Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szerintetek jó ez az étrend...

Szerintetek jó ez az étrend fogyáshoz?

Figyelt kérdés

Szeretnék megszabadulni kb 6-8 kilótól egészségesen, inkább lassan de biztosan, olyan diétát követve amit hosszútávon tudok tartani. Utánaolvasgattam a témának, és próbáltam összegyúrni ami számomra megfelelőnek tűnik:

R: 30-40 dkg gyümölcs (pl 2 db alma), tejeskávé/30 g zabpehely + 1 pohár natúr joghurt + egy fél banán, tejeskávé

E: hús/tojás/sajt/tofu + sok-sok párolt, nyers zöldség, tejeskávé

Hús panír nélkül sütve, tojás omlettnek pl cukkinivel vagy gombával, szoktam tojást tofuval+hagymával összesütni, vagy csőben sült brokkoli/karfiol tojással és kevés sajttal.

V: esetleg ha marad ebédről akkor az/ rántotta sok zöldséggel/ saláta főtt tojással, sonkafelvágottal, mozzarella vagy krémfehérsajttal/ zsírszegény túró édesítőszerrel, fahéjjal vagy natúr kakaóporral/ cottage cheese sok zöldséggel és sonkafelvágottal/ fehérjeturmix 1,5%-os tejjel.

A zabpelyhen kívül más gluténtartalmú élelmiszert nem ennék, krumplit, rizst alapból sem eszek, a kenyérféléket meg simán el tudom hagyni. Tízóraira ha nagyon éhes vagyok 1 gyümölcsöt eszek vagy egy fehérjeturmixot vízzel. Felvágottak közül csak csirke/pulykamellsonkát eszek.

Az utóbbi időben visszajött rám 5 kiló, nem figyeltem az étkezésre és nem sportoltam, most vissza akarok térni a "jó útra" :)

Azokat kérdezem elsősorban akik értenek hozzá, vagy hasonló diétát folytatnak, ez így jó lehet hosszútávon? Legalább 3 hónapig szeretnék így étkezni, közben elkezdeni sportolni és lassan de biztosan lefogyni és utána tartani a súlyom. Előre is köszi a segítséget! (160/58 28N)

2014. ápr. 19. 13:53
 1/10 anonim ***** válasza:
A tejet hagyd el,főleg a fehérjeturmixban.Elég sokat (és elég drágán) dolgoznak azon,hogy a proteinben ne legyen "szenny" nem kéne tejjel elrontani.A felvágottat nem nevezném ételnek... 3 helyett jobb volna 5 étkezés.A tiszta kajázás nem 3 hónapra szól,hanem örök életre.Legfeljebb,ha elérted a kívánt célt,akkor lehet csinálni heti egy "csalónapot".
2014. ápr. 19. 14:17
 2/10 anonim ***** válasza:

Egy icipicit sok... És ehhez mit szolnál?

Reggeli: 2 tojásos rántotta hagymával, fél szelet kenyér

A recept hozzá: Egy kis vajat raksz a felmelegített serpenyőbe. A lila hagymát (vagy poré hagymát) felszeleteled a serpenyőbe és hagyod pár percig. Aztán. Fogod a 2 felvert tojást (amit eddig egy tálba már beleraktál elválasztva héjától, és villával felvered). Szóval a tojás és a hagyma már a serpenyőben most el lehet dönteni, hogy kevergeted-e (akkor rántotta lesz) vagy hagyod kerek formájában (akkor omlett). Ajánlom az utóbbit mert az többnek néz ki és "úgymond becsapod magadat" ezzel a hatással.

UI: Ha kenyeret nem szeretnél hozzá... Oké. A tányérra rakj paradicsomot/retket, megoldható. Ha, ez után is éhes vagy 30-40 perccel később igyál teát (pld. Zöld, csalán, kamillát), és ha még mindig éhes vagy pár db kekszet hozzá.

Ebéd: Leves jó megoldás lehet, és ez után a jól ismert hús+saláta kombó. Bár, én édeskrumplit (az édesebb mint a sima, és édesszájúaknak jó ám... Plusz kevés kalóriatartalmú)azt szoktam hozzá enni.

Vacsora: Joghurt jó megoldás lehet például... De, ne azt a cukrozottat, édesítő szerrel tele tömött vackot... (Az élőflórás tök jó Cserpes joghurt néven fut, nagyobb CBA-kban is lehet kapni). Hozzá lehet gyümölcs feldarabolva (kedvencem a kivi). Ha, az édesszájú típus vagy, kevés akácméz mehet bele. Ha ez után még éhes vagy, zöld (de estére inkább a kamilla) tea 30-40 perccel később.

Paradox elmélet lenne betartani?

2014. ápr. 19. 15:45
 3/10 anonim ***** válasza:

nem voltak megadott számok.

ilyen esetben meg mindig a kolléga nőm jut eszembe,amikor megkérdezte 1x,hogy mit eszek.

mondtam zabot proteinnel keverve.

erre az idióta másnaptól megvett napi 500g zabot mert,hogy az jó és hízott 5 kilót 2 hét alatt.

aztán amikor közöltem vele,hogy én napi 50 grammot eszem belőle,akkor meg nem értette mi van.

szóval megadott számok kellenének pl sok sok zöldség?ez mi ez?

egy kajáláshoz menjen 100g brokkoli pl nem 500.

a tejekkel,meg tejtermékekkel csak magadnak ártasz,azokat mellőzném mindenképpen.

a kvhoz is lehet venni kókusztejport,meg nyírfacukrot.

az omletthez sem írtad miben csinálod,gondolom olajban,csere kókuszzsír.

de a lényeg,hogy ennyi tejtermékkel ez csak a jó út fele,de a fele is jobb,mint a semmi.

fehérje turmixot vízzel keverd és tojás,vagy marha proteint vegyél ne tejsavót.

2014. ápr. 19. 16:00
 4/10 A kérdező kommentje:

A proteinem is tejből van, csak tömény fehérje szárítva, nem hiszem hogy a felmenői, a tej meg a joghurt nagyon elrontanák.

Reggelire én nem bírom a sós ízt. A gyümölcsnél írtam mennyiséget napi max 400 grammot ennék, általában almát eszek, illetve szezonális gyümölcsöt, banánból max egy felet, azt nem minden nap az kb 50-70 gramm. A zabpehelynél is írtam mennyiséget (30g) nem vagyok hülye. A natúr joghurtnál eleve adott egy pohárnyi mennnyiség.

A zöldségeknél én úgy gondolom nem számít a mennyiség, mivel krumplit nem eszek, ja meg hüvelyeseket sem, általában 100 gramm zöldségben 20-50 kcal van 100grammban. Azért írtam hogy sokat ennék ezekből, mert ezektől jól lehet lakni és szerintem alacsony energiatartalmúak. A magas víz és rosttartalmuk miatt meg szerintem nem lehet annyit enni belőlük, hogy ezektől hízzak. Igaz a húsnál, tojásnál nem írtam mennyiséget. Gondolom egy átlagos korombeli nő 1-2 szelet (egy szelet szerintem 10-15 deka, szóval egy 10 dekásból mondjuk 2 szelet vagy egy 15 dekás szelet) húst bír egyszerre megenni, tojásból meg 3-4-et zöldségekkel. Mivel fogyni szeretnék és nem hízni, sajtból pár dekára gondoltam egyszerre, mondjuk ha csak salátát eszek ahhoz lecsúszhat egy zacskó light mozzarella sajt, de ha 10 deka húst is eszek, akkor ahhoz csak 1-2 szeletet gondoltam ráolvasztva.

Vacsoránál se írtam mennyiséget... Túróból Pilos zsírszegényt szoktam venni, ebből egy 250 grammos doboz egy adag szerintem. Cottage cheese vagy egy 200 grammos doboz zöldségekkel, vagy mondjuk a fele, 100 gramm csirkemellsonkával (50-100 gramm) zöldségekkel.

Ha ebédre mondjuk 20deka husit ettem akkor lehet hogy este csak kicsit leszek éhes, akkor pedig egy fehérjeturmix (25g por+2 dl tej). Így a fehérjeturmix kemény 200 kcalória, az olyan sok??

Reggeli mellé nem fogok kenyeret enni, mert nem hiányzik. Se a krumpli még az édeskrumpli se, se a rizs. Nem is szeretem őket, és akkor inkább eszek hús mellé köretnek 30 deka sárgarépát meg 20 deka brokkolit. Ez kalóriában kb ugyanannyi mint 60 g rizs.

Tejet a kávémhoz egy nap összesen max 1-2 decit iszok. Zsiradéknak kókuszzsírt használok.

Ezen az oldalon bárki bármit ír, mindenki lehurrogja a másikat, már teljesen össze vagyok zavarodva.

Nem akarok fitnesszmodell versenyen indulni és nem akarok paleózni sem! Nem akarom grammra pontosan méregetni a kajám mert abba már egypárszor beleőrültem! Valamint nem vagyok kisbaba hogy egy nap hatszor egyek keveset! Úgy érzem jól magam, ha egészséges kajával kellemes közérzetig jóllakok.

Csak szeretnék vékonyabb, egészségesebb, fittebb lenni.

Azzal tisztában vagyok, hogy kellene erősítő és aerob mozgást is végeznem, a diéta mellett nyilván ezeket is el akarom kezdeni.

2014. ápr. 19. 17:03
 5/10 anonim ***** válasza:
Érdekel egy jó diétás blog? Hmm?
2014. ápr. 19. 17:13
 6/10 A kérdező kommentje:
Persze!
2014. ápr. 19. 17:14
 7/10 anonim ***** válasza:

oké én nem foglak győzködni,de a tej alapból elrontja azt amire a fehérjeturmix való,plusz ugye nem emberi táplálék.

olvass utána a tejnek ezr helyen le van írva,hogy miért nem jó,még a tejsavó meg túró evő testépítők sem isznak tejet.Tejsavót azzal inni meg pocséklás,mert így fel sem szívódik rendesen és időben.

2014. ápr. 19. 17:41
 8/10 A kérdező kommentje:

De engem nyugodtan lehet "győzködni", érdekel mások véleménye, ezért is írtam ki ezt a kérdést.

Tudtommal a testépítők azért isznak tejsavófehérjét, hogy edzés után bevigyenek az izmok számára gyorsan hozzáférhető tápanyagot, és a tejet a benne lévő gyorsan felszívódó tejcukor miatt kerülik.

Én azonban nem e célból szeretném fogyasztani. Persze a napi fehérjebevitelemet megkönnyíti, azonban én az élvezeti értéke miatt is szeretem, mert édesség helyett nekem tökéletes, és még ha belekalkulálom a napi szénhidrátbevitelembe, akkor talán az a kis tej se olyan vészes.

Ételintoleranciát meg nem csak a tej, hanem a tojás, a halak is okozhatnak.

2014. ápr. 19. 18:55
 9/10 anonim ***** válasza:

A blogot ma kezdtem (saját tapasztalatok alapján) próbáltam szórakoztatóban leírni a dolgot, dióhéjban. Íme:

[link]

2014. ápr. 19. 19:43
 10/10 A kérdező kommentje:
Tetszik a blogod, kiváncsi leszek a folytatásra! :) Szórakoztató a stílusod, csak így tovább! :) Viszont nem akarok kötözködni, de pár helyen van 1-1 kisebb helyesírási hiba, arra szerintem picit jobban figyelj oda. Azt a csirkés sali receptet meg majd ki fogom próbálni, én is nagyon szeretem a hagymát :D
2014. ápr. 19. 23:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!