Fogyókúrázók, egészségesen táplálkozók mi a véleményetek erről?
Anyukám fogyókúrázik 20 kg-t kellene leadnia, eddig fogyott 5 kg-t. Ezen a héten fel volt háborodva, hogy csak 1 kg-t fogyott. A gond az, hogy sehogy sem tudom rávenni, hogy naponta 5x egyen kis adagokat, és próbálkozzon meg reggelire teljes kiőrlésű müzlit enni, mint ahogy én csinálom. Ő reggelire 2 kiflit eszik. Állandóan szapul, hogy a kifliben nincs több kalória, mint az én hülye müzlimben. Ráadásul, most arra készül, hogy az adagokat csökkenti, én meg itt állok papolok a jojo effektusról, de mintha a falnak beszélnék...
Pedig én csak segíteni szeretnék neki, hogy ne szenvedve fogyjon le, és tartósan meg tudja tartani majd a súlyát.
Édesanyádnak gőze nincs semmiről, nem csak az a lényeg, hogy mennyi kalóriát eszik valaki, hanem, hogy miből... Ha nem a megfelelő tápanyagokat adjuk a szerevezetünknek, akkor majd elvonja azokat máshonnan... pl. ha nincs elegendő fehérjebevitel, akkor az izomzatot bontja le... szóval anyuci fogy, de nem zsírt ad le, hanem izmot. Heti egy kiló a normális, annál több már tuti izomveszteség. Ez tény, nem vezetném le a matekot... Megvan, hogy kinek mennyi fehérjére, szénhidrátra és zsírra van szüksége ahhoz, hogy zsírt adjon le, ezt ki kell számolni, aztán szépen összerakni egy olyan étrendet, ami a legjobb minőségben tartalmazza az adott tápanyagokat. Ha valaki ezt nem így csinálja, akkor vaktában lövöldöz, és jön a jojó, meg az ájulás, rosszullét, éhezés stb.
Orvosként, dietetikusként és egykori élsportolóként azt hiszem kellő tapasztalatom van a dologról. Kb. 1000-1500 embert fogyasztottam már le tartós eredménnyel, és legalább 10-szer ennyi kioktatott már, hogy hülyeségeket beszélek... ők érdekes módon sosem értek el tartós eredményt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!