Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A bolti 100% os narancslé hízlal?

A bolti 100% os narancslé hízlal?

Figyelt kérdés
Szeretném nyárra visszanyerni eredeti súlyomat (65-69kg). Most 80 körül vagyok egy ideje. Nemrég elkezdtem megint edzeni, napi 2km futás, ugyan Ennyi biciklizés, és 20perc ugrálókötél, de max 1kg megy le, ami simán vissza is ugrik, pedig kevesebbet is eszek mint előtte. Viszont a narancsléből megiszok napi 2-3 literrel. Lehet, hogy ez a baj?

2015. ápr. 18. 11:30
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:

Amúgy hogy haladsz?

Nyilván még nem fogyásilag, de megy a diéta, edzés? :)

2015. ápr. 22. 07:01
 42/60 anonim ***** válasza:

[link]

Ezen a képen látszik, hogy a 2dl-es 100%-os gyümölcslében 5 kockacukornyi cukor van. Számold ki, mennyit viszel be belőle 2liternél.

"A hozzáadott édesítőt nem tartalmazó, 100 százalékos narancslevek is ugyanannyi kalóriát és cukrot tartalmaznak, mint ugyanannyi kóla! 100 milliliter narancslében ugyanis 3,3 kockacukornyi cukormennyiség van, kizárólag a narancs magas gyümölcscukor-tartalmának hála."

Egy kockacukor 3-3,5g, 0,1 literben tehát 3-mal számolva 9,9g, ez 2l-re felszorozva 198g, ez heti majdnem másfél kiló cukor csak narancsléből.

2015. ápr. 22. 14:57
 43/60 anonim ***** válasza:

Nyami :)

És a sió levekkel most lehet 'krajcárt' is gyűjteni amiből lehet premier vetítésekre mozijegyet venni :D

De egyébként én is szeretem a narancsot, de ha mozijegyet adnak mellé akkor méginkább :D

2015. ápr. 22. 15:04
 44/60 A kérdező kommentje:

Hányszor kell leírni, hogy a fanta, kóla...stb. Termékekben 12,5g cukor van, mig a narancslében 9g( ez is sok) \100ml

De a fantában karamell( cukor, csak odavan neki pörkölve) glükóz szirup, stb...ezek a 12,5g felül van. Gondolom minden coke termékben más és más van, de lehet, hogy csak az ízfokozót, és a színezéket változtatják, de a 12,5g az a fele annak ami benne van, azon felül más cukorfélét használnak.

2015. ápr. 22. 19:55
 45/60 anonim ***** válasza:

Na erre kíváncsi lennék :)

Majd államvizsgán megkérdezem az élelmiszermérnök suli tanárait, hogy szerintük egy ilyen üdítő sz.arban lehet az, hogy a feltüntetett cukortartalom x gramm, de ezen felül pl. karamellként van még mennyiség.

Mondjuk nem hiszem, hogy bármilyen mai egyetemi oktatók véleménye különösebben hiteles lenne, de kíváncsi lennék.

2015. ápr. 22. 19:58
 46/60 A kérdező kommentje:

Ebben a pillanatban mértem magam, és tegnap este óta -kb 2kg (78,2) mondjuk elég húzós napom volt, reggel futottam, aztán egész nap kertet ástam pulcsiban...izzadtam is rendesen, edzeni már nincs erőm, de a sok ásás megtette a hatását. :D.

( ma is megvolt a 2l)

Kicsit visszavettem a kajából is. Reggelire egy szendvics, ebédre csirkemell, és desszertnek egy fánk. Vacsora nem volt, nem is nagyon szoktam. Egyébként köszönöm kérdésed :)

2015. ápr. 22. 20:04
 47/60 anonim ***** válasza:

Az általam talált adatok alapján a kólában kb. 11g cukor van. Mi a csudának lenne benne még egyszer ennyi, amit nem tüntetnek fel? Ha nem direkt hazudnak s 40 kalória 1 dl és 10.6g ch vagy ekörül, akkor ez a 10.6g a szénhidrát s esetünkben egyszerű cukor is, a kóla nem egy rostos vagy keményítős cucc.

De a kólától (ami amúgyis rosszabb a narancslénál) teljesen függetlenül bitang sok cukor van a narancslében, extra gyorsan felszívódó formában. Csak mert találnék egy italt, aminek a fele cukor, nem lenne jobb a 3 liter narancslé fogyasztása.

2015. ápr. 22. 20:05
 48/60 anonim ***** válasza:

és kit érdekel a kóla?

bár ha azt hiszed 2 kilót fogytál egy kis kertásástól akkor nincs is több kérdésem.....:DDDD

2015. ápr. 22. 23:19
 49/60 A kérdező kommentje:

Fel van tüntetve, csak úgy mint karamell és egyebek. Senki sem állítja, hogy kevés cukor van a narancslében!!!

Nem azt hiszem, hanem rááltam a mérlegre tegnap este, és 80,1kg ot mutatott. Ma este 78,2kg. Te ezt minek tudod be? Miért mutat kevesebbet a mérleg?...nem értem, hogy miért kell rosszindulatoskodni :D....

2015. ápr. 23. 02:20
 50/60 anonim ***** válasza:
a feltüntetett cukormennyiségbe beleszámolják a karamellt is, kérdező.
2015. ápr. 23. 12:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!