Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A bolti 100% os narancslé hízlal?

A bolti 100% os narancslé hízlal?

Figyelt kérdés
Szeretném nyárra visszanyerni eredeti súlyomat (65-69kg). Most 80 körül vagyok egy ideje. Nemrég elkezdtem megint edzeni, napi 2km futás, ugyan Ennyi biciklizés, és 20perc ugrálókötél, de max 1kg megy le, ami simán vissza is ugrik, pedig kevesebbet is eszek mint előtte. Viszont a narancsléből megiszok napi 2-3 literrel. Lehet, hogy ez a baj?

2015. ápr. 18. 11:30
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:
Kérdező, azért mutat egyik napról a másikra kevesebbet a mérleg, mert több vizet vesztettél, vagy szartál egy kiadósat. Ha te azt hiszed, hogy kertásástól képes vagy napi 2 kilót fogyni, akkor inkább ne oszd az észt fogyókúrás témában. (És amúgy se egyébként, mert ez az üdítő-cukor témában véghezvitt ámokfutás, amit itt produkáltál, egyszerűen minden képzeletet alulmúl.)
2015. ápr. 23. 13:24
 52/60 A kérdező kommentje:

Ha agyilag nem vagy azon a szinten, hogy felfogd a szöveget amit olvasol, akkor ne írj. A cukor mizéria ott kezdődött, hogy valaki azt állította, hogy a kólában kevesebb cukor van. Egyébként elismertem többször, hogy a narancslében lévő cukor sem kevés...

Nem állította, senki, hogy minden nap Ennyit fogok fogyni, mert ma is kertet ások, és képzeld nem várok csodát.

Azt viszont nem értem, hogy mi értelme van annak, hogy minden nap ugyan azt el kell Mondanom, és, hogy ti is minden nap írtok, de mindenki ugyan azt. Mit vártok ettől? Írjam, hogy oké, nem iszok több narancslevet? Mert már mindenkinek igazat adtam, akinek igaza is volt, a döntés joga had maradjon már meg nekem, és szarjátok le, hogy az mi lesz. Erre válaszoljatok:

Mit vártok?

2015. ápr. 23. 13:37
 53/60 A kérdező kommentje:
Ha beleszámolják, akkor nen tüntetik fel külön, de oké legyen...a glükózt is számolják bele... Menny el a boltba, vegyél egy kólát,és egy narancslevet, és olvasd el, melyikben mennyi cukor van.
2015. ápr. 23. 13:40
 54/60 anonim ***** válasza:

100 ml Coca-Cola 11,2 gramm cukrot tartalmaz.

A narancslé átlagosan 9g, az almalé pedig 11,7g-ot.

Eltérés 19-20%.

Napi 2-3liter narancslé heti másfél-két kiló cukor csak ebből, ennyi 76db Twix csokiban vagy 40db átlagos méretű puncsos mignonban van. Ne csodálkozz tehát, ha mindig visszajön az a leadott 1 kiló.

2015. ápr. 23. 16:10
 55/60 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy ez mennyire igaz, de hiszek neked, és nem kezdek utána nézegetni :D a lényeg, hogy több cuki van a kólában.
2015. ápr. 23. 17:41
 56/60 A kérdező kommentje:
Cukor *
2015. ápr. 23. 17:52
 57/60 anonim ***** válasza:

Ha már ilyen jól elszámolgatott valaki, én is csatlakozom.:D

Napi szinten csak narancsléből beviszel:

1350kalóriát

312g szénhidrátot

Napi több mint két óra folyamatos, normál tempójú futással égetnéd ezt el, de az már bőven a kardiológiailag káros tartományban van, akik ennyit futnak napi szinten, azoknál nőtt a szívbetegségek előfordulása.

Szóval ne csodálkozz, hogy nem mozdul a súlyod.

2015. ápr. 30. 15:48
 58/60 anonim ***** válasza:
tényleg, helyzet? :)
2015. ápr. 30. 16:09
 59/60 A kérdező kommentje:
Pedig valamiért megmozdult lefelé... 77vagyok, de az utóbbi időben nem volt időm mozogni, de tartom ezt, és nem jött vissza.. Nem csak futással lehet fogyni. Persze ha tehetem futok is.
2015. ápr. 30. 16:42
 60/60 anonim válasza:

Így, három és fél év után kedves kérdező, hogy állsz az akkori testsúly problémáddal? Sikerült lefogyni a napi 3 liter narancslé mellett? Iszod még egyáltalán napi szinten ezt a mennyiséget?

Foggal-körömmel ragaszkodtál akkoriban a narancsléhez, függő voltál ez nyilvánvaló. Véleményem szerint a kólát nem a pár gramm cukor különbség teszi egészségtelenebbé, inkább a további adalékanyagok. Cukor tekintetében a narancslé sem kiemelkedően jobb.

De a lényeg, mint mindenben, a mennyiségben van. Nem attól fogysz amit megeszel, megiszol, hanem attól, amit nem.

A szigorú diétákban, amik mellesleg hatékonyak is (fehérje, ketogén) a gyümölcs is (kivéve apró bogyós) "tiltólistán" van. Nem véletlenül.

Nincs az az eszméletlen mennyiségű mozgás egy átlagembernek napi 8 óra munka és család mellett, amivel a 3 liter narancslevet, szendvicset és fánkot le lehetne dolgozni.

Szóval a kérdésem csak annyi lenne, hogy jelenleg hogyan áll a súly kérdésed, neked lett-e igazad esetleg és napi 2 kilót fogyva elérted-e a célod, amit azóta is tartani tudsz? 🙂

2018. nov. 12. 05:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!