Hogyan lehet a kényszerevésről leszokni?
Lelkiekben keress megoldást hosszútávon. 4 évig bulímiás voltam (ami ugye a kényszerevésből és az azt követő konpenzálàsból áll), hát semmi trükk nem használt. Aztán rendet tettem fejben, a nyugtalanító dolgokat próbáltam elfogadni, esetleg ha tiszta ideg voltam, rágón csámcsogtam, de igyekeztem kizárni a stresszt. Nekem a meditáció, jóga meg ilyenek segítettek, az egyetem kezdetével meg megtaláltam a saját baráti köröm(ami előtte sosem volt). Vannak balesetek, de a napi 3-4-ből havi 1-2 lett. Optimizmus, kitartás és a lelkiek alapos kielemzése. Ezt tudom tanácsolni, mert ami a lelkedben van, az nyilvánul meg fizikai dolgokban. Az eredetét keresd, mi váltja ki, milyen érzés, milyen ok. És utána azt vizsgáld, hogy számolhatnád fel.
Rövidtávon pedig rágó, víz (nem üdítő, akkor sem, ha édesítős, mert az íze miatt ront a dolgon), és kevesebb szénhidrát. Ugyanis a szénhidrát és a cukor(sőt, sokszor az is, ami csak szimplán édes) kivált bennünk egy olyan érzést, ami miatt mégtöbbet akarunk enni (legtöbbször pont abból, ami a legkevésbé kellene).. Utóbbinál átállni pokoli lesz, de egy hét és mintha elvágták volna. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!