Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ez rosszat tehet a diétának?

Ez rosszat tehet a diétának?

Figyelt kérdés

Suli időben muszáj ennem egy zsemlét mielött elindulok a suliba. (6órás busszal indulok) És az iskolában is egy vagy néha kettő zsemlét, mert még így is mire hazaérek (kb olyan délután 5-4 körül) rendesen rosszul vagyok az éhségtől. Tudom, hogy sok mert látom, hogy mások egy zsemlével vagy evés nélkül(!) elvannak de én még így is a korgó hasamat leplezem utolsó órákon és hazafele!

Most nyári szünetben erre nincs szükségem, mert talán nem olyan nagy az energia felhasználásom, vagy fogalmam sincs, de tudom, hogy amikor megint elkezdődik a suli nem tudok mit csinálni megint ez lesz.

Ez nagy baj? Mire hazaérek ígyis úgyis üres a gyomrom és hihetetlenül gyenge vagyok az éhségtől, szóval arra gondoltam, hogy ez nem hízlalhat, hiszen akkor nem lennék éhes. Szörnyű egy energia felhasználásom van, azt hinné az ember, hogy mivel a nyári szünetben alig eszem suli kezdésre megszokja a szervezetem és nem lesz szüksége ennyi kajára!

Valaki adna tanácsot?:( Nem értem miért ilyen "nagy" az energia felhasználásom, talán az utazás miatt fogalmam sincs de egy alma nekem nem elég suli időben ha csak nem választom az elájulást mindennap.

Igaziból a probléma előzőleg abból volt, hogy mivel éhesen mentem haza délután 5kor ezért "bezabáltam". Most megpróbálom tartani magam ahhoz, hogy keveset egyek, remélem sikerül! De kérdésem az, hogy én vagy az egyetlen akinek ennyit kell enni suli időben? Ez árthat a diétának?

2013. aug. 14. 23:15
1 2
 1/12 anonim válasza:
100%
Tudod ne sértődj meg, de így nem úgy fogsz fogyni ahogy szeretnél. Diéta idején napi 6-szor kellene enni. Látom nem eszel semmi húst(fehérjeforrást) és ez hatalmas hiba, mert így nem zsírt hanem izmot fogsz lefogyni, mert a szervezeted ezt bontja le, mivel ez az energiaigényesebb, és fontos hogy sose zabálj be :),bár lehet hogy azthiszed hülyeség, de igazi diéta idején nem éhezel. Amúgy kerüld a cukrokat és lisztet, mert ez hízlal igazán.
2013. aug. 14. 23:23
 2/12 anonim ***** válasza:
én is 6 körül indulok nem reggelizem,2 zsemlét viszek de mire hazaérek ált. 3ra én is küzdök az éhséggel,találj valamit ami laktat,pölö nekem a zabkása,vagy vigyél több szendvicset minthogy elájulj!
2013. aug. 14. 23:28
 3/12 anonim ***** válasza:
Azzal teszel nagyon rosszat, hogy éhezel. Amikor éhezel a tested zsír formájában elraktároz minden gramm kaját. És lehetőleg ne fehér zsömlét egyél, az csak hízlal és nem is laktat mert nincs benne tápanyag. Inkább tömj meg egy teljes kiőrlésűt zöldséggel és tegyél bele egy vékony szelet felvágottat, azzal beviszel elég vitamint és nem leszel annyira éhes, a rostok pedig segítik az emésztést. :)
2013. aug. 14. 23:37
 4/12 anonim ***** válasza:
Az érthető, hogy éhes vagy, de ne zsemlét egyél, ez pláne rossz, hogy azon kívül mást nem is igen eszel..én sokszor csináltam magam itthon tojásrántottát és azt vittem a suliba..mondjuk ez idő, de csinálhatsz pl virslit is, az is jobb, mint a zsemle. Vagy "abonett-szendvics".
2013. aug. 15. 01:08
 5/12 anonim ***** válasza:
Ne aggódj ,amit csinálsz az nem diéta.
2013. aug. 15. 10:47
 6/12 anonim ***** válasza:

Hús és zöldségevő vagy. Húst és zöldséget egyél ne zsemlét. Ennyi..!

Max valami kis rizsleves zöldségekkel, hússal, ahogyan a kínaiak csinálják. Beleférhet, de zsemle biztos hogy nem. A búza nagyon tré növény. Keress értelmes kajákat, amiket el tudsz vinni suliba is: nyers vagy párolt zöldségek, salátának (hússal).

2013. aug. 15. 12:25
 7/12 anonim ***** válasza:
51%

"Most megpróbálom tartani magam ahhoz, hogy keveset egyek"

BULLSHIT.

Ne keveset egyél, hanem ételt. Sokkal fontosabb hogy amit megeszel annak értelme legyen. Bezabálni valami kenyérből vagy krumpliból értelmetlen, de zöldségekből, tojásból, halból vagy húsból ott már étkezésről beszélünk.

2013. aug. 15. 12:27
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat! Most nyáron zöldségeket eszek. Salátát csinálok kevés zöldségből és azt teljes kiörlésü kis zsemlével megeszem. Ennyit szoktam enni mert a teljes kiörlésü kenyér/zsemle engem eléggé laktak. Elötte tojást ettem sokáig. De csak naponta egyszer. Nem tudtam, hogy az baj, ha csak egyszer eszek.

Megpróbálok, úgy enni, hogy naponta többször keveset.

Viszont attól félek, milesz ha kezdődök a suli!

Ha suli időben csinálok magamnak salátát zöldséggel és hússal, az nem baj ha sokat viszek/eszek belőle?

Amúgy a puffasztott rizsszelettel mi van? Tudom, hogy ettől nem lehet lefogyni, de sok embert láttam enni, aki sikeresen lefogyott. Akkor nem is hízlal, ugye?

(bocsánat a sok és hülye kérdésért)

2013. aug. 15. 14:07
 9/12 anonim ***** válasza:
Igazából a puffasztott rizsben sincs túl sok tápérték viszont annál több a keményítő. Egy megfelelő diétánál persze belefér, de a teljes kiőrlésű dolgok jobban, mivel puffasztott rizs mint a legtöbb száraz étel (keksz, pirítós) inkább hátráltatják az emésztést mint segítik. Salátából a legtöbb diétában nagy mennyiséget is meg lehet enni, mert a zöldség könnyen emészthető, rostos, hasznos a szervezet számára. Én most 7 kg-t fogytam csak attól, hogy kevesebb cukrot eszek, és az esetek 80%-ban egészséges ételt (zöldség, gyümölcs, fekete helyett zöld tea, fehér lisztes dolgok helyett teljes kiőrlésű). A maradék 20%-ban pedig megeszem ami jól esik. :)
2013. aug. 15. 14:16
 10/12 anonim ***** válasza:

Hogy naponta hányszor jó enni, megosztó kérdés.

Kis étkezéseknek vajon van értelme? Ha éhes az ember akkor jóllakásig eszik. Ha keveset eszik.. az mennyi? És vajon mennyi epét termelünk, hány étkezésre tud felkészülni a szervezetünk egy nap?

Más: húst és salátát, zöldségeket nyugodtan vigyél be a suliba.

Rizs: a hús-zöldség-gyümölcs étrendtől eltérni sokszor problémás. A rizs bár szimplán keményítőforrás (fogyózók primitívsége, hogy ezt eszik zöldségek helyett, tök értelmetlen) de legalább gluténmentes, igazából eléggé semleges kaja. Jól karban tartott, fiatalos szervezet elég jól tolerál némi rizst. Sokat lehetne vitatkozni arról hogy mennyit.. meg eleve, szükségtelen.

A gabonák többsége azonban elég sok hátráltató, enyhén mérgező anyagot tartalmaz. Ezeket mindig alábecsüljük.

Más kérdésed nem volt, ugye?

Nézd, változtatni úgyis tudsz. Legjobb lenne persze senkinek sem kivárni elhízást, betegségeket.. de van időd, nézd meg: ha jól érzed magad, sikerül fogyni akkor jól csinálod amit csinálsz..

Ha valami nem klappol, akkor egy csomó változtatási lehetőség van, írok párat:

- teljes tejmentesség

- teljes gluténmentesség

- keményítő, cukor (gyors ch) kerülése, tehát itt már a rizs, teljes őrlésű dolgok, sőt a sok gyümölcs sem fér bele, ki lehet próbálni

- legfuribb a ketogén táplálkozás, amikor a zsírbevitelt emeled meg (majd utána olvasol) és ehhez igazodik a szervezeted működése. Ezeket mind ki lehet próbálni, ezek nem divatos ötletek, ezeket konkrétan használják.. nehézségek nélkül beteg embereken, túlsúlyos embereken.. nem kell hozzájuk koplalni, nincs túl sok nehézség bennük, csak kicsit át kell gondolni hogy mit eszik az ember, legyen otthon kaja.. :) zöldség, húsféle főleg, és ne kelljen betolni egy zsömlét.

2013. aug. 15. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!