Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A bolti 100% os narancslé hízlal?

A bolti 100% os narancslé hízlal?

Figyelt kérdés
Szeretném nyárra visszanyerni eredeti súlyomat (65-69kg). Most 80 körül vagyok egy ideje. Nemrég elkezdtem megint edzeni, napi 2km futás, ugyan Ennyi biciklizés, és 20perc ugrálókötél, de max 1kg megy le, ami simán vissza is ugrik, pedig kevesebbet is eszek mint előtte. Viszont a narancsléből megiszok napi 2-3 literrel. Lehet, hogy ez a baj?

2015. ápr. 18. 11:30
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:

Nos, ezt már én is írtam, a lehetőség adott, hogy a te stílusodban fogyj! Persze igazából nem nekünk kell bizonyítani, a bizonyítás csupán egy játék a fogyásod mellett. Nekünk semmivel sem tartozol.

Glü - Fru, együtt, külön.

Nem károsabbak együtt mint külön. De ha van kedved utána nézhetsz a narancs cukortartalmának, én nem tudom milyen arányban tartalmaz glükózt és fruktózt, egyéb cukrokat! :)

A fruktóz más módon bomlik le (metabolizálódik) mint a glükóz. Nincs / vagy kicsi az inzulinválasza. Ugye a májba kerül, a túlzott mennyisége ott okoz helyi zsírosodást (nem alkoholos eredetű zsírmáj), inzulinrezisztenciát, így metabolikus zavarokat.

Sokan biztonságosabbnak tartják egyébként a fruktóznál a glükózt és a glükóz polimereket (tehát pl. a keményítő, ami glükózzá bomlik le, kerül a vérbe).

Nem tudom, érdekes. Olyan, mintha a glükózról látszódna, hogy mit csinál. Ugye megemeli a vércukorszintet, erre nagy inzulinválasz következik, erről pedig tudjuk, hogy nem annyira jó, főleg hosszú távon.

A fruktóz meg kevésbé látványos, de a túlfogyasztásával jönnek a gondok.

Viszont régen nem voltak ilyen gondok, pedig volt gyümölcsevés. Tehát vagy számít, hogy friss, nyers gyümölcsből eszik az ember fruktózt (rostok, kisebb mennyiség) vagy nem tudom mi lehet a lényegi tényező.

Szerintem a gyümölcslével az van, hogy eleve minden hőkezelt gyümölcs még gyorsabban szívódik fel, a lé is bár a lé az olyan, mintha több kiló gyümölcsöt enne valaki. Ezt is a szilárd részek nélkül, tehát tényleg egyrészt régen senki sem evett ennyi gyümölcsöt, és persze így ennyi gyümölcscukrot.

Na, ha ezt elolvastad akkor látod, hogy én sok sikert szeretnék kívánni, továbbra is, csak a témán gondolkodtam még ?)

2015. ápr. 20. 07:13
 32/60 anonim ***** válasza:

Kérdező, szóval szerinted nem nagy mennyiség napi mondjuk 25 deka cukor? 250g szupergyors felszívódású egyszerű cukor? Ami normál kalóriabevitelnél a nagyobb részét kiteszi?

A fajlagos cukormennyiség egy dolog, de 2-3 liter rengeteg!

2015. ápr. 20. 12:40
 33/60 A kérdező kommentje:

Az utolsó előtti válaszolonak 2dolgot mondanék...

Én több helyen olvastam, hogy a glükóz-fruktóz egyben rosszabb mint külön-külön. És a gyümölcsben legjobb tudomásom szerint nincs glükóz, csak fruktóz.

A második dolog, hogy köszönöm a jókívánságokat.

Az utolsónak meg azt mondanám, hogy de! Soknak tartam, ha valaki nem mozog. De mivel folyamatosan 80kg vagyok így nem sok. Ez csak annyit jelent, hogy többet kell mozognom, mint eddig, és fogyni fogok. Matematikailag ha 80=xkalória-xkalória, akkor az olyan mintha azt a kalóriát égetném el, amit beviszem. Viszont ha 80= x kalória- 2xkalória, akkor az egyenlet úgy rendezódik, hogy 80-x kalória az edzés utáni sulyom. Ha 2szer annyit mozgok, akkor akár napi 0,5kg is lemegy, ami nekem tökéletes.

2015. ápr. 20. 13:07
 34/60 anonim ***** válasza:

"Azt meg nekem senki ne mondja, hogy a narancs egészségtelenebb mint a kóla."

Ezt ki mondta? Arról volt szó, hogy a narancslé tele van cukorral, ami ugyanúgy elraktározódik.

"A hidrogén gyúlékony anyag, az oxigén az égést segíti, a 2:1 arányú molekulájuk( H2O) oltja a tüzet. A Hidrogén robbanás veszélyes mérgező gáz, az oxigén robbanásveszélyes mérgező gáz( nagy mennyiségben) az elegyük éltető folyadékot alkot( víz)."

A vízben kémiailag megváltozik mind a hidrogén, mind az oxigén, mivel a víz elégetett hidrogén. Hidrogén-oxigén elegye a durranógáz. Magnézium vízzel érintkezve meggyullad, akár robbanhat is, szóval nem csak tüzet olt, de okozni is képes.

Hidrogén nem mérges gáz, nem lesz bajod, ha belélegzed, nagy mennyiségben a víz is mérgező, lásd vízrészegség, vízmérgezés.

2015. ápr. 20. 16:34
 35/60 anonim ***** válasza:

Bakker:D

Szervetlen anyagok pedig egészen másképp viselkednek, mint a szerves cukrok az élő, emberi szervezet tápcsatornájában, a kérdező szövegkörnyezetében az analógia szerintem nem volt rossz, de már felemlegetve kezd túlzás lenni :))

2015. ápr. 20. 16:42
 36/60 anonim ***** válasza:

kérdező, persze, simán lemozgod azt a jó sok cukrot, amit a narancslével bevittél, de gondolj bele, mennyivel gyorsabban fogynál, ha nem vinnéd be ezt a cukrot :)

senki nem azzal vitatkozott, hogy lehetetlen narancsléivás mellett lefogyni, hanem hogy jóval nehezebb, hisz jóval több a nem laktató kalória, amit egy nap beviszel.

2015. ápr. 20. 16:46
 37/60 A kérdező kommentje:
Persze.. Egy objektum egy adott koordináta rendszerben felvesz jól meghatározható pontokat. Ha az objektumot forgatjuk, változtatjuk a nézőpontot, megdöntjük a koordináta rendszert, akkor még a nem változtatott objektumok is más pontot vesznek fel( ezt azértíroom, mert mindegy milyen analógiát írok, mert valaki máshogy látja majd, attól függetlenül lehet helyes). Most lehet apró dolgokba belekötni( a víznél írtam, hogy 2egy arányú elegy, azaz pontosan 2hidrogénhez kapcsolódik 1oxigén atom). És ez is igaz, a víz is lehet rossz nagymennyiségben. Kínzásra is használták. Az is igaz, hogy ha nem innék, vagy kevesebbet, akkor hamarabb lefogynék. De az is igaz, hogyha nem tart az ember kisállatot, akkor több pénze marad, ha nem sportol az ember, több ideje van. Ha biciklivel megy dolgozni, nem szennyezi a környezetet...valamit valamiért teszünk, és ezt is lehet ugy érteni, hogy ha nem iszok narancslevet hamarabb lefogyok, de Úgyis, hogy azért hogy narancslé mellett lefoggyak, többet kell edzeni.
2015. ápr. 21. 10:25
 38/60 anonim ***** válasza:
Most akkor nem értelek, minek tetted fel a kérdést? :D
2015. ápr. 21. 14:34
 39/60 anonim ***** válasza:
ne haragudj de te hülye vagy?
2015. ápr. 21. 16:16
 40/60 A kérdező kommentje:
Nyilván mert kíváncsi voltam a válaszra, amit meg is kaptam. Miután hülye választ kaptam vettem a bátorságot, és utána néztem. Ezzel kellett volna kezdenem amúgy....ha megmagyarázod, hogy miert vagyok hülye, akkor lehet, hogy az vagyok. Csak figyelj oda, hogy mit írsz, mert lehet, hogy visszafelé sül el a dolog. Egyébként ha nem sértegetsz én sem foglak.
2015. ápr. 22. 06:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!