem nagyon fog elterjedni, üzlet van a betegségekben is, a gabonaiparban is. 1 kiló zabot meg valami 400 forintért el lehet adni, ahhoz képest.. nem rossz cucc. Mármint a rajta lévő haszon, én is jónak mondanám, ha ebből élnék meg kényelmesen.

"van benne egy rakás nyomelem és vitamin,"

Ha szarok egyet, abból is ki lehet mutatni még valamennyi nyomelemet és talán vitamint is. Főleg ha zabot eszem és az gátolja az ilyen anyagok felszívódását. Ez megint olyan, hogy benne van, ettől még nem lesz jó. Miért? Mondjuk mert nem szívódnak fel, de persze lehet írni róla, hogy milyen jó anyagok is vannak benne. Hogy kevés, meg hogy nem hasznosul az irreleváns, ugye a manipuláció lenne a lényeg :)

"és egyébként a fehérjetartalma is az egyik legmagasabb a növényi tápanyagok közül."

Kinek kell ócska növényi fehérje? A kígyóméreg is fehérje, de mondjuk azt lehet enni. Keressünk rá a gyilkos galóca hatóanyagára, vajon micsoda lesz? Csak nem fehérje, és csak nem kis dózisban is ható halálos méreg? Pedig fehérje, hát az tök jó, izmosak leszünk tőle meg (instant) fitneszmodellek :)

"gyakorlatilag mindenki egészséges kajának tekinti."

[link]

Kb. ennyi ember, mondjuk 7 milliárd 300 valahány millió él a Földön. Tekintsünk mindenkit felnőttnek, akiknek véleményük van.

Pont ennyi ember egyetérthet valamiben, és ettől függetlenül az lehet teljes tévedés. Ugyanis a valóság kétféle, van egy elméleti valóság, amit próbál mérni a tudomány, meg van a valóság ami a fejünkben létezik. Ha valamiben hiszünk, az számunkra valóság lesz, mindentől függetlenül. Ha minden ember hisz benne, ha 1 ember hisz benne.. ez sem tényező. Tévedésnél nincs olyan, hogy 7 milliárd ember már csak nem tévedhet. De, tévedhet. Tehát az összes zabot egészségesnek tartó ember tévedhet, vagy lehet persze részigazságuk (gyilkos galócához viszonyítva tényleg egészséges a zab, éhhalálhoz képest egészséges stb.) illetve igazuk van a szubjektív valóságképük szerint is. Ezek elvitathatatlanok.

De nem lehet ráerőltetni másokra. Mondjuk valakire aki tényleg nem akar ch anyagcserezavart, aki kímélné a hasnyálmirigyét stb. stb. Az nyilván okkal nem fog zabot enni, már csak azért sem, mert h elég lenne csak megmérni a zabevés után a vércukorszint mellé.. azt a francos inzulinszintet, és kiderülne, hogy baromság az egész lassú felszívódás meg kíméletes ch forrás duma.

2015. jún. 3. 22:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!