Olyan lányokat kérdezek, akiknek sikerült 'leszokni' az evésről, és egészségesen élnek. Valaki tud egy jó módszert?
Nem egészen leszokni az evésről, de hogy értétek el, hogy ne legyetek falánkok? Én sajnos falánk vagyok, le akarok fogyni, ez akaraterő és elhatározás kérdése, de hogyan vettétek rá magatokat, hogy ne egyetek annyit?
Én egyébként 82 kiló vagyok és 176 centi. Az ideális testsúly nekem olyan 65 lenne.
Egyszerű. Gondolj arra mikor levágnád a 3. karéj kenyeret,hogy nem akarsz dagadt disznó lenni.. :D Én így csinálom:)Az motivál,hogy fitt,formás,és egészséges leszek.
És ha cukor/szénhidrátfüggő vagy,akkor 1-2 hét szenvedés után sokkal könnyebb lesz .
Én is falánk voltam, és nem jártam sem mekiben, és nem zabáltam édességeket. Nálam az volt a gond, hogy nagyon finom kajákat ettem akár 2 nagy tányérral is.
Én nem tudtam lemondani a finom kajákról, de a mennyiségen sokat csökkentettem. Ezt a legegyszerűbb. Eltettem minden nagy tányért. Csak kistányérok voltak a szekrényben. Kistányérra nem tudsz annyi mennyiségű ételt tenni mint egy nagy tányérra, és mivel becsapod a szemed, így végig olyan érzés mintha tele ennéd magad. Pár napig repetázik az ember, de utána már bőven elég egy kistányérnyi adag. Már jelentősen csökkent az ételbevitel mennyisége.
Én olyan 3 hónap után áttértem a bögre mennyiségre. Szintén kistányért használok, de ma már kimérem a bögre adagomat. Már nem repetázom, mert nem kell, nem vagyok éhes..Persze mellette sportolok. Eddig 12 kilót fogytam, pedig most is azokat eszem mint régen, csak jóval kevesebbet. Azt hozzá kell tennem, hogy régen sem ettem kenyeret, cukrot, így ezekről nem kellett lemondanom..Ha te eszel kenyeret akkor azt is csökkentsd..
A kistányér nekem nem jönne be, mindig kis tálkából eszem. Simán szedek hatszor is, ha kalóriaszegény az étel, a testem éhségjeleket ad, amíg meg nincs a jósokszáz kalóriám :)
Kérdező, én is szeretem a hasam, nem kicsit, de fene tudja, eszem, jóllakom és akkor már nem kívánok enni. Ez lenne a normális.
Kalóriaszegényebb ételekből (pl. zöldségleves) egészen sokat lehet enni... Szerintem pedig baromira finom az, amit a párom főz vagy én, különféle zöldségek, fűszerek, s hogy ne legyen egy híg valami, hol mandulagaluska, hol kókusztej... Ízletes és változatos :)
De amilyen magas az ember kalóriaszükséglete, még fogyáskor is, rengeteg kalóriadúsabb étel is belefér a napba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!