Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi az igazság a szénhidrátokka...

Mi az igazság a szénhidrátokkal kapcsolatban?

Figyelt kérdés

A kérdésem lehet, hogy kicsit provokatív. Kicsit talán annak is szánom, amellett, hogy tényleg érdekel a véleményetek minderről.

Szénhidrátok. Mennyit? Miből? Hogyan? Ha elkezdek utánaolvasni, hamar találkozok pár "elképzeléssel" Na de melyik az igaz?

- A testkontroll azt mondja, egyek nyugodtan szénhidrátot, de csak magában különválasztva a fehérjétől.

- A paleo azt mondja, csak bizonyos forrásból származó szénhidrátokat fogyasszak, mert azok jók, de a többi nem jó.

- A kalóriaszámítás azt mondja, egyek nyugodtan szénhidrátot, ha belefér a napi energiaszükségletembe, vagy több kalóriát használok fel mozgással, mint amennyit bevittem.

- A ketogén diéták azt mondják, ne egyek szénhidrátot, szinte egyáltalán.

- És bónuszként vannak, akik azt mondják, csak az ő általuk forgalmazott termékeket fogyasszam, mert az abban lévő szénhidrát a jó :)

Nos, akkor mit csináljon a szegény, egészségesen élni vágyó, ha már itt, az elején elakadt?

2013. máj. 20. 21:49
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Még sosem fordult elő,hogy 2 óra intenzív edzés után elájultam volna. Max akkor szar,ha nap közben nincs időm enni, és éhesen megyek, akkor tény,hogy előfordul némi szédülés.

Egyébként meg nem szoktam edzés közben,vagy közvetlenül utána egy kis vízen ( azt is csak,ha nagyon meleg van) kívül mást fogyasztani.

Akaraterő kérdése az egész, ha nem a tűző napon edzünk,akkor kibírjuk minden gond nélkül a 2 órás intenzív edzést víz nélkül is. (max utána jön a folyadékpótlás egy kis sör formájában :D )

Egyébként én nem azt írtam,hogy mindenki tömje magába a szénhidrátot, mert csak úgy lehet élni.. Hanem azt,hogy ha valaki aktív életet él, nem jó,ha teljes mértékben megvon magától adott tápanyagokat, itt most pl a szénhidrát van terítéken. Csak figyelni kell,hogy miből mennyit, ennyi.

Múltkor láttam egy műsorban egy párt,akik csak a kukákból kiszedett és a fáról leesett gyümölcsöket fogyasztják... hát minden eszembe jutott róluk,csak az nem,hogy egészséges lenne a szervezetük... elképesztően soványak voltak, csúnya fogakkal, stb... ha csak egy képet láttam volna róluk, és nem lett volna semmi infóm,azt hittem volna,hogy éheztették őket..

Az ilyen elvakult emberekre sem lehet egy pillanatig sem az egészséges jelzőt ráaggatni.

2013. máj. 21. 13:04
 22/29 anonim ***** válasza:
47%

Akkor nyersvegán gyümölcsevők voltak :D

Az nem annyira a hosszú egészség titka sajnos.

2013. máj. 21. 13:14
 23/29 anonim ***** válasza:

Valahogy sejtettem, hogy nem az... :D

Főleg,hogy mások kukájából..wáhh...

2013. máj. 21. 13:18
 24/29 anonim ***** válasza:
47%

A pohár félig tele (pozitív) nézet:

Még kukába kidobott gyümölcsökből is életben tudnak maradni, az ember igazán szívós, csodálatosan tűrőképes élőlény!

2013. máj. 21. 13:20
 25/29 anonim ***** válasza:

Ez teljesen igaz!

És legalább nem vész kárba minden kaja,amit kidobnak :)

2013. máj. 21. 13:32
 26/29 anonim ***** válasza:

,,Pedig a végtelenségig történő fogyás, az ideális testzsír alatti zsírmennyiség, tehát a ma divatos fogyjunk minél vékonyabbra trend még annyira sem egészséges."

Na ja elég megnézni engem és őt, és kiderül, hogy melyikünk a fittebb, egészségesebb... Pedig én nem eszek sok zsírt.

2013. máj. 21. 17:46
 27/29 anonim ***** válasza:
Kép jöhet.:-)
2013. máj. 21. 18:13
 28/29 anonim ***** válasza:

#TaplalkozasHarcmuves:

Így már értem, köszike!

2013. máj. 21. 19:41
 29/29 anonim ***** válasza:

Jaja :)

Amúgy Dűnés Harkonnen?

2013. máj. 21. 22:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!