Hogy fogyjak le, ha éhezek?
Az egyik válaszoló nagyon jó ötletet írt, zöldséges rizs!
1kg s-budget rizs a Sparban 200 Ft. 15 perc alatt sós vízben megfő, leszűröd.
1kg fejes káposzta 100 Ft körül van (1 kisebb fej). Apróra vágod, egy kis zsíron v. olajon megpárolod, sózod, borsozod, fél óra alatt megvan, finom édeskés íze van.
Veszel valahol olcsó tojást, néha van Sparban is 30 foritnos, vagy Tescoban. Megfőzöd v. kisütöd tükörtojásnak. Ez mehet a káposztás rizs mellé.
Cékla. Kilója 200 Ft szintén a Sparban, héjastul megfőve nagyon finom. A kis gumók édesebbek.
Ha valahol látsz jó áron padlizsánt (600 Ft alatt), akkor azt is vehetsz, panírral kiránthatod vagy anélkül is kisütheted, finom.
Ehetsz májat (főve, sülve), ezt is ki lehet fogni aránylag olcsón.
500g zabpehely 200 Ft (Spar, Lidl, Aldi), reggelinek teljesen jó, akár sósan, akár édesen, de ne tejjel, hanem vízzel főzd, kb. 50 grammnyit.
Egyen fehérjét, mint írtam: zsíros hús jobb, mint a csirkemell. Persze egyszerűen megközelítve a témát csirkemellben van a legtöbb fehérje.. bah, túlzott leegyszerűsítés. De nem írhatod, hogy én nem ajánlottam fehérjefogyasztást.
Jó minőségű összetett szénhidrát nincs a zabban. Keményítő van benne. Az olcsó minőségű összetett szénhidrát.. Olyan bonyolultan összetett, hogy sok cukormolekula van egymás mellett. A bonyolultság és összetettség netovábbja :D
A rizsnél biztos hogy nem jobb, ne áruld el. Rendszerint gluténnal szennyezett, sima gabona. Legfeljebb azt lehet mondani, hogy a rizs sem jobb mint a zab, ezzel nehezen vitatkoznék, az viszont nem igaz, hogy a zab jobb lenne mint a rizs. Vicces is lenne. :D
Ha májat enne, és zsírosabb húsokat zöldségekkel, rizzsel (arányt el kell találni) akkor enne olcsóbban és egészségesebben mint az emberek 95%-a. Egyébként nem mondunk annyira különböző dolgot, azért azt észrevételezném :)
Ha van időd, kedved, én megtisztelőnek fogom érezni, ha normális stílusban megpróbálsz meggyőzni.
És ígérem, akár egyetértek akár nem, szintén a tiszteletet megadó stílusban fogok válaszolni, valamikor edzés után.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!