Fogyókúrátok során milyen hibá (k) ba estetek?
Túl sokat gyk-ztam, ez durva. Elkezdtem kalóriát számolni (jó, ez nem hiba, roppant hasznos és tanulságos, de macerás és engem akadályozni tud a fogyásban, túl sokat gondolok ételre). Nem vagyok a gondosan odafigyelő emberke, mégis túl sokszor ettem túl tömény ételeket (ez érdekes kérdés, mert én igen töményekkel fogyok, hasznosak, de a mennyiségük sokat számít és sokszor térfogat is kell).
Bár nálam életmódváltás volt, de azért fogyási céllal az elején.
"egy héten egy kakaós csiga belefér" kövi héten " három naponta egy kakaós csiga belefér" kövi héten "naponta egy kakaós csiga belefér"
a másik
"hideg van nem megyek ki futni fázni meg izzadni egyszerre brr"
Bár ezek nem hibák hanem a fogyókúrám elb*szása/végetvetése. Hibázni nem szoktam szerintem nem is lehet. Ha van is egy zabásabb napod de ugyanúgy folytatod azt én nem nevezném hibának. Egy ilyen naptól nem jön rád egyből 5 kiló. Csak nálam ha már van egy ilyen nap akkor több is jön. Addig is próbálom elnyomni a péksüti és tészta imádatomat
Sok hibát elkövettem. Sokszor. A legnagyobb hiba, hogy elkezdtem fogyókúrázni. Az ugyanis szart sem ér. Vagy egészségesen étkezem és akkor idővel helyreáll a testsúly és a szervezetem egyensúlya is vagy nem, és akkor maradok örökre kövér.
Az előbbit választottam. Ennyi.
Ja igen, egészséges étkezés:
Az étel kb 70%-a nyers gyümölcs vagy zöldség, párolt zöldség még belefér.
Egynemű ételek párosítása (például húst, krumplit, rizst, tésztát, egymással soha, csakis zöldséggel).
Hús minimálisra szorítása (kéthetente egy alkalom).
Mivel falunk lakom, lehetőleg saját termést eszem, amíg az van.
Eredmények: 1.) 158 kilóról jelenleg 123-nál tartok, 1,5 év alatt.
2.) Az extrém refluxom (sav felömlött a torkomba, csak félig ülve tudtam aludni, még gyógyszerrel is, gyógyszer nélkül meg egyáltalán nem, egész nap hányingerem volt és savat öklendeztem) szinte megszűnt, már gyógyszert sem szedek.
3.) Végre elkezdtem lassan mozogni, tornázni. Sétálni, felüléseket végezni, kerti munkát persze csak ésszel, mivel gerinc és ízületi problémáim vannak, nem is csekélyek. De a jó étkezésnek és a terhelés csökkenésének köszönhetően ez is kis mértékben javult. Az ízületi kopásom már nem súlyosbodik, jelenleg stagnál, ami óriási eredmény. Az ízületi szalagjaim megerősödtek, az izomszalag szakadásom is kicsit gyógyulni kezdett. (Már 3 éve van, de fikarcnyit sem gyógyult gyógytornával sem)
Hát ennyi. Fogyókúrával ezt mikor érnéd el? Soha a büdös életben. Hagyd az egészet a francba. Ja igen és különféle diéták, tejkúra, fehérje diéta meg többi többet ártanak mint használnak évtizedekkel rövidítik az életedet, ne dőlj be!
Túlzásba estem. Nem tudtam megállni a célnál. Ha elértem egy aktuális célt, mindig azt mondtam magamnak, hogy "na még egy kilót". Azután egyszer csak azt vettem észre, hogy nem tetszik az eredmény.
Ez már nem a fogyókúra idején volt, de ez is hiba szerintem megtartásnál, ha csak édesítőkre támaszkodok egy idő után annyira megkívánom a cukrot és az igazi édeset, hogy 2-3 napig folyamatosan csak zabálok leginkább édességet.
Édesítőket is lehet használni, habár emelkedik a rák kockázata. Barna cukor, szőlőcukor, gyümölcscukor jó megoldás, helyettesítő lehet, csak elég drága.
Minden csak fokozatosan, lassan, nyugodtan. A szervezetnek idő kell az alkalmazkodáshoz!
"Hús minimálisra szorítása (kéthetente egy alkalom). "
Pont hogy a sovány húsokból kéne sokat enni... Kell a magas fehérjebevitel.
Nem kell a magas fehérjebevitel, egy ponton túl felesleges, egy másik ponton túl egészségtelen.
Egyes étrendekben különösen nem szabad túl sok fehérjét enni.
Megfelelő fehérjefogyasztás kell, de ahhoz nem kell hús. Könnyebb vele, az tény (bár nekem pont nehezebb, mert túlvisz a felső fehérjelimitemen), hisz fehérjedús, de amennyi fehérjére szükség van, azt másból is könnyen be lehet vinni. Választás kérdése. Én nem eszem kéthetente húst, sűrű lenne számomra. Viszont napi néhány tojást eszem s a zöldségekben, olajos magvakban is jócskán akad fehérje.
Már ott elvesztetted a hitelességét annak amit írsz, mikor kinyögted, hogy a sok fehérje bevitele egészségtelen. Onnan már az egész tárgytalan...
Igen, van egy pont ami felett felesleges, ez mondjuk átlagembereknek 1xttkg-nyi. Ezt nem fogod néhány tojásból bevinni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!