Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fogyózók! Ti nem fáztok...

Fogyózók! Ti nem fáztok állandóan?

Figyelt kérdés
Fogytam 11-12kg-ot, nem koplalással(!!) Most 48kg vagyok, de egyszerűen folyton fázok .. a suliba az osztálytársaim pólóban, vagy egy kis kardigánban vannak, én meg megfagyok egy vastag pulcsiban...van mikor felhúzom a kabátomat is suliba és van hogy még úgy is fázok.. nagyon rossz, régen sem voltam nagyon forró vérű, de ennyire fázós azért nem voltam.. Ez ellen lehet valamit tenni? Lehet valami vitaminhiány? Mert vannak más sovány ismerőseim is, de ők nem fáznak folyton.. (mondjuk ők nem fogyó miatt azok,hanem alapból) többet nem szeretnék enni...napi 1000kcalt viszek be általában.. és ezt nagyrészt fehérjéből..
2014. dec. 1. 07:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Egyrészt nem mindegy, milyen magas vagy a 46 kg-hoz, mert 150 cm-rel normális, 170-nél meg borzsasztó kevés.

A napi 1000 kcal az koplalás, föként ha ez nagyrészt fehérje, ugyanis zsírok és szenhidrátok nélkül nincs, ami energiát adna szervezetednek.

Ha állandóan fázol, az a kóros soványságra és anorexiára utal.

2014. dec. 1. 07:57
 2/11 A kérdező kommentje:
167 cm vagyok
2014. dec. 1. 08:23
 3/11 anonim válasza:
Én pont ugyan igy vagyok vele, mint magamat olvastam volna. állandoan fázok, mikor kimegyek a szabadba nagyon fel kell öltöznöm már. Most is itt melegitem a kezem:D
2014. dec. 1. 08:30
 4/11 anonim válasza:
Szerintem nincs meg a kellő energiabeviteled. 167cm-hez tényleg kissé kevésnek tűnik a 48kg.
2014. dec. 1. 08:34
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

A zsírréteg szigetel, így természetes, hogy a csökkenése fázósságot okoz.

167cm-hez 48kg túl kevés, napi 1000kalória is kevés! Nem csoda, hogy ilyen adatok mellett fázol, hisz nincs megfelelő szigetelésed és energiád a megfelelő testhőmérséklet fenntartásához. Kell a zsír és szénhidrát is, hisz az ad erőt a testnek, jelen esetben a fűtésnek. Nálad a főprobléma a megfelelő tápanyagok és tartalékok hiánya, így a tested félti a belső hőjét, nehezen tartja fenn, emiatt kényszerülsz mindig túlzóan felöltözni.

2014. dec. 1. 08:47
 6/11 anonim ***** válasza:
Ehhez a magassághoz 48kg baromi kevés, meg az 1000kcal is!!
2014. dec. 1. 15:29
 7/11 anonim ***** válasza:
Szintén hasonló mennyiséget fogytam, Nagyon fázós lettem, de sok vitamint szedek, meg én a magas fehérjebevitel mellett komplex szénhidrátokat is eszek, fontos, hidd el! Ha megvonod magadtól a jó szénhidrátokat (zab, tk kenyér, zöldségek mint édeskrumpli , bab, sütőtök stb) akkor ha már nem tartod olyan szigorúan a fehérjés étrendedet visszajön a felesleg.
2014. dec. 1. 15:50
 8/11 A kérdező kommentje:
Utolsó ezt most nem teljesen értem. Miért híznék vissza, ha nem eszek ch-t, és miért ne híznék ha eszem?
2014. dec. 1. 15:52
 9/11 anonim ***** válasza:
Na nem voltam eléggé érthető. Tehát úgy értem, ha valamikor a jövőben újra elkezdesz normál mennyiségű ch-t bevinni, akkor sokkal könnyebben beüthet a jojó effektus, mivel gondolom nem akarsz csak életed végéig sovány túrón, húson, meg ilyeneken élni. Persze ezek fontos részei az étrendnek és én is több fehérjét viszek be, mint ch-t, csak azt mondom hogy a komplex ch nem az ellenséged fogyókúra alatt, sőt kifejezetten jót tehet mondjuk az anyagcserének.
2014. dec. 1. 16:52
 10/11 A kérdező kommentje:
Ja értem. :) Egyébként zabpelyhet, meg sütőtököt eszek heti rendszerességgel.
2014. dec. 1. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!