Fogyózók! Ti nem fáztok állandóan?
Egyrészt nem mindegy, milyen magas vagy a 46 kg-hoz, mert 150 cm-rel normális, 170-nél meg borzsasztó kevés.
A napi 1000 kcal az koplalás, föként ha ez nagyrészt fehérje, ugyanis zsírok és szenhidrátok nélkül nincs, ami energiát adna szervezetednek.
Ha állandóan fázol, az a kóros soványságra és anorexiára utal.
2014. dec. 1. 07:57
2/11 A kérdező kommentje:
3/11 anonim válasza:
Én pont ugyan igy vagyok vele, mint magamat olvastam volna. állandoan fázok, mikor kimegyek a szabadba nagyon fel kell öltöznöm már. Most is itt melegitem a kezem:D
2014. dec. 1. 08:30
4/11 anonim válasza:
Szerintem nincs meg a kellő energiabeviteled. 167cm-hez tényleg kissé kevésnek tűnik a 48kg.
2014. dec. 1. 08:34
A zsírréteg szigetel, így természetes, hogy a csökkenése fázósságot okoz.
167cm-hez 48kg túl kevés, napi 1000kalória is kevés! Nem csoda, hogy ilyen adatok mellett fázol, hisz nincs megfelelő szigetelésed és energiád a megfelelő testhőmérséklet fenntartásához. Kell a zsír és szénhidrát is, hisz az ad erőt a testnek, jelen esetben a fűtésnek. Nálad a főprobléma a megfelelő tápanyagok és tartalékok hiánya, így a tested félti a belső hőjét, nehezen tartja fenn, emiatt kényszerülsz mindig túlzóan felöltözni.
2014. dec. 1. 08:47
Ehhez a magassághoz 48kg baromi kevés, meg az 1000kcal is!!
2014. dec. 1. 15:29
Szintén hasonló mennyiséget fogytam, Nagyon fázós lettem, de sok vitamint szedek, meg én a magas fehérjebevitel mellett komplex szénhidrátokat is eszek, fontos, hidd el! Ha megvonod magadtól a jó szénhidrátokat (zab, tk kenyér, zöldségek mint édeskrumpli , bab, sütőtök stb) akkor ha már nem tartod olyan szigorúan a fehérjés étrendedet visszajön a felesleg.
2014. dec. 1. 15:50
8/11 A kérdező kommentje:
Utolsó ezt most nem teljesen értem. Miért híznék vissza, ha nem eszek ch-t, és miért ne híznék ha eszem?
Na nem voltam eléggé érthető. Tehát úgy értem, ha valamikor a jövőben újra elkezdesz normál mennyiségű ch-t bevinni, akkor sokkal könnyebben beüthet a jojó effektus, mivel gondolom nem akarsz csak életed végéig sovány túrón, húson, meg ilyeneken élni. Persze ezek fontos részei az étrendnek és én is több fehérjét viszek be, mint ch-t, csak azt mondom hogy a komplex ch nem az ellenséged fogyókúra alatt, sőt kifejezetten jót tehet mondjuk az anyagcserének.
2014. dec. 1. 16:52
10/11 A kérdező kommentje:
Ja értem. :) Egyébként zabpelyhet, meg sütőtököt eszek heti rendszerességgel.
Kapcsolódó kérdések: