Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A bolti 100% os narancslé hízlal?

A bolti 100% os narancslé hízlal?

Figyelt kérdés
Szeretném nyárra visszanyerni eredeti súlyomat (65-69kg). Most 80 körül vagyok egy ideje. Nemrég elkezdtem megint edzeni, napi 2km futás, ugyan Ennyi biciklizés, és 20perc ugrálókötél, de max 1kg megy le, ami simán vissza is ugrik, pedig kevesebbet is eszek mint előtte. Viszont a narancsléből megiszok napi 2-3 literrel. Lehet, hogy ez a baj?

2015. ápr. 18. 11:30
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:

A gyümölcsökben sok energia van, a gyümölcsevők sem fogynak le tőlük. Oké, ők datolyát s ilyesmiket is tolnak, mert amúgy nehéz lenne kényelmesen bevinni napi 2-3000 kalóriát, de ennyi, a narancslével sem kell többet küzdenie a testnek...

A cukor mint negatív kalória nekem mindig humoros téma.

2015. ápr. 18. 20:31
 22/60 anonim ***** válasza:

"Ha 100ml ben 9g cukor van, akkor az még a 10% a sincs."

Az egyik térfogat a másik tömeg, így ebből nem tudsz százalékot számolni!

9g 3-4 kockacukor tömege.

De itt egy idézet, ha nekem nem hiszel:

"Még a friss, tiszta narancslének is nagyon magas a cukortartalma, amely elkülönül a jótékony rostoktól, és így káros az egészségre. Egy 3 dl-es pohár körülbelül 8 teáskanál cukrot tartalmaz. Egy doboz kólában 10 teáskanál cukor van."

2015. ápr. 18. 21:05
 23/60 A kérdező kommentje:
4fokon 1liter víz 1kg így azért Nem olyan nehéz kiszámolni ügye? Azt meg nekem senki ne mondja, hogy a narancs egészségtelenebb mint a kóla. Lehet túlozni, de neharagudjon meg senki, hülye aki ezt hiszi. Meg kell nézni a kóla és a narancslé állagát. A kóla egészen sűrű, szirup szerű, és ez a benne lévő cukor miatt vann. A narancslé híg, mivel tele van vízzel. 150g narancsban 130g víz van. Ne hülyéskedjünk már...
2015. ápr. 18. 21:58
 24/60 anonim ***** válasza:

"A facsart narancs pedig gyümölcscukrot tartalmaz, ami más. Ráadásul a naranccsal bevitt energia kevesebb, mint amire szüksége van a szervezetnek a feldolgozásához. Tehát ha egész nap azt enném, és innám valószínűleg le is fogynék"

Teljesen minden jogod megvan hozzá, hogy halál baromságokkal hitegesd magad.

De ennyi erővel a kóláról is kitalálhatnád meg az összes betegséget okozó hizlaló műkajáról, hogy miért fogyasztanak, az elhízásodat pedig akár a húsvéti nyuszira is foghatod, tényleg fantáziád és hited szerint.

Vagy kicsit a valósággal is szembenézhetnél (nem azért, mert én vagy más frankón tudnánk mi a valóság, de bizonyos részei így gyümölcscukorral meg kalóriákkal, biológiával kapcsolatban azért már ismertek, még ha vannak is tévhitek a témával kapcsolatban)

Rajtad áll, hogy hitegeted magad, vagy lefogysz, amelyiket jobban szeretnéd az lészen.

2015. ápr. 18. 23:28
 25/60 anonim ***** válasza:

" Lehet túlozni, de neharagudjon meg senki, hülye aki ezt hiszi"

Különböző hiteket le lehet hülyézni, csak éppen ettől még te neked van súlyfelesleged.

Nos, akkor itt a lehetőség, hogy megválaszold a kérdésedet, vezesd a fogyásod komoly gyümölcslé (narancslé) ivás mellett. Tiéd minden lehetőség, a te hited jobb mint másoké (nem, én szerintem is jobb a narancs mint a cóla, nem ez a lényeg)

2015. ápr. 18. 23:33
 26/60 A kérdező kommentje:

Pont lemerült a telóm, és minden oda amit irtam... Tehát röviden:

A kólás dologra csak annyit, hogy 12,5g cukor van benne\100ml, de ezen felül glükóz szirup, amiben még több kalória van mint a kr.cukorban, karamell ami kr.cukorból van, és sorolhatnám. A fele kb cukor, majd viz színezék, stb...

A gyümölcscukor kb fele annyi kalória ugyanannyi kr. Cukorban. Így a rostok, vitaminok, ásványi anyagok...stb elemeinek lebontása elképzelhető, hogy több energiát vesz igénybe, mint amennyit tartalmaz. ( nem véletlen Írja ugyan ezt minden média.

Szerintem nem zárja ki a narancslé, hogy fogyjak. Lehet, hogy nehezebb lesz, többet kell futni, de majd elindul lefelé.

2015. ápr. 19. 00:42
 27/60 anonim ***** válasza:

Nem, nem zárja ki, ahogyan a kóla sem.

A kólában több cukor van, ha te annyira profi vagy, hogy narancslét iszol mert abban mondjuk 30%-kal kevesebb cukor van mint a kólában (így is brutál sok cukor van 1-2 litya nariléban) akkor sok sikert így!

A fruktóz nagy mennyiségben pont olyan rossz mint a glülóz-fruktóz szirup. A kristálycukor (glükóz:fruktóz = 1:1) a glükóz-fruktóz szirup (változó arány) és a tömény fruktóz mind rossz nagy mennyiségben.

Önámítani lehet, csak nem tudom mi értelme :)

A médiák pedig egyszerűen hazudnak, bár az igazságot és a hazugságot olyan nehéz definiálni, hogy minimum egy külön témát érdemelne. De nem kell abban hinni, hogy a médiában diétákról, biológiáról, egészségről bármi igazat mondanak.

Vagy megjegyezném, konkrétan tanulmányok, kutatások szólnak ugyan azon gyógyszerek mellett, és ellen mert hogy mérgezőek. Kutatások szólnak a tejfogyasztás mellett, és ellene merthogy növekedést serkent, így rákos daganatok növekedését is.

Kutatások szólnak a káliumfogyasztás ellen, és nem rég kijött egy összefoglaló ahol egy értelmiségi összegyűjtötte mennyi tanulmány szól az emelt káliumfogyasztás mellett.

Ezek nem média manipulált féligazságai és hazugságai, most konkrétan a kutatások eredményére gondoltam. Azok is teljes mértékben ellentmondásosak, tehát valamelyek eleve tévednek vagy hazudnak.

Ezen a média csak tovább manipulálhat, tehát hogy a médiában mi és miért jelenik meg, az biztos érdekes kérdés, de semmi sem lesz hiteles a médiában. A tv-rádió-újság tele van hazugságokkal, de az internet is egy információs kavalkád, hiszen számos témában még a kutatások is ellentmondásosak, mit is várunk :D

2015. ápr. 19. 00:55
 28/60 anonim ***** válasza:

mit nem értesz?

edzel és ugyanolyan kövér maradsz.

NE IGYÁL 3 liter narancslevet naponta. nehéz felfogni?

egyébként cola zeroban nincs cukor, ha annyira akarsz valamit igyál inkább azt. az más kérdés mennyire egészséges.

de nem értem tényleg, 20an mondják hogy a narancslé miatt vagy még mindig kövér és nem hiszed el. akkor igyad a sz*rodat egész nap és maradj 80 kiló :D

2015. ápr. 19. 00:59
 29/60 anonim ***** válasza:

A kérdésben még felvetette maga is, hogy lehet az a baj.

Biztos vagyok benne, hogy nem azért mert 20-an ezt mondjuk, de mert az idő múlása olykor bölcsességet, tapasztalatot is hoz, 20-30 éven belül változtat és így szép eredményt is el fog tudni érni! Akár előbb, de ennyi idő alatt meg biztos! :)

2015. ápr. 19. 01:04
 30/60 A kérdező kommentje:

:D...fogadnék akárkivel, hogy napi 5liter narancslé mellett is lefogyok... Nem hülyeségekkel etetem magam, csak tudom, hogy a fruktóz abban a mértékben amiben én fogyasztom, és amennyit mozgok, nem hizlal. Akiknek meg szövegértési problémái vannak az járja ujra az ötödiket és ne engem fárasszon már a hülyeségével... Ahonnan kimásoltad azt az aranyos szöveget ott azt is leírták gondolom, hogy a legkárosabb, és hízlalóbb cukorféle a glükóz, és a fruktóz elegye. Ez nem azt jelenti hogy külön külön is a legkárosabbak. A hidrogén gyúlékony anyag, az oxigén az égést segíti, a 2:1 arányú molekulájuk( H2O) oltja a tüzet. A Hidrogén robbanás veszélyes mérgező gáz, az oxigén robbanásveszélyes mérgező gáz( nagy mennyiségben) az elegyük éltető folyadékot alkot( víz). Ezzel azt akarom mondani, hogy nem lehet jellemezni egy anyagot az alapján, hogy egy másikkal mit alkot. A szövegértési problémát tovább futtatva...nem a narancslétől híztam el. Már rég elvoltam hízva, mikor rákattantam, de nem híztam tovább... Valami oknál fogva az a rengeteg cukor, valahogy nem úgy rakódott tovább ahogy kellett volna, mert csak azzal, hogy leálltam az üdítőkkel, és narancslevet ittam helyette -amiben több cukor van mint a kólában - leadtam 6kilót. Fura....

Nem azt mondom, hogy nem hízlal, hiszek nektek. Csak nem hozok tőle, mert valószínűleg ugyan annyit mozgok le, amennyit beviszek. Ez a harmadik szövegértési probléma... Én elhiszem, hogy hízlal, ez a 2. Vagy 3. Alkalom, hogy bizonygatom hogy elhiszem. De ha megtartom ezt a" rossz szokásomat" és le is akarok fogyni, akkor az a megoldás, hogy többet mozgok. Ennek tudatában vagyok, és ki tudok vele egyezni, ráadásul ez meg is felel nekem.

Aki meg azt írta, hogy igyam a szarom, az törölje meg a száját, miután fölállok róla. Tiszta fos...

2015. ápr. 20. 02:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!