Miért nem veszik tudomásul a fogyókúrázók, hogy csak életmódváltással lehet eredményt eltérni tartósan és egészségesen?
Mert nem tartósan és egészségesen akarják, hanem "most azonnal". Mert nem hiszik el, hogy az ő szervezetük is úgy működik, mint másoké (lásd: jojó). Mert a reklámok csábítóak, az emberek meg tudatlanok.
Én legelőször egy táplálkozási szakkönyvet ajánlanék mindenkinek, és csak utána a fogyókúrát.
Nem igazán értek egyet
Értem az ötletet és pár hónappal ezelőtt talán még támogattam is volna ezt az elvet, de azóta már változott a felfogásom. Megtanultam azt, hogy a hegy csúcsára több úton is ellehet jutni. Vannak utak, amik köztudottak és sok ember ezeket választja. Ezeken az utakon nincs veszély, szinte 100%, hogy gondmentesen felérnek a hegycsúcsra, stb. stb.
Viszont vannak olyan utak is, amelyek nem annyira biztonságosak, nagy kockázatot vállal aki azt választja és nem is 100%, hogy akik ezt választják azok valaha is feljutnak a hegycsúcsra. Viszont lehetőség van.
Szóval metafórikusan személtettem, hogy mi van a fogyási módszerekkel is: vannak elfogadottak, vannak kevésbé elfogadottak, vannak amiknek több hivője van, vannak amiktől a legtöbb ember távol tartja magát és még sok más van, viszont az összes lehet sikeres. Az már más dolog, hogy neked sikered lesz vagy nem. Pont, mint a hegymászásnál: lehet megcsúszol, lehet nem bírod, lehet, hogy te csak azon az úton lennél képes sikeres lenni, ami biztonságosabb, de ez tényleg emberfüggő.
Mindenkinek a tűrőképességéről, a kitartásáról és valóban az intelligenciájáról van szó. Mert lefogyni, főleg ha VALÓBAN kövérek vagyunk, akkor az egy intelligens agyról tesz bizonyítékot. De amint már mondtam: a végeredmény számít és az, hogy hogyan őrizzük azt meg. De ide is ész kell: fogyás után természetesen visszahízik aki elkezd zabálni. Nem ezt kell csinálni. Viszont ezt már szerintem mindenki tudja.
Hát azért figyelj
Én ismerek egy lányt aki nagyon sok kilót dobott le, nagyon kevés, szinte semmi sporttal
Ez volt kb. 3 éve
És azóta 1 grammot sem hízott vissza. De volt egy hajlama, hogy yoyozzon, ezt valahogy észrevettem, mivel 1x kicsit tényleg visszapakolt, de nagyon keveset, csakhogy én az ilyesmit észre szoktam venni. És ő is észrevette. Nem hízott tovább és még azt a parányi különbséget is ledobta magáról. Azóta is ott pompázik az osztályomban, mint 1 díva :-D
Na de a lényeg az, hogy akinek van esze az nem hízik vissza.
Életmódot változtatott fogyás után, de nem úgy fogyott le, ahogy a legtöbb ember értelmezi az életmódváltást
Lehet félreértettem a kérdést, de általában azt szokták mondani, hogy életmódváltás= rendszeres sport és mértékes, egészséges kaják. Akiről én beszélek az egyiket sem tartotta be. sport szinte semmi és kajából nem mértékesen, hanem keveset eszik és annyira egészségesen, amennyire egy lekváros táska egészségesnek mondható
De ha ez életmódváltás akkor oké, szóval ő életmódot váltott :-)
De szerintem nem ez az idealizált életmódváltás, viszont igazad van, ez is egy fajtája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!