Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mikor ürül ki belőlem a...

Mikor ürül ki belőlem a szénhidrát? Vagy mikor múlik már el a szénhidrát utáni sóvárgás?

Figyelt kérdés

a szénhidrátokat-kenyeret, édességet, tésztát, rizst, krupmplit, banánt, aszalványokat próbálom mellőzni, de éhségrohamok jelentkeznek

eddig nagyon sok péksütit ettem

nem éhezem, sokat eszem, főleg húst, zöldségeket és almát de édességre vágyom

mikor lesz vége, mikor érti meg a szervezetem, hogy nem kap több mérget

2014. febr. 16. 22:45
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
95%
Ez nem méreg, elhiszem hogy fogyózni akarsz de nem szabad ezeket teljesen megvonnod magadtól, csak mérték alapján minimalizálni.
2014. febr. 16. 23:03
 2/24 anonim ***** válasza:
100%
A szénhidrátra is szükség van, nem lehet mellőzni ilyen mértékben. A rizst pl testépítők is napi szinten eszik.
2014. febr. 16. 23:08
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

Miért hiszik az emberek, hogy a glutén káros, méreg, és rossz? Ezzel az erővel, bármiben lehet kifogást találni.

Tényleg nem kell megvonnod magadtól, a fogyás a mértékletességről szól.

2014. febr. 16. 23:30
 4/24 anonim ***** válasza:
100%
Ja igen, és a testmozgásról.
2014. febr. 16. 23:30
 5/24 anonim ***** válasza:
54%

Eszel elég zsírt s egyáltalán eleget, hogy ne legyél elég éhes? A leírásod alapján nem látszik eléggé, mit s mennyit eszel. Persze van makacs, nem testi édességvágy, nem kell bemutatni nekem azt sem ;) A régi szokások és a finom dolgok szeretete elég makacs tud lenni, bármit is eszik az ember.

S nem kellene méregnek nevezni az összes szénhidrátdús ételt, amit felsoroltál... A gyümölcsök pl. nem azok, ha aszaltak, akkor sem. Más dolog, hogy kerülöd őket, de attól még jó cuccok.

Nem tudom, a Te testednek mi az édesség, de ahhoz nem feltétlenül kell sok szénhidrát...

2014. febr. 16. 23:53
 6/24 anonim ***** válasza:
100%

A helyes táplálkozás fele kell lennie a szénhidrátnak.

A felsoroltak egyike sem méreg!

Legyél fokozatos. Ne akarj semmit azonnal. Fogyókúra egyébként NEM LÉTEZIK.

Fogyassz sok zöldséget, gyümölcsöt. Fehér lisztből készült pékárut fokozatosan cseréld le teljes kiőrlésűre, s fokozatosan csökkentsd. Közben a zöld zöldségekre szoktasd át magad.

Ha édességre vágy, s a gyümölcs kevés, akkor 1-2 kocka olyan csoki naponta bőven belefér, amely legalább 70%-os.

2014. febr. 17. 00:17
 7/24 anonim ***** válasza:

#6: Nem, nem kell, csak valamiért ez a kánon manapság. A táplálkozásban sem Egyetlen Igaz Út létezik s az emberek igényei sem egyformák.

Nálam 20% körül van a szénhidrát (néha van csak 10 alatt, sajna és elképesztően ritkán megy 30% fölé), ez nekem kellemes, a sok szénhidrát pedig nem. Mondjuk az étrendem miatt meg sem tudnám oldani, hogy a szénhidrát sokkal több legyen... Sokszor megvizsgáltam már az étkezésemet abból a szempontból, hogy megkapja-e a testem azt, amire szüksége van s nem találtam különösebb hibát. Innentől nekem aztán mondhat bárki bármit... Persze, ha értelmeset mond, akkor kutatok és gondolkozom, az jó dolog, nem vagyok szemellenzős, azt hiszem.

Szénhidrátot pedig simán eleget lehet bevinni zöldségből és gyümölcsből. Nekem annyi jött belőlük, hogy nem is tudtam fogyni 25 kiló súlyfelesleggel. Jó döntés volt levinni a szénhidrátbevitelemet, s jobban is éreztem magam úgy. Sokaknál hatásos az ilyen.

2014. febr. 17. 00:41
 8/24 anonim ***** válasza:
0%

A dietetika dogmája, hogy 50% szénhidrátot kell enni (és ők persze nem salátára gondolnak ilyenkor).

Egyébként meg semmi alapja nincs ennek, következménye viszont egy csomó betegség.

Domina írta a glutént, az azért méreg mert autoimmun folyamatokat generál, idegrendszeri és emésztőrendszeri betegségeket okoz. Alzheimmer kór, Colitis, Crohn.. vagy éppen csak sima IBS, hát ki hogy reagál rá. De valamennyire mindenkinek árt, szerencsésebbeknek csak kis mértékben, de senkinek sem tesz éppen jót :)

Kérdező, vagy egyél cukormentes édességeket (például a házi csokoládéban sem kell cukornak lennie) vagy várj, múlni fog a szénhidrátfüggés.

Egyébként ha a keményítő beviteledet lecsökkented (nagyon helyesen) akkor egy kis cukor egy sima étcsokoládéban nem fog ám különösebben ártani, ha igen jólesne.. csak, hős vagy ha nem eszel, de nem biztos ám hogy gond lenne egy-két kocka étcsokoládéval.

2014. febr. 17. 09:01
 9/24 anonim ***** válasza:

Soha nem fogod megszokni a hiányát, ugyanis szénhidrátra szükség van. Miért választják sokan az ilyen szigorú, tiltólistás diétákat ahelyett, hogy okosan, mértékkel fogyasztanának mindent, és akkor szenvedés nélkül, kényelmesen le lehetne adni a kilókat.

El tudod képzelni, hogy életed hátralévő részében soha többet nem eszel semmit, amit fentebb tiltólistára tettél? Ugye hogy nem. Amint újra elkezded őket enni, visszahízod a leadott kilókat.

Ami fontos, hogy a vércukorszintet egyenletesen tartsuk, mert akkor nem lesznek éhségrohamok. Ehhez bizonyos mennyiségű szénhidát szükséges, egyenletesen elosztva. Teljes kiőrlésű kenyere, rozskenyeret nyugodtan ehetnél, pl. reggelire és vacsorára 5-5 dkg-ot. Az édességet jobb mellőzni, aszalványokat csak módjával, a krumpli meg a rizs egyáltalán nem olyan vészes, ebédhez köretként nyugodtan ehetsz 5-8 dkg-ot. Ez nem sok.

2014. febr. 17. 12:00
 10/24 anonim ***** válasza:

Ahogy írtad, szerencse kérdése. :D

Ismerek olyan idős embert, aki az égvilágon mindent megeszik, mindennel.. és tényleg semmi emésztőrendszeri gondja nem volt még.

Én elhiszem, hogy a gluténfogyasztás hozzájárul a betegségekhez, amiket felsoroltál, de nem csak az étkezés válthatja ki.

Akkor ismerek olyan Colitisest (vagy Crohnos?), aki csak rizsen és tofun él, semmi máson. Hát, ezt kevesen bírnák tartani.. ha el is múlna az emésztőrendszeri panaszuk, előjönne az idegrendszeri :D

Ez a szénhidrátmegvonás olyan, mint a drogelvonó.

Leszokhatsz róla.. de a következő adandó, és csábítgató alkalomnál újra beleeshetsz az ördögi körbe.

Az étcsoki egyébként tényleg nemrossz, 1-2 kockát még én is szívesen megrágok belőle :)

2014. febr. 17. 12:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!