Lehet boldogan élni fogyókúra mellett is?
Őszintén? Szerintem sehogy... Mármint nem teljesen. Mindig ott lesz, vagy az, hogy nem lenne szabad ilyet egyek, de megeszem, mert finom, de szar, kövér maradok, vagy úristen, de megenném, de nem eszem meg, mert kövér maradok.
Én legalább 10 éve ebben élek. Mikor szigorú korlátokat állítok lefogyok, de megkeseredettebb vagyok, mint ducin, sírni tudok a kajáért. Mikor meg elengedem magam és visszahízok, akkor meg amiatt vagyok depressziós, hogy megint, hogy nézek ki, hogy engedhettem el magam, most kezdhetek midnent előről.
Szóval, szerintem jobb beletörődni.
Vagy, ha találsz egy sportot, amit szeretsz és fogysz tőle, az mégjobb. Nekem nem sikerült. Mindenféle mozgásformát utálok, de még ha kínlódom is, hogy csináljam se fogyok egy dekát sem, ha nem fogyózók mellette.
Szar az egész...
Paleósokon nem látom a fogyókúrás őrületet.
Jó minőségű ételeket vesznek - ezt tudják enni. Korlátozva vannak: nem esznek cukrot. Lehet kivételes emberek, és kibírják..
De szerintem mindenki kibír annyi korlátot, hogy csak élelmiszert eszik, ha azokból jóllakik, több energiához jut mint a hízós években bármikor.. :)
Tápi, az utolsó félévben paleósan ettem és kb semmit se fogytam, jó, monndjuk 3-4 kilót és ugyanúgy meg voltam őrűlve a sütikért, krumpliért, tisztáért.
Első voltam
Miért eszel mást zöldségeken, gyümölcsökön, húsokon kívül?
Tanulok, nem vagyok éppen nyugodt.. bármikor kirohanhatok egy kávéért és fölösleges kajáért a konyhába. De max. gyümölcsöt, sülthúst vagy salátakeveréket találnék. Tök jó kaják.
Na most ha helyet cserélnénk (ha elmennél helyettem kémiai analitika vizsgázni holnap reggel azt nagyon meghálálnám) akkor te legfeljebb húst ennél zöldséggel. Vacsorára, nassolásnak, tök mindegy minek nevezed az étkezést, ezt ennéd. Ennyit kellene tenned.
Mivel kezdj? Amint van időd kaját vásárolni, ne kenyeret vegyél hanem káposztát, répát, paprikát, paradicsomot, húst - amilyet a pénztárcád megenged. Komolyan ennyi.
Egyetértek Tápival, paleozz es boldog lesz a fogyókúrád. Csak hozzá kell szokni
Én most toltam be 2 tálka paleo vanília pudingot eperrel. És nagyon boldogan ettem :D bűntudat nélkül
1. válaszoló - ilyen is van.
Érdemes finomítani a dolgokon. Paleóba sok minden belefér, akár egész sok ch fogyasztás.
Sok gyümölcs is paleo.
Fogyásnál nem mindegy mi a cél - van olyan vékonyság amihez komoly kalóriamegvonás szükséges. Érdemes átgondolni milyen okok akaszthatják meg a fogyást.
Idővel sorra fog kerülni a túl sok kalóriabevitel is, persze.. de előbb meg kéne nézni a pajzsmirigy mennyire egészséges. Én például nem eszel paleósan. Baromira nem vagyok teljesen gluténmentes, szimplán figyelmetlenségből. Emiatt lehetnék enyhén husis nő, mert sajnos van aki érzékeny annyira 1-1 anyagra, pl. a gluténra hogy annak igen kis jelenléte teljesen ellehetetleníti a sikeres fogyását. Nem mondom hogy minden esetben könnyű.
De próbálkozni kell, és a paleo egy elég letisztult alapot ad, amiből el lehet indulni. Aztán ismerek én sok embert aki paleón belül ilyen-olyan húst nem eszik mert nem jó neki, vagy a tápon nevelt állatok húsa nem jó neki.
Mindig figyelni kell egyéni érzékenységre, akár táplálék érzékenység vizsgálatra elmenni.
Előző, miből volt a pudingod?
Én kompromisszumos paleo gofrit (majd átdolgozom, de most ilyen receptet találtam, ami nem rém drága) toltam barackos kókuszkrémmel és mézes eperrel, a párom kedveli az ilyesmit, s néha én is.
Én ugyebár nem fogyókúrázom sosem, viszont fogyni akarok s teszem is, csak lassan :D De hogy feladjam a hedonizmust, az szóba se jöhet, lényem alapja.
Csak a saját, nagyon jó, egészségem és testem jelzéseit figyelembe véve megalkotott szabályaimat tartom be (kivéve, ha nem, de az rossz ötlet s egyre inkább leszokom róla) :) Amúgy a korlátok roppant poénosak tudnak lenni, akkor kell ám a kreativitás :D Jó, hát eleinte túl sokat foglalkoztam táplálkozásról olvasással, ételreceptek kipróbálásával és gyk-függőségemet még nem sikerült leküzdeni, de legalább nem szenvedéssel voltam elfoglalva, hanem elvoltam.
Ajajjj, túl sokat beszélek magamról, bocs.
Nos, nekem mint hedonistának alap, hogy a fogyásnak élvezetesnek kell lennie. Nekem sokkal jobb az életem a korlátokkal, s egy csomó érdekes új ételem van. Nem hiszem, hogy sokan kibírják, ha csak éhség és fizikai és másfajta szenvedés a fogyókúrájuk, ilyen hosszú időt nem lehet úgy csinálni :(
82% - szimpi.
Neked kellene válaszolnod nem nekem.
Na de vizsgaidőszak van.. sajna valami kell hogy engem is eltereljen..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!