Hogy fogyjak le, ha éhezek?
Én nagyon szeretem a paradicsompürét is, amit igazán nem lehet drágának mondani. Paradicsomlevesnek, paradicsomos káposztának szoktam enni, valamint csak úgy, mert érdekes módon engem kissé laktat, pedig az ilyen kis kalóriaszegény dolgok nem szoktak :)
Kár, hogy a paradicsomos káposzta sem laktat olyan nagyon, aki gyakran képes húst enni, annak egyszerű, valami kis zsíros hússal elég komplett és laktató étel jön össze ;)
500 Ft a napi limit kajára? Akkor az 15.000 Ft/hó.
Én így csinálnám:
Vennék egy BioTech One-A-Day Multivitamin tablettát. Ez 100db és ~3000 Ft. Ezzel havi 900Ft-ból megvan a vitamin szükségleted. Ez azért szükséges, mert ha nem eszel rendes kajákat változatosan, akkor nem is eszel megfelelő mennyiségű vitamint amire amúgy szükséged lenne a megfelelő immunrendszer fenntartásához.
Marad 14.100 Ft/hó. Ebből csodát nem lehet tenni, de meg lehet próbálni.
Rizs: Tescoban 200FT/kg. Napi 250g (ez szűk 200g CH) az havonta 7,5kg = 1500 Ft.
Hús: 570-580 Ft-ért lehet venni a farhátrészes csirkecomb kilóját. Veszel 12kg-t, az 7000 Ft. Így napi 400g jut.
Ezzel a nagyobbik része le is van tudva. Maradt még 5600 Ft. Legyen ebből 1100 Ft az olaj és a fűszerek/hó. Még mindig van 4500 Ft. Ez naponta 150 Ft. Ennyi elég ahhoz, hogy valami zöldséget vegyél.
Csirkecombokról leveszed a farhátas részt, azt megfőzöd húslevesnek a zöldségekkel. Ezt edd estére.
A rizset megfőzöd, a csirkecombokat pedig megcsinálod előző este 1-2 napra (sütve, pörkölt). Bár valakinek a gyomra nem bírja, nekem spec. nincs ezzel bajom: A napi 250g rizset elosztod 3 felé meg a ~300g húst (a farhát rész nélkül). Így egy étkezés 115g rizs és 100g hús. Ebből lesz 3. (reggeli ha bírod, tízóra és ebéd 13h körül). Estére ha hazaérsz meg mehet a leves a zöldséggel és a kis hússal.
Nem azt mondom, hogy ez a tökéletes táplálkozás, de bizony ezerszer jobb, mint a zsemle meg májkrém. És ezt is ki lehet hozni napi 500 Ft-ból.
Nem irigyellek amúgy. :(
500ft naponta nem is lenne éhezés... Sokan élnek annyiból vagy kevesebből. Én azt még bizonyára meg tudnám oldani, ennék sok rizst, kölest, plusz azt, amit most, kisebb mértékben (a mandulát és a kesut visszafognám, drágábbakat most sem eszem, de megmaradna a len, a szezám, a gyűjtött dió, a kókusz, a mák... nem lenne rossz, s hasznos mellékhatásként abbahagynám a csokizást. ja és csak olcsó zöldséget ennék, aminek a legjobbja a saját csíráztatású bíborhere és retek lenne, remek cucc mindkettő. nagy kiszerelésben véve a magot alig kerül valamibe.).
500 ft alatt már nehéz lehet, ahhoz nem értek.
Egyre messzebb keveredünk a paleós ideáktól, de a száraz hüvelyesek is elég laktatóak és olcsók tudnak lenni. Az én testem szerint nagyságrendekkel jobbak, mint a glutén, erre tudok támaszkodni.
Kérdező, erre írtam, hogy pech :(
Én eleve esélytelennek tartottam, én írtam az első választ asszem :(
24. válaszoló. Akkor megvan, hogy mi a nézőpontunk különbsége.
Én azt vallom, hogy keményítő alapú táplálkozással leginkább csak elhízni, és szív-érrendszeri betegségeket, cukorbetegséget lehet elérni, illetve kor, fizikai aktivitás, genetika az egészen árnyal valamennyit. Tehát a glükózzá lebomló szénhidrátokat határozottan az olcsó, finom de szélsőségesen 'rossz' kategóriába sorolom. Viszont azt az iskolát követem, ami szerint az ember igen régóta húsevő (hal, szárazföldi, puhatestű, ízeltlábú.. stb.) tehát zsírevő is, tehát a telített zsír fogyasztás jó hatással van ránk, jó és relative olcsó, de igen tápláló tápanyagforrás. Telítetlen zsírok közül meg kb. csak a halak (állati telítetlen) zsírja jó, mert a növényi telítetlen olajok magas omega6 tartalma mindennél rosszabb, 'halálos' hiszen gyulladásfokozó, és az ilyen táplálkozással összefüggő gyulladások miatt beteg a világ.
A két iskola nézeteit a világ végéig tartó harcban lehetne örökkön örökké ütköztetni, bizonygatni egyik vagy másik igazát. Én ezt csak azért írtam le, hogy világos legyen a az eltérő nézőpont valódi oka. Szóval két nem tájékozatlan ember nem elbeszél egymás mellett, csupán egy szakadék két (egészen) eltérő oldalán állnak :D
Zsemle 20ft/db-napi 5db=100ft
Inkább 1 kg rizs-200ft, 10db tojás 300ft
Tojásos rizs, rántotta, főtt tojás
Piacon az alma 100ft-igaz nem olyan szép, de szerintem nagyon finom az íze, csak kisebbek de annyi baj legyen, szombat délelött 11 felé kell kimenni.
Ha élelmes vagy, utak mentén, temetőkben még találsz gesztenye, mogyoró, dió fát-meglenne az egész téli csemegeét, immunerősítőd, csont erősítős és zsírforrásod
csipkebogyó teának, amíg nem jönnek a komolyabb mínuszok lehet szedni.
Káposzta olcsó-pl káposzta leves, paradicsomos káposzta, káposzta saláta rizshez
kígyóuborka 100ft
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!