Hogy tudom elérni?
A hasamból szeretnék fogyni és egy kicsit feszesíteni,mert van egy kis plusz fölösleg ott.
Tudom,hogy sokan kérdezték már,de akkor ha ezt szeretném elérni,akkor milyen diéta a legalkalmasabb hozzá?(Az edzéseket már régebb óta csinálom és érzem is,hogy erősebb a hasizmom,de ezt a kis felesleget kéne eltüntetnem.)
Hagyjam ki a kenyeret,tésztát,lisztes kajákat? És akkor miket egyek? Azt is olvastam,hogy a gluténos kaják jobban kötik a vizet(és én nagyon sok vizet iszok),és az is rakódik a hasra,szóval akkor ezeket is hanyagoljam?
Előre is köszönöm szépen a válaszokat!
18/L
Mivel nincs helyi fogyás, az általános fogyást kell elérned megfelelő táplálkozással, mozgással.
A glutén elhagyása jó ötletnek tűnik (én se ok nélkül tettem nemrég :)) s hidd el, rengeteg dolgot ehetsz anélkül is. A sima gluténmentes étkezés sokkal megengedőbb, mint pl. a paleo s a paleósok is remek cuccokat tudnak enni, nézz körül blogokon. Én ritkán eszem húst, de pár napja pl. zöldségekkel összesütött halat ettem kakukkfüves, vajas sütőtökpürével. 20 deka hal és a köretzöldségei után 6 órán át eszembe se jutott enni, úgy jóllaktam.
Délelőtt és este jobbára tojásételt eszem zöldségekkel. Ha nem megy a tükörtojás zöldségekkel és kenyér nélkül (nekem simán ment kezdettől fogva), akkor a tojásba lehet keverni egy kis lenmagot, mákot... Az poénos, sokkal tésztásabb, sütisebb.
Ha hagyjuk a paleót s csak a glutént hagyjuk el, akkor ott vannak a hüvelyesek és pl. a zabpehely (bár kell egy ízlés vagy fűszerezés, hogy az finom legyen), köles, miegymás, utána lehet nézni, miben nincs.
Elvileg ott lennének a tejtermékek is, de a laktózt sem ajánlom, a felnőttek zöme nem tudja jól emészteni, hisz hiányzik a laktáz. A tejtermékek ebben távolról sem egyformák, de most ne menjünk bele.
Pótolni a kenyeret, tésztát trükkös, van megoldás, de az különbözni fog az eredetitől. De minek helyettesíteni, egyél más ételeket. Édességet pedig akár még nyersvegán paleósan is lehet, hisz a magok és gyümölcsök igen alkalmasak e célra ;) Paleo süti rengeteg van, bár szeretik drága hozzávalókból csinálni őket, sajna nem is ok nélkül. Néha beleférhet, palacsintát viszont egész olcsón is lehet sütni, szerintem normál árban is lehet, ha beleszámítjuk, hogy a magok milyen laktatóak.
Én hedonista vagyok és fontos számomra a jó evés, de ahhoz nem szükséges glutén, de laktóz sem. Persze ízlések és megszokások, nem mindenkinek ugyanolyan egyszerű.
A kérdésedből kitűnik, hogy pontosan tudod, mit kell tenned és mi az, ami hizlal.
Akkor mi a gond?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!