A bolti 100% os narancslé hízlal?
Figyelt kérdés
Szeretném nyárra visszanyerni eredeti súlyomat (65-69kg). Most 80 körül vagyok egy ideje. Nemrég elkezdtem megint edzeni, napi 2km futás, ugyan Ennyi biciklizés, és 20perc ugrálókötél, de max 1kg megy le, ami simán vissza is ugrik, pedig kevesebbet is eszek mint előtte. Viszont a narancsléből megiszok napi 2-3 literrel. Lehet, hogy ez a baj?2015. ápr. 18. 11:30
11/60 A kérdező kommentje:
Meg ügye nem drogozok...a narancslét azert iszom, mert nem szeretnék kólát, fantát, vagy ehhez hasonlókat inni. Sokáig nem számított mennyit ittam ettem, mert biztos lemozogtam, tele voltam energiával, nem lehetett lelőni. Aztán munkába álltam egy ingatlanos cégnél...nem volt időm mozogni, és ugyanannyit ettem, mintha mozogtam volna. Szépen felszaladtak a kilók persze, és az ingatlanozás is kudarc volt. 16évesen Budapesttől( mondhatni a Nyugati pályaudvarról egy kilóméterre) lefutottam Gödre. 20-21évesen futottam egy szigetkört (4-5km) majd edzettem egy órát. Ezt egy nap 4x 20percenként, és mikor végeztem, még beálltam kosarazni vagy focizni is. Most ez a 2km is fárasztó, alig bírom végig csinálni. Hogy rázódhatok vissza?
2015. ápr. 18. 15:13
12/60 anonim válasza:
lassan fokozatosan, de elkell fogadni a tényt öregszik az ember nem bír annyit mint régen, és nem agyon cukrozott vegyszerezett üdítőt kell inni hanem vizet! vagy teát citrommal és édesítő szerrel! de a víznél nincs jobb
13/60 A kérdező kommentje:
Még nem vagyok azért öreg :D 22
2015. ápr. 18. 16:37
14/60 anonim válasza:
túlsúllyal eleve nehezebb futni és sokkal jobban megterheli az izületeket, biciklizés és az úszás könnyebb ilyen szempontból, azt se feljtsd el az izomnak is van súlya amit edzéssel szerzünk, üditőket jobb mellőzni
15/60 anonim válasza:
A narancslé akár 30%-a is cukor, a frissen csavarté is, mivel eleve a gyümölcs van tele cukorral. Lehet inni, de ekkora mennyiségben már nagyon sok, s ahogy tapasztaltad, hizlal is. Cukor tekintetében ugyanolyan, mintha kólát és társait innád, ugyanannyi a bevitt cukor.
16/60 A kérdező kommentje:
Nem igazán,, mert a kóla, tea mirinda, kinley voltak azok amik miatt elhíztam. Mikor 86kg voltam akkor váltottam narancslére, és 6kiló "azonnal" lement. A facsart narancs pedig gyümölcscukrot tartalmaz, ami más. Ráadásul a naranccsal bevitt energia kevesebb, mint amire szüksége van a szervezetnek a feldolgozásához. Tehát ha egész nap azt enném, és innám valószínűleg le is fogynék, csak energiám nem lenne, és más anyagra is szüksége van a szervezetnek.
2015. ápr. 18. 19:03
17/60 A kérdező kommentje:
Egyebkent:
Ha 100ml ben 9g cukor van, akkor az még a 10% a sincs. Esetleg ilyen cappy pulppy ban van annyi de azt is kétlem, mert olyan szirupos lenne mint a kóla. A gyártó egyébként ugyan az, szóval érthető.
2015. ápr. 18. 19:06
18/60 anonim válasza:
A narancslé szupergyors cukor. Sok energia s nehogy már annál több kelljen a feldolgozásához... Még a gyümölcstöbbi részével sem nehezített felszívódású merő cukros víz, már a nyál szépen bontja és a vércukorszint már szalad is fel... Ezt literszámra? Elég durvának hangzik.
19/60 anonim válasza:
azt kérdezted a maramcslé a baj akkor olvass a sorok között IGEN! ez a baj, igyál vizet helyette abból kell napi 2 liter és nem gyümölcsléből
20/60 A kérdező kommentje:
Olvass utána, mennyi energia kell egy narancs feldolgozásához, és mennyi energia van benne.
Igen..ez volt a kérdés, de ha olvastad, később el is fogadtam, majd kérdeztem, hogy mennyit kell edzenem, hogy ne kelljen lemondani róla.
2015. ápr. 18. 20:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!