Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Paleo vs. Kiegyensúlyozott...

Azrengetegmogyoró kérdése:

Paleo vs. Kiegyensúlyozott étrend?

Figyelt kérdés

Kiegyensúlyozott étrend: zöldség, gyümölcs, hús, tojás, tejtermékek, teljes kiőrlésű gabonafélék.

Ki melyik életmódot választotta és miért?

Igazából arra lennék kíváncsi, hogy miért terjedt el ennyire sikeresen a paleo (mint annak idején a 90 napos, vagy az atkins) és vannak-e még olyanok, akik (az én szemszögemből nézve) még 'normálisan' esznek, és a kiegyensúlyozott étrendet választják.

Plusz egy kis olvasmány:

[link]

#pampampam
2013. júl. 4. 08:10
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

6-os vagyok.

Persze, hogy jól érzem magam!

Kell egy kis idő, 3-4 nap, amíg hozzászokik a szervezet az új étrendhez, de utána tényleg semmi probléma. Nem szenvedek. :)

2013. júl. 4. 10:19
 12/22 A kérdező kommentje:

9-es: teljes mértékben egyetértek. :)

10-es: köszi a válaszokat. :) Tényleg csak arra voltam kíváncsi/azt nem értettem, hogy miért lett ilyen 'divatos' a paleo az ősember életmódján alapuló érvekkel. Sokkal korrektebb lenne, ha csak egyszerűen elmondanák a hozzáértők, hogy mit miért nem érdemes szerintük(!) fogyasztani a szervezetünk megfelelő működése/egészségünk érdekében. Az ilyen körítések miatt csak veszíthet a hiteléből, főleg hogy kényelmesen azt a korszakot választották követendő példának, amikor már lehetett sütögetni. :)

A válaszolók tapasztalatai tényleg logikusabbak, de még mindig egyetértek a 9-essel, főleg a 6-os válaszolót olvasva. :)

Köszönöm a válaszokat. :)

2013. júl. 4. 10:30
 13/22 anonim ***** válasza:
47%
Nem tudom miért jött az ősemberes körítés. Amerikából indult, ezt vegyük hozzá. Ők kicsit mások..
2013. júl. 4. 11:12
 14/22 anonim ***** válasza:

Miért terjed?

Mert lehet vele fogyni (a viszonylag egyszerű fogyás azért még meglévő igény).

Mert sokat lehet mellette gyógyulni (az egészségre való igény azért még létezik az emberek között).

2013. júl. 4. 11:23
 15/22 A kérdező kommentje:

Azért letesztelem ezt a paleo dolgot. :)

Egyébként aki még idevetődik, annak sok szeretettel ajánlom ezt a művet:

[link]

Még ti paleósok is találtok benne hasznos dolgokat, főleg a gabona takarmányféleségnek való titulálásakor bólogatnátok nagyon bőszen. :)

2013. júl. 4. 19:03
 16/22 anonim ***** válasza:

Tojáskönyv <3

Az igazi Biblia (nem akarok senki hitébe beletaposni ezzel).

2013. júl. 4. 23:32
 17/22 poiu ***** válasza:
Volt idő alkalmazkodni tejhez, gluténhez? Ez jó érv, csak ott a bibi, hogy az új kajákhoz a helyi populációk alkalmazkodtak többé-kevésbé. Egy maszáj kisgyereknek nincs sok esélye ha tejérzékeny, a japánok zöme az, és fel sem tűnik nekik...
2013. júl. 5. 08:40
 18/22 A kérdező kommentje:

Hát..azért tudnék vitatkozni a 9-es válaszoló logikáját követve, de az lesz a legokosabb ha letesztelem legalább egy pár hétre.

Ma már paleósan indult a nap (remélem megmelengettem a szíveteket;), és most szépen utána nézek, hogy pontosan miket lehet enni és milyen arányban, ha ez utóbbi egyáltalán lényeges.

2013. júl. 5. 13:11
 19/22 anonim ***** válasza:

9. válaszoló szerintem jót szólt. Benne vagyok: teremtsünk egy olyan világot, ahol az emberek rabszolgaként éppen a megélhetésükért küzdenek napi 8-12 órán át, hogy aztán fáradtan és leharcoltan hazaessenek, maradék energiáikat megmozgatva esetleg eddzenek. Vagy nem, mert takarítani kell, gyerekről gondoskodni, edzés inkább kilőve.

Egy ilyen világban minden embernek lenne ideje és ereje számos tudomány szakértőjévé válni, a saját egyénileg legeslegjobb táplálkozási stílust kialakítani..

Amíg ez álom marad addig a cukorfogyasztást, tej-gabonafogyasztást kell csökkenteni hogy kevesebb cukorbeteg és elhízott, szívbeteg legyen. De minden nemzetmegváló egészségügyet érintő konstruktív elmélet/gyakorlat érdekes számomra.

Kérdező, kinek a szíve melegszik?

Hogy a te egészséged a gyakorikérdések válaszolóinak, mondjuk a paleo táplálkozást ismerő válaszolók zömének szívügye. Nem tudok nyilatkozni a nevükben.. valóban fontos vagy, de szerintem ez teljes mértékben magánügy. Én csak azért aggódom, mert közösen fizetünk TB-t, azaz más betegségét is én fizetem, amíg én még pluszban arra költök, hogy ne legyek beteg. Semmi szívmelengetés :)

Sok sikert, érdekes heted lesz szerintem :D

2013. júl. 5. 13:26
 20/22 anonim ***** válasza:
Tejérzékeny, az lehet, de állandóan glutént eszik, arra miért nem érzékeny? Mert ő tudott alkalmazkodni? Miért? Ha ő tudott, én miért nem tudtam? Ő miért "tejérzékenyebb", mint én? Mert nem iszik sok tejet? Én meg erős paprikát nem eszek, még sem vagyok érzékeny a kapszaicinre. Homárt sem ettem még soha, de nem hiszem, hogy homárérzékenységem lenne, ez elég hülye érv.
2013. júl. 5. 14:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!