Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi az igazság a szénhidrátokka...

Mi az igazság a szénhidrátokkal kapcsolatban?

Figyelt kérdés

A kérdésem lehet, hogy kicsit provokatív. Kicsit talán annak is szánom, amellett, hogy tényleg érdekel a véleményetek minderről.

Szénhidrátok. Mennyit? Miből? Hogyan? Ha elkezdek utánaolvasni, hamar találkozok pár "elképzeléssel" Na de melyik az igaz?

- A testkontroll azt mondja, egyek nyugodtan szénhidrátot, de csak magában különválasztva a fehérjétől.

- A paleo azt mondja, csak bizonyos forrásból származó szénhidrátokat fogyasszak, mert azok jók, de a többi nem jó.

- A kalóriaszámítás azt mondja, egyek nyugodtan szénhidrátot, ha belefér a napi energiaszükségletembe, vagy több kalóriát használok fel mozgással, mint amennyit bevittem.

- A ketogén diéták azt mondják, ne egyek szénhidrátot, szinte egyáltalán.

- És bónuszként vannak, akik azt mondják, csak az ő általuk forgalmazott termékeket fogyasszam, mert az abban lévő szénhidrát a jó :)

Nos, akkor mit csináljon a szegény, egészségesen élni vágyó, ha már itt, az elején elakadt?

2013. máj. 20. 21:49
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

"Krumpli: ez miért zöldség a fenébe is?"

Mert micsoda, ha nem zöldség?

2013. máj. 21. 06:52
 12/29 anonim ***** válasza:

Amúgy igen, erre én is kíváncsi lennék, hogy a burgonyát miért nem tekintjük zöldségnek.

Az ok, hogy a paradicsom gyümölcs és a dinnye zöldség, de hogy a burgonya nem zöldség, ez nagyon új.

Teljesen más ch szükségletünk van, egyénre szabott. Egy nem sportoló ülő munkát végző embernek nincs szüksége külső ch pótlásra, bőven elég az, amit a szervezete előállít. Egy sportolónak edzés után szüksége van a raktárak feltöltésére, mert annyira hirtelen merül ki a glikogén a szervezetéből, hogy ennyire gyorsan nem tud reagálni a test, "éheznek az izmok".

Nem lehet így leegyszerűsíteni, hogy mindenkinek ez a jó és kész, ilyen nincs, különbözünk és meg kell találni az optimális ch mennyiséget. A cukrot cukorral persze nem jó senkinek, ez biztos, akár belefér a napi kalóriabevitelbe, akár nem.

2013. máj. 21. 07:26
 13/29 anonim ***** válasza:
Megint más az extrém terhelésű sport. Aláírom, hogy a sportolóknak szükségük van plusz energiára, tehát ch-ra. De más kérdés, hogy aki "lenyom" egy aerobic órat, rubintrékát, 40 percet fut, az beletartozik-e ebbe a kategóriába? Szerintem nem. Sőt nézd meg, hogy testépítők között hány olyan van, akinek dagadnak az izmai, igen ám, csak a hájréteg alatt.
2013. máj. 21. 07:49
 14/29 anonim ***** válasza:
47%

Sportolóknak szükségük van külső, gyors CH-ra? Ezt aláírom, én a vodkával vagyok így. Evolúciós szükség, szerintem félig orosz vagyok.

Báróm, nem kötözködtem, csak szimplán fárasztó és unalmas, hogy mindig kitételt kell tenni a magas keményítőtartalmú burgonya miatt. Miért nem lehet a krumplit valahova máshova sorolni, a zöldségek meg olyan növények lennének amik nem okoznak nagy vércukor emelkedést, kevés keményítő van bennük.. A saláta, na az zöldség! :D

Mindig azt írom hogy hús + zöldség, és mindig le kellene írni hogy ha elkezd krumplit zabálni a fogyózó akkor rohadtul félreértette a dolgot. Ennyi, ezért nem akarom hogy a krumpli zöldség legyen :D

2013. máj. 21. 08:10
 15/29 anonim ***** válasza:
Én a mindent mértékkel híve vagyok. Kenyeret is szoktam enni, de nem egy fél veknit. Rizst ritkán, krumplit még ritkábban, inkább eszem zabkását tojásfehérjével felfőzve. Mindenki dicsér, hogy milyen csinos vagyok, pedig nem tagadok meg magamtól semmit, ergo nincsenek zabarohamaim. Van paleós barátnőm, de nem tud fogyni, megeszik minden nap egy kiadós házi szalonnát, kolbászt, zsíros csülköt sok zöldséggel, amit a sok zsír miatt egy csöppet sem tartok egészségesnek... Na meg az öcsémék is ezt csinálták, de nekik se jött be a dolog, a barátnője jól elhízott a szigorú megvonások miatt.
2013. máj. 21. 08:16
 16/29 anonim ***** válasza:
Mint minden diétánál, a paleonál is fontos a kalóriadeficit. Ha megeszik valaki egy nap 8000 kalóriát zsíros csülök formájában, plusz leöblíti két tábla paleocsokival az ne csodálkozzon. Figyelni kellene arra is, hogy csak akkor együnk amikor éhesek vagyunk, és annyit amennyire szükségünk van. Nálunk a családban mindig én eszem meg a legtöbb húst, még a 90 kilós apámat is lekörözöm, mert ő eszik minden húshoz keményítő tartalmú köretet. De mégis fogyok, mert nem sütögetem a paleocsintákat, meg a többi népbutító baromságot.
2013. máj. 21. 09:19
 17/29 anonim ***** válasza:
Mivel a testépítés áll egy tömegnövelési és egy szálkásító szakaszból, a zsírréteg alatt fog dagadni az izom, amíg le nem szálkásít. 40 perc intenzív mozgás is ki tud annyi glikogént venni, hogy szükséges legyen a pótlás, lásd crossfit vagy egy jó intervall edzés.
2013. máj. 21. 09:35
 18/29 anonim ***** válasza:
47%

"40 perc intenzív mozgás is ki tud annyi glikogént venni, hogy szükséges legyen a pótlás, lásd crossfit vagy egy jó intervall edzés."

2-3 órákat edzem, ebből 20-40 perc rendszeresen intervall. kardió.

Igazából semennyivel sem jobb ha mondjuk rizst eszem, csak személyes tapasztalat. Edzés előtt pedig Isten mentsen a keményítőtől.

"Van paleós barátnőm, de nem tud fogyni, megeszik minden nap egy kiadós házi szalonnát, kolbászt, zsíros csülköt sok zöldséggel, amit a sok zsír miatt egy csöppet sem tartok egészségesnek..."

Pedig a végtelenségig történő fogyás, az ideális testzsír alatti zsírmennyiség, tehát a ma divatos fogyjunk minél vékonyabbra trend még annyira sem egészséges. Míg a sok zsírfogyasztás tökéletesen természetes, gondolj csak bele: mit ennél ha nem zsírt? A hús zsírral együtt van, a növények csak nyáron érhetők el, télen elfagynak. Nyilvánvaló hogy az ember zsírt eszik bőséggel.

"Na meg az öcsémék is ezt csinálták, de nekik se jött be a dolog, a barátnője jól elhízott a szigorú megvonások miatt."

Ha nem jött be, talán valamit nem jól csináltak. Szigorú megvonások? Erről hosszasan lehetne beszélni.

Szegény kislánytól megvonták a csokit, joghurtkát meg a kenyeret?

[link]

2013. máj. 21. 09:52
 19/29 anonim ***** válasza:
Az nagyon laza edzés, ha 2-3 óra alatt nem tudsz annyi cukrot felhasználni, hogy utánpótlás kelljen sürgősen, elájulnék 2 óra edzés után, ha nem jönne cukor.
2013. máj. 21. 11:34
 20/29 anonim ***** válasza:

Az én őseim viszont évezredekkel ezelőtt sem cukrot nem gyártottak, sem búzát nem termesztettek így az egész vérvonalamra jellemző, hogy nem ájulnak el cukorfogyasztás nélkül.

Minden edzés laza, nézőpont kérdése. Egy sprinter csak percekig képes 'csúcsteljesítményt' leadni versenyen, és az is alacsonyabb futási sebesség mint amire egy gepárd képes..

Én mégis azt gondolom, hogy a versenysportolók edzése kemény és intenzív, ahogyan egy komoly harci taichi edzés is az (inkább lágy és intenzív:).

2013. máj. 21. 12:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!