Szerintem nem szabad reggelizni a fogyáshoz. Vélemények, tapasztalatok?
Először is megvédem az álláspontomat, leírom a saját tapasztalatomat.
Amikor nem reggeliztem, fogytam!
Reggelente általában egy tejeskávét (cukor nélkül) ittam, a koffein felpörgette az anyagcserémet, ha tehetem szójatejet vagy laktózmentes tehéntejet vettem, mert szerintem hosszú távon a sima tehéntej nem egészséges, de nem vet fel a pénz mindig, hogy drágábbra is teljen, az üres kávé pedig árt a gyomromnak.
Reggelire ennyi, semmi szilárd kaját nem kívántam, nem vittem be több kcal-t.
Délre megéheztem, így ettem valami olyasmit, amit mindenki reggelire ajánl, legtöbbször gyümölcstálat vagy natúr joghurtot is mellé, vagy rozskenyérből készült, könnyű feltétes szendvicset.
Uzsonnára ha megkívántam sótlan olajos magvakat ettem.
Vacsorát 6 és 7 közt ettem, a zöldségek és a fehérje tartalmú kaják domináltak.
Ilyen étrend mellett fogytam, pedig nem vetettem meg a sörözést, koktélozást, 1-1 alkalommal való sütibűnözést sem, ha valakinek szülinapja volt, vagy ilyesmik.
Aztán kaptam 1 lecseszést, hogy nem reggelizek, hittem is a személynek, így elkezdtem leerőltetni reggel 8 körül egy normális reggelit. Tele lettem, délben még nem voltam éhes, délután viszont már igen, de ugye csak nassolni valóra, olajos magvakra van ilyenkor lehetőség.
Vacsorára pedig jobban megéheztem így többet vacsoráztam, mint amit reggeli nélkül.
Szóval összességében véve amikor reggeliztem, másképp alakultak a nap további étkezései és visszahíztam 6 kilót.
Most újra elterveztem, hogy nem reggelizem.
Nektek mi a tapasztalatotok ezzel kapcsolatban?
Szoktatok reggelizni?
Fogyózással ki hogy áll?
Hogyan befolyásolja a reggeli a fogyókúrátokat?
Persze hogy fogytál mivel nem reggeliztél, és nem egy olyan műsort láttam a TV-be meg neten is olvastam nem egy cikket erről hogy reggeli a legfontosabb étkezési idő.
Na most mivel akkor nem vittél be kalóriát szinte semmit így persze az előző napi kajádhoz nyúl a szervezeted meg amit elraktároztál kalóriát a zsírban ugye ahhoz, és ezért fogytál. Ha fogyni akarsz mozogni kell, kész passz. Viszont a reggeli fontos, inkább a vacsorát hagyd el, mert vacsorából raktároz jobban a szervezeted. Az olajos magvakat meg hagyd el, ebédelj meg rendesen és ennyi.
azért híztad vissza mert tuti hogy kevés cal-t viszel be, ezt egy életen át nem lehet tartani
mozogni kell! nem éhezni!
En tudatosan probaltam kihagyni a reggelit egy ideig, megpedig az 'intermittent fasting' jegyeben ( [link] - elso modszer). 14 oran keresztul nem fogyasztottam semmit (vacsora es kovetkezo ebed kozott), tesztelve ezzel, hogy fel tudom-e gyorsitani a fogyasom.
Nekem nehezemre esik kihagyni a reggelit, mert nem szoktam sokat vacsorazni es mire felkelek mar kiilyukad a gyomrom. Nehany hetig ezt csinaltam, de kozben azt lattam, hogy vacsorara elkezdtem joval tobbet enni, mint elotte, mert a szervezetem kivanta a szukseges tapanyagokat. Erdekes, hogy ez nem ebedidoben tortent, hanem vacsora korul.
Miutan joval tobbet vacsoraztam, igy nem is fogytam es nem tudtam elvezni a "zsiregeto" szunetet. Sajnos. Ha ugy erzed, hogy neked nem kell reggeni es nem eszel joval tobbet a tobbi etkezeskor, akkor hajra, ezzel kialakitasz egy kis kaloriadeficitet, ami miatt fogyni fogsz. Viszont ha tovabbra sem reggelizel, de sokat eszel a tobbi etkezeskor, akkor nem lesz ilyen hatasa.
Nem olvastam a válaszokat, szerintem örüljetek is neki, mert bizony lett volna itt lecseszés...
Off: Tudod, aki koplal az fogy.
Nyilván kinek így jön össze kevesebb kalória, kinek úgy, persze nem a kalóriabevitel fontos csak, de azért elég nagy szerepe van :)
Jó, hogy fogytál, ha egyszer keveset ettél...
Én sosem eszem reggel, mert nekem nem jó. Jóllakott vagyok, negatív mértékű étvággyal. Ha ételre vágynék, ennék, nem vagyok önsanyargató típus, inkább hedonista.
Az előző nap persze valamelyest befolyásol, már észrevettem, hogy a vacsora és a másnapi első étkezésem között szinte kötelező, hogy 12-16 óra teljen el, nekem úgy jó.
Gyerekkoromban reggeliztem, az csak arra volt jó, hogy hamar megéhezzek tőle...
Manapság azért már más lenne, mert más az étrendem. No igen, az is sokat számít. Amióta életmódot váltottam, pár alkalommal reggel elutaztam és még bírtam is reggelizni, tipikusan rántottát. No ez nem okozott gyors éhséget, logikusan azért, mert nem szénhidrátra alapoztam a reggelit. Ami a kalóriamennyiséget illeti, szinte mindegy, mikor eszem, automatikusan beáll a szokásos értékre, van kivétel, de ritka. Akkor nő meg a kalóriabevitel, ha extrém sokáig nem eszem napközben, valami lefoglal, nem érzek éhséget, majd hirtelen bumm. Akkor nagyon sok étel csillapítja az éhségem, ezt nagyon igyekszem elkerülni, még csak nem is esik jól...
Alapból mindössze limonádét (citrom, aszkorbinsav, menta, víz) iszom reggel, mert elég nehezen kelek, az pedig segít valamit :)
Kávét sosem iszom reggel. Bármikor, de reggel nem.
Kései reggelivel (11 óra körül) fogytam le a feleslegem felét, s nem hiszem, hogy a maradékban befolyásolna a reggeli evés hiánya.
Én el sem tudnám képzelni az életemet reggeli nélkül, de ha neked ez jött be, hát csináld.
Szerintem embere válogatja, ki hogyan fogy.
"10. napja fogyókúrázom, mérlegem nincs, de a nadrágjaimból ítélve nagyjából 4 kilót fogyhattam. (És igen, az a 4 kiló zsír, nem izom. "
Édes Istenem, megérett a Föld a pusztulásra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!