Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fogyókúrázók, egészségesen...

Fogyókúrázók, egészségesen táplálkozók mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés

Anyukám fogyókúrázik 20 kg-t kellene leadnia, eddig fogyott 5 kg-t. Ezen a héten fel volt háborodva, hogy csak 1 kg-t fogyott. A gond az, hogy sehogy sem tudom rávenni, hogy naponta 5x egyen kis adagokat, és próbálkozzon meg reggelire teljes kiőrlésű müzlit enni, mint ahogy én csinálom. Ő reggelire 2 kiflit eszik. Állandóan szapul, hogy a kifliben nincs több kalória, mint az én hülye müzlimben. Ráadásul, most arra készül, hogy az adagokat csökkenti, én meg itt állok papolok a jojo effektusról, de mintha a falnak beszélnék...

Pedig én csak segíteni szeretnék neki, hogy ne szenvedve fogyjon le, és tartósan meg tudja tartani majd a súlyát.

2010. febr. 6. 08:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hogy anyukád miért igy gondolja igy, DE én személy szerint nem birok teljes kiörlésü dolgokat enni, mert akkor napokig megy a hasam, és ugyanez vonatkozik a müzlire is, akármilyen. Ha anyukád már nem egész fiatal (40 felett - ami nagyon valószinü), akkor lehet, hogy a szervezete nem tud átállni.
2010. febr. 6. 08:36
 2/11 anonim ***** válasza:
75%

Édesanyádnak gőze nincs semmiről, nem csak az a lényeg, hogy mennyi kalóriát eszik valaki, hanem, hogy miből... Ha nem a megfelelő tápanyagokat adjuk a szerevezetünknek, akkor majd elvonja azokat máshonnan... pl. ha nincs elegendő fehérjebevitel, akkor az izomzatot bontja le... szóval anyuci fogy, de nem zsírt ad le, hanem izmot. Heti egy kiló a normális, annál több már tuti izomveszteség. Ez tény, nem vezetném le a matekot... Megvan, hogy kinek mennyi fehérjére, szénhidrátra és zsírra van szüksége ahhoz, hogy zsírt adjon le, ezt ki kell számolni, aztán szépen összerakni egy olyan étrendet, ami a legjobb minőségben tartalmazza az adott tápanyagokat. Ha valaki ezt nem így csinálja, akkor vaktában lövöldöz, és jön a jojó, meg az ájulás, rosszullét, éhezés stb.

Orvosként, dietetikusként és egykori élsportolóként azt hiszem kellő tapasztalatom van a dologról. Kb. 1000-1500 embert fogyasztottam már le tartós eredménnyel, és legalább 10-szer ennyi kioktatott már, hogy hülyeségeket beszélek... ők érdekes módon sosem értek el tartós eredményt...

2010. febr. 6. 14:37
 3/11 anonim ***** válasza:
Az előző hozzászólónak gratula.Én 123 kilóról fogytam le 96-ra, úgy hogy indulok a tavaszitestépítő versenyzezonban.Annyit tennék még hozzá, hogy az a heti 1 kilótól hosszútávon nem szabad többet elvárni
2010. febr. 6. 20:00
 4/11 anonim ***** válasza:
20.00! Köszi, neked meg sok sikert! Én is pont most vagyok a diéta végén, de már csak hobbiból játszom néha a kilókkal, hogy előcsaljam az ereket még a hasamon is. :) Téged gondolom nem kell meggyőzni, hogy ez mekkora feeling :)
2010. febr. 6. 23:38
 5/11 A kérdező kommentje:
Azóta sikerült meggyőznöm a teljes kiőrlésű müzlire. Nagyon tetszik neki, és nem éhezik délelőtt. :) Most már hetente 1-2 kilót ad le, nem olyan gyorsan fogy amennyire ő szeretné, de mindig nyugtatom, hogy sok kicsi sokra megy. Hiszem, hogy így sikeresen, és tartósan le fog tudni fogyni, éhezés, és koplalás nélkül. :)
2010. febr. 21. 15:28
 6/11 anonim ***** válasza:
50 éves vagyok és olyan nincs hogy idős valaki az életmód váltáshoz,én nagyon szeretem a zabkását pl reggelire,pici mézzel gyümölcsökkel,beszéld rá hogy csírákat és magvakat is egyen -17k-nál tartok és már nem is kívánom a régi kajákat.Persze minnel idősebb az ember annál jobban oda kell figyelni arra hogy minden fontos anyagot megkapjon a szervezete,nagyon aranyos vagy hogy így tördsz vele,az én lányom mindennap velem tornázott az elején és bíztatott te is vedd rá.
2010. febr. 21. 17:35
 7/11 anonim válasza:
Szerintem anyud azért nem foadja meg a tanácsodat mert a lánya vagy és azt gondolja ő a tapasztaltabb. Hidd el az én jóanyámmal is így van. Szerintem vegyél neki valamilyen könyvet amiben ilyen reális hasznos tanácsok vannak. Vagy ha van valami ismerősöd vagy valaki aki ért ehez, akkor beszélgess vele.
2010. febr. 22. 00:42
 8/11 anonim ***** válasza:
A kalóriabevitel tényleg nagyon sokat számít, bár a müzli egészségesebb mint a kifli. 1 kifli amúgy 130 kalória -tehát valóban nem sok. Viszont ha szed a diétája mellett vitaminokat, akkor akár így is diétázhat. A napi 5-szöri étkezés a lehető legjobb megoldás, hogy ne tegye tönkre a szervezetét. Ha csak naponta egyszer eszik, akkor is fogyni fog, de kérdés, hogy utána milyen állapotban lesz a szervezete. Sőt, a fogyókúra elkezdése előtt si tudni kéne, hogy milyen állapotban van. A sok fehérje pl. a vesét gyilkolja sz.rrá (az én anyukám vesebeteg, neki ezért tiltották meg), akinek meg magas a cukra, annak meg a szénhidrátokat kell kerülni. AMúgy tegnap volt egy nagyon érdekes műsor a Hollywood-i sztárok diétamániájáról, meg anorexiájukról, ott mondta egy dietetikus, hogy az izomhoz csak a legvégső esetben nyúl a szervezet, ezért vannak kitéve az anorexek a szívbetegségnek, mert maga a szív is egy izom. De ha fogyózni kezd valaki, akkor az alapizomzatot NEM bontja le a szervzete, első körben csakis a zsír és a méreganyagok távoznak. Azt is mondta, hogy a szervezetnek van egy igen minimális zsírtartaléka, amihez még akkor is ragaszkodik ha nem eszel. De ez minimális, ezt centikben nem tudod mérni. A lényeg, hogy fogyni mindenképp fog anyukád (a zsírból természetesen), de jobb ésszel csinálni a diétát, hogy a belső szervek rendben működjenek.
2010. febr. 22. 10:00
 9/11 anonim ***** válasza:
fel volt háborodva hogy ezen a héten csak 1 kilót fogyott? annyi a max amennyit egy héten ajánlott leadni. olvassatok utánna kicsit a neten. nem kérdéseket kell feltenni, hanem megkeresni rá a választ
2010. febr. 22. 15:03
 10/11 anonim válasza:
ez az oldal azért van, hogy kérdéseket tegyen fel.
2010. febr. 22. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!