Ez most komoly? Ezzel az étrenddel hatalmas változást lehet elérni 1 hónap alatt?
Akkor én visszaadom a diplomám.
Egy dietetikustól kaptam az étrendet, így kezdi: Naponta minimum 3, de a legjobb ha 5-6 étkezésünk van, hogy ne lassuljon le az anyagcsere (eddig jó). Igyunk sok vizet 2,5-3 litert. Mozogjunk." Tessék felkelni a kanapéról, és heti 3-4-szer tornázni." "Együnk sok zöldséget, ami telíti a gyomrunkat, mégis kevés kalóriát juttat a szervezetünkbe. Minden étkezésünkhöz ehetünk korlátlanul zöldséget. Ez segíti a gyors telítettségérzet kialakulását, és kevesebbet eszünk a nagyobb energiatartalommal bíró főfogásokból. Igyunk finom zöldteát, ízesítés nélkül."
Eddig ugye jó dolgokat ír, majd rátér az étrendre:
Reggeli: 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér, 10 dkg sajttal, zöldségekkel.
Tízórai: alma
Ebéd: 120 gramm csirkemell grillezve, 50 gramm barnarizzsel, sült cukkinivel
Uzsonna: egy pohár joghurt vagy kefír
Vacsora: zabkása, 50 gramm zabpehelyből, 2 dl sovány tejből.
Most ez komoly? Olyan jól kezdte és mi lett a vége?! Zab és tej.
Kiszámoltam 1100 kcal, 60 gramm fehérje és 140 gramm szénhidrát a tápanyag tartalma. Így tényleg le lehet fogyni 1 hónap alatt?
Persze, hogy lehet fogyni!
A zab tök jól eltelíti a gyomrot. Hiába magas a kalóriatartalma, ha egyszer nem tudsz utána enni. Nekem ebből csak a sajt nem tetszik.
De mi a bajod a vacsorával?
2 dl tejtől még senki nem hízott el. Írod hogy 1100 kalória , hát ezzel csak fogyni lehet. Megérteném a kiakadásodat ha csipszet vagy kakaós csigát írt volna, de tej meg zabkása. Ha beleférsz a napi limitbe akkor bármit ehetsz akár este is. Nem csak a sovány túró , csirkemell és társai jó vacsora.
A diplomád még akkor is többet ér mint egy mai trendi dietetikus egész életműve, ha bölcsész vagy. Semmi közöd a táplálkozástudományhoz, de még így is egyenesebben látsz mint az, akit erre tanítanak (igazából nem, mert a dietetikusokat a táplálkozástudomány dogmatikus részére tanítanak, az már rég nem tudomány szerintem, hiszen idejétmúlt és tévesnek bizonyuló).
Igazad van, az 1. részt jól írta a dietetikus, a 2. rész a szokásos hülyeség. Figyelj, ha nem fontoskodna, hogy 120g csirkemell grillezve 10,0321 dkg sajttal (jó hogy nem adta meg, hogy egy ritka, Dél Francia házi sajt, amit 3 évig érleltek juhok hátán hogy elnyerje mai formáját..) szóval ha nem bonyolítanák a dolgot, akkor te is kitalálhatnád hogy mit egyél. Azt mondom egyél húst és zöldséget, és egészséges leszel? Ebben hol kap munkát, pénzt a dietetikus? Kell fontoskodni, kell mutatni hogy olyat tudnak amit más nem, közben persze akár tudatosság nélkül kell terjeszteni a megbetegítő táplálkozás alappilléreit (gabonák, tej) hiszen így lesz szükség a gyógyszerekre, így lesz szükség az orvosokra, és igen, továbbra is szükség lesz a dietetikusokra! Persze ez egy kényszerített szükség, nem igazi..
És az is fontos, hogy a megbetegít ételeket az egészségesség köntöségben adják el! Nagyon fontos!
Például: a kenyér nem jó, túl fehér, túl finomított, az káros. Nem, teljes kiőrlésű liszt kell, az nagyon jó, ugyan az, ugyan az a hatása, kicsit másképp szívódik fel (a hatása ugyan az!) de már lehet bizonygatni, hogy az jó, már össze lehet hasonlítani valamivel, bizony a fehér kenyér káros, de a barna az jó. A zab az jó, kell, hát hogy is ne, tele van az is emészthetetlen glikoproteinekkel, de legalább gluténmentes, hát itt már elélvezhet a dietetikus, zabot ajánl rá kéne hagynod halálod után minden vagyonod, hát ZABOT ajánlott fogyasztásra, légy boldog és érezd a megtiszteltetést! :D
Ezek el vannak szállva, komolyan, egy ugyan olyan betegség a divat dietetika ma a társadalom nyakán, mint a divat-gyógyszerek, vagy éppen a divat edzések (flabélos, speed fitness).
Senkinek sem lesz jobb tőlük, csak annak aki eladja ezeket. Az ember meg fogódzót kap, reményt vagy hasonlót. Nem igazi érték, de már megtanultuk beérni ennyivel, és nem kell gondolkodni hozzá. Nem szeretünk gondolkodni, inkább dietetikushoz megyünk.
Na asszem a jövő hétre nekem is van időpontom az egyetemen, energia-egyensúly program, ott fognak várni tanácsadásra. Hát adják, várom már nagyon! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!