Nem lehet, hogy azért vagytok ilyenek, mert nincs életcélotok?
És aki irodában dolgozik pl.
NE legyünk egyoldalúak..
Kis pénzből, rengeteg munkából egyetlen életcél marad: olcsó ételt enni. Finom, olcsó -> öröm.
Szánalmas, szégyen? Nyilván.. Modern rabszolgaságban mutassatok jobbat. Nagyon sok akarat és tudatosság kell, hogy az életmódját helyre tegye az ember egy olyan világban ahol sokkal több tévinformáció van, és igen kevés szabad idő átgondolni a dolgokat, pénz a dolgok megvalósítására.
Sokkal megvalósíthatóbb betolni a joghurtos parizeres kiflit mint átgondolni hogy ez nem is étel. Az a hibás aki így él? Szerintem nem.. senki sem veri az emberek fejébe, hogyan kellene jobban csinálni, vagy hogy tökéletesen rosszul csinálják..
Talán nem is olyan drága a kaja mint gondoljátok. Legalábbis az egészségtelen, zsíros, cukros kaják. Mert olcsóbb egy kiló kenyér/kalács mint sok zsírszegény kaja. pl. Olcsóbb a sima olaj, mint az oliva. Egy jobb fajta ásványvíz sem olcsó, néha nem olcsóbb mint valami cukros üdítő.
És a mozgás? Tegyük fel, hogy egy faluban laksz, és nincs semmi sportolási lehetőség, mert messze van egy nagyobb város ahhoz, hogy rendszeresen bejárj emiatt (és talán idő sincs rá). Persze elmehetnél futni, de akkor ahogy az falun szokás, jön a duma, hogy "nézd már, xy már megint fut, de nem fogyott még egy grammot se", stb.
Egyébként pedig egyáltalán nem függ össze az életcél, és az, hogy valaki hány kiló. Hogy is juthat ilyesmi eszedbe? Csak persze aki ülő munkát végez és mondjuk a gyerekek mellett is már nem jut ideje (és energiája) mozogni semmit?
Örülj neki amúgy pedig, hogy te nem vagy ezek szerint hízásra hajlamos. Én például elhízok simán egy darab kakaós csigától naponta ha eszek mellette rendesen egy nap 3x mondjuk és normális kaját. Tudod, sok múlik a genetikán és hogy milyen gyors az anyagcseréd.
És egyáltalán minek jössz ide leoltani azokat akik próbálnak lefogyni? Vagy ha valakinek ez az életcélja hízás/fogyás, akkor neked ahhoz mi közöd van? És miért zavar? Hát neked nincs jobb dolgod mint ilyeneken rágódni?
Mondjuk én nem fogyok - bár úgy eszem hogy fogyhatnék ha lenne miből.
Azt követem, hogy 400 forintért már lehet húst (mondjuk szívizmot -> csirke szívet) venni, zöldségeket még olcsóbban.
Otthon ingyen lehet teljesen megfelelő erősítő edzést csinálni, aminél jobbat pénzért sem tudnék végezni. Senki nem szól be, nem megfizethetetlen: kimondottan ehető/fogyós/egészséges étel és otthoni edzés mindez éppen csak a kenyérevésnél drágább, a cukrozott készételek, péksütemények már drágábbak lehetnek mint az otthon főzött zöldséges, olcsóbb húsos ételek.
Nálam sem csirkecsecs van ebédre.
Tehát.. azt mondod ha lazábban vennék a kajálást (alapvetően én sem értek egyet a kalóriaszámolással), többet foglalkoznának a munkájukkal, edzéssel, akármi mással.. akkor jobb lenne, menne a fogyás?
Szerintem ha pizzát tolnak mellette, akkor nehezen. Még ha odafigyelnek is rá, hogy kevesebbet egyenek.. mindegy hogy kevesebbet eszik vagy számolja hogy kevesebb kalóriát, nem jó kajával nehéz (tapasztalatom szerint) szép testet fenntartani. Bár nem lehetetlen, de akkor marad az a gond hogy 'lefogytam 15-20 kilót de még mindig hájas a hasam". Én ezekre írom hogy nem rizzsel kéne tolni az ebédet, persze ez csak egy vélemény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!