Ha egészségesen akarok táplálkozni, de úgy, hogy közben számolom a kalóriákat, s ügyelek, hogy ne menjek 1300 fölé, akkor ebédre mindig csak HÚST vagy HALAT ehetek valami zöldségkörettel?
Most csak az ebéd érdekel..
Tehát a napi főételemnek húsból kell álnia? Nem ehetek meg egy nagyon finom Káposztás kockát vagy egy Paradicsomszószos tésztát? Vagy rántott karfiolt főtt burgonyával?
De megehetsz.
Ez olyan butus kérdés volt,hogy csak égetted vele magad.
óhh köszi, ha nem lennél hülyén halnék meg.
Sajnálom, hogy ilyen gyenge az önbecsülésed, és elnyom a környezeted, hogy itt neten látatlanban vagy "nagyfiú" és ezzel leszel több ember, hogy itt jól beszólsz!
NA NEKEM IDE TÖBBET NE ÍRKÁLJ!
1.nap
reggeli: 2 egész tojás, 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér, 1 pohár 100%-os narancslé
tízórai: gyümölcs (1-2 körte, alma, narancs)
ebéd: grill csirkemell, párolt zöldségköret, alma
uszonna: joghurt
vacsora: 2 szelet teljes kiőr. kenyér, 2 szelet csirkemell sonka, 2 szelet sajt, 1 pohár tej
Mindenhol ennyi van. Az első nap mintaértendje. És utána? 365 napon át ugyanez?!
" És utána? 365 napon át ugyanez?! "
te tényleg ilyen buta vagy ?
Akkor mondja már meg valaki második-harmadik-negyedik napon mit lehet enni? Megint valami húst vagy halat?
Komolyan mondom ez egy olyan egyszerű kérdés, nem értem miért kell kötekedni. Ha ilyen buta vagyok, valaki írjon már a kérdésemre okosságot is, ne csak lehordjon!
Egyébként nem vagyok buta. Az, hogy egy témában (mivel csak most szülés-szopt. után lett rajtam felesleg) nem vagyok jártas, még nem jelenti azt, hogy általánosságban buta vagyok. hehe:)
Jelentettem a moderátornak. Nem azért kérdezek itt valamit, hogy valami nagyszájú lehordjon.
Nekem az ilyen rosszul esik.
Amúgy, ha itt ülnél velem szemben,biztos nem lenne ilyen nagy a szád. Gratulálok hozzád, jó ember lehetsz az életben.
Csajok, ne drámázzatok. Mindenhol vannak hülyék. :)
Nem, nem kell minden nap húst enni. Van, aki ezt állítja, én soha nem értettem egyet vele. Készséggel elhiszem, hogy egy testépítőnek szüksége van rá, de egy fogyni akaró nőnek (gondolom, nő vagy) nem.
Mert ugye mindenkit azzal riogatnak itt, hogy ha nem eszik állandóan fehérjét (ebédre csirkemellett, vacsorára meg túrót magában... én meg nem enném...), akkor lebomlanak az izmai. Ha ez igaz lenne, az emberek nagy részének már nem lennének izmai.
A túlzott fehérjefogyasztás anyagcserezavart, közsvényt, veseproblémákat okozHAT. Nem mindenkinél okoz, de előre nem tudhatod, hogy nálad mi lesz.
Nekem speciel migrénes rohamaim vannak, ha túl sok húst eszem - Isten tudja, mitől, biohúsra nincs pénzem, csirkét nem tarthatok az erkélyen, marad a bolti, ami antibiotikummal tömött.
Hetente 3-szor ajánlott húst fogyasztani, normális esetben.
Ha fogyni akarsz, nyilván más a helyzet, el tudom fogadni, de akkor sem muszáj napi szinten.
A tésztának magasabb a kalóriatartalma, kevesebbet tudsz enni belőle, hogy ugyanannyi kalóriába beleférj. Ha neked ez elég, és nem vagy éhes, megeheted. A karfiol és a krumpli tőkéletes, ha nem tocsog az olajban. A tészta annyiból nem annyira jó, hogy kevés benne a hasznos dolog, ha csak sima paradicsomszósz van rajta. De ha teszel bele zöldségeket vagy halat (és pl. tonhalkonzervet szoktam néha), máris jó lesz.
Lehet enni csokit is, csak felesleges, hiszen abban sincsen semmi hasznos, vagyis ha csokira pazarolod a bevihető kalóriákat, lehet, hogy a lelked megnyugszik, a gyomrodat meg eltelíti egy tábla csoki, de cukron és zsíron kívül semmit nem ettél, a szervezeted éhezik, és az nem jó.
Remélem, kielégítő válasz volt.
Sokan nem fognak ezzel egyetérteni, tisztában vagyok vele, de én nem tudok és nem is akarok húst hússal enni, és a túrót sem bírom megenni, csak túrós tésztán vagy palacsintában. :)
Viszont az étrenddel kapcsolatban, amit írtál:
- napi szinten tojást sem ajánlott enni
- ebédre lehet rizst is enni nyugodtan
- vacsorára nagyon nem ajánlott a kenyér (hacsak nem vagy fejlődésben lévő tini), ilyenkor inkább saláta, zöldség ajánlott, hússal vagy anélkül, ill. túró valamilyen formában, ha te meg bírod enni, jó a tojás is, meg jó minőségű virsli. A sonka és a sajt is oké, ha salátával eszed. Vagy finom a rántotta (kevés olajon) párolt zöldséggel.
Utolsó válaszolónak köszönöm a hasznos válaszát! Igen, csaj vagyok:)
Véégre valaki, aki érdemben hozzá tud szólni egy kérdéshez, kötekedés nélkül :D
Én is csaj vagyok, csak hogy tudjátok, hogy nem testépítő férfi. Az van, hogy az izomnak önmagában a létezése is energiát használ fel, mert folyamatosan dolgozik, hogy melegen tartsa a szervezeted.
Viszont ha a tápanyagigényed alatt eszel (fogyás érdekében) akkor a szervezeted tök logikus reakció, hogy oda nyúl, ahonnan a legkönnyebben jut fehérjéhez és ez az izom, aminek a leépítése még azért is logikus lépése a szervezetednek, mert így ugye nem a tartalékait kell felélnie, hanem először kiiktatja a nagyfogyasztókat.
Szóval ha nem is szeretitek a húst, akkor is nézzétek meg, mikkel pótolják a vegák a fehérjét. Tofu pl. jó, de a mákban is nagyon sok fehérje van. A fehérje kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!