S. O. S. Elegem van. Kajamánia?
Padlón vagyok gyerekek.
Nem birok normálisan étkezni.Olyan mintha függő lennék és amint meglátom a kaját nem birom legyűrni a vágyat. És nem csak egyszer-egyszer.Mostanában minden nap.Próbálok keveset enni,és van amikor sikerül , de aztán másnap mindent triplán pótolok.Ma például magamba tömtem vagy 12 szelet sütit,madártejet,sültkruplit,egy tábla csokit,és már rosszul vagyok a kajától,fáj a gyomrom és feszül a hasam,de a szerveztetem még mindig üvőlt érte.
Mi lehet erre e megoldás? Mindig van itthon mindenféle kaja szem előtt mert állandóan süt-főz mindenki.Kértem őket hogy ne csináljanak vagy akkor rakják el,de mindig szem előtt van minden...elegem van magamból :|
70 kiló vagyok és 168 venti...a célom az 56, de azthiszem ez csak egy nagy plátói álom. tegnap már megfordult a fejemben hogy kihánytatom magammal az egészet,de aztán rájöttem hogy én annál okosabb vagyok,igy nem tettem. de már annyira rossz ez igy :/
a sporttal nincs gondom,mert minden másnap egy órát mozgok.
Van erre valami megoldás,vagy törődjek bele hogy kövér vagyok?
Köszönöm előre is a válaszotokat...
ja,amugy 16 éves vagyok.

Hát nehéz ügy. Nekem betegség miatt kellett diátéznom, szóval ha nem diétáztam akkor egyből el kelzdett fájni a hasam, ez mondjuk így jó volt, mert így tökmindegy, hogy ki mit rakott elém, akkor sem mertem megenni. Csak a diétás kajákat, pl rizs, husival, rizs hallal, gyümölcsök, zöldségek, de nem ehettem soha annyit, hogy jól lakjak, csak mindig pár falattal kevesebbet, mert akkor megint csak fájt a hasam.
Meg hát no csoki, no édesség, és fél évig diétáztam így, lefogytam kb 10 kilót.
Persze az alatt a fél év alatt állandóan rossz kedvem volt, és szenvedtem, hogy nem ehetek semmi normálisat, semmi finomat, csak ilyen szarokat kell ennem.
Aztán hát nem azt mondom, hogy megszoktam, de olyan 2 hónap után már kevésbé hiányzott a normális kaja, és most is úgy vagyok ezzel, hogy persze mostmár eszek mindenfélét, de csak úgy normális keretek között, szóval pl itt van egy fél zsák csoki, amit még karácsonyra kaptunk, eszembe nem jut, hogy megegyem. Barátom néha eszegeti, hát azt mindet ő fogja megenni, mert nekem nem kell.
Szóval önkontroll.
2 hónap kell, hogy megszokd.
(persze nekem könnyebb volt, mert ha túl sokat zabáltam, akkor vagy nagyon elkezdett fájni a hasam, vagy nagyon hányingerem lett, és ezek így szépen elvették a kedvem az evéstől :)
Enélkül nem tudom hogy lehet megcsinálni a diétázást, hogyha közben meg mindig főznek melletted :)

Hohó,akkor mit szóljak én?a 158 centimhez társul 75 kg :((
direkt nem eszek,este csak.és nemhogy lemenne,inkább fel.Elkezdtem fogyizni 65 kilóval,és helyette csak rakodótt pedig alig ettem! mielőtt mondanátok a mozgást,bizony mozgok,méghozzá rengeteget!

rágózz,
vagy ha mindenképpen enni is akarsz valamit akkor nasiként egyél zöldséget, gyümölcsöket (nem a sültkrümli, meg a csokiöntetes alma ebbe nem tartozik bele). És önkontroll. Fő étkezésekkor 1 tányér mindenből. Pont fordítva van, mint ahogy írod. A szervezetednek ennyi bőven elég, az agyad üvölt a kajáért. De minek? Mit akarsz pótolni a zabálással?? Tudnod kéne az okát! És sportolj, tanulj majszolgatás helyett. Gondolj arra, hogy másnak napi 1 tál rizs az adagja, mégis életben marad.

Sziaaa!
Majdnem detto az van velem ami veled:S pont ezen gondolkodtam h csak én vagyok igy???
De ez már annnyira rossz nap 24orájában csak a kajára tudok gondolni:S mg álmomban is...(de ott nem mindig pedig az jo ha ott eszek:D)
Na de én azért nem eszek igy ilyen csokikat meg néha van kontrolom de 2percenként igy változik h most eszek egy almát...és eltelik 1perc és ááá inkább ezt... és akkor rohanok a konyhába...
ja és énis tornázok 3szor egy héten azokon a napokon többet eszek igy letornázom,de nem mindig birom ezt ki már mint a tornát ha nem kéne aznap toránznom akkor is tornázok már hozzá szoktam,
De én kitaláltam valamit sztem te is csináld ezt:
én mindig müzlit eszek reggel(de amikor tudom h aznap pl toráns nap van és délután sokat eszem én 4-5fele szoktam akkor reggelire nem müzlit hanem almás kekszet eszem,
ha müzlit akkor meg délután valami könyüt,édesitöszerel készült tejbegrizt,vagy ilyen "hülyeségeket",
amikor meg többet ehetsz azt amit föztek de tornáz is.
nekem sikerült már egyszer lefogynom csak az a baj h karácsony-szilvesztre ota hozá szoktam h mindent eszek ujra (majdnem mindent)
ja még annyit h énis ha eszek valamit rá olyan 15-fél ora és már is a kajára gondolok.
Félek az elhizástol és kaja fobiám van énis probáltam hánytatni magam de ugy nem annyira komolyan,nem is sikerült.ezért amikor nagyon rosszul érzem magam akkor hashatot szoktam bevenni.bocs h sokat irtam csak mindig a tesomat fárasztom a kaja márniámal és jo ezt olyannal "megbeszélni" aki ilyen helyzetbe van mint én...
De ez betegség???
köszönöm a válaszokat először is :)
igen,amugy vashiányos vagyok, már nagyjából 2 éve,állandóan szedem ,volt mikor duplán ,de a leletek szerint a vas értékem mindig 2-3 körül van, holott 7-29 ig normális. emiatt sokszor voltam rosszul,és szédültem meg ilyenek,de nemtudom,ennek köze van e a kajáláshoz.
Mostanában kezdek énis a lelki bajokra gondolni. Ami az illeti nem sok barátom van.Sokan közelednek felém ,ugyhogy erre nem panaszkodok,csak vmiért mindig lerázok magamról mindenkit,elijesztem az embereket hogy mégcsak szóba sem álljanak velem. És mikor otthon ücsörgök egyedül igy péntek szombat esténként ,zabálok. Lehet hogy ezzel pótolom a nem létező barátaimat. Magamnak való vagyok, tudom...
kedves utolsó! :)
hű,megnyugtató hogy nem vagyok egyedül,és megfogadom a tanácsodat,köszi :)
amugy fél éve énis lefogytam 76 ről 68 ra, de most igy karácsonykor visszajött 2,igy ez alatt a hé alatt meg sztem plussz még kettő :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!