A bab hizlal? Olvastam egy cikket mi szerint zsirt lehet égetni vele, ez igaz?
Megeszed a babot és kisül a zsírod hahahahaha *fejlövés*
Nem, nem hizlal, ha mértékkel eszed.
Nem, nem segít a "zsírégetésben". Ahhoz kalóriadeficit, fehérjedús étrend és sok mozgás kell.
Sok benne a szénhidrát, úgyhogy délelőtt vagy max. ebédre edd (ha 5-kor ebédelsz, akkor felejtős).
" A bab például glükokinineket tartalmaz, amelyek úgy hatnak, mint az inzulin: csökkentik a vércukorszintet, és segítenek a zsírlebontásban." - Na hát ezt azért nem. A bab adott mennyiségben nemhogy csökkentené, hanem még meg is emeli a vércukorszintet.
100 gramm fehér babban 60 gramm szénhidrát van, míg 100 gramm paradicsomban 4 gramm szénhidrát van. Tehát a különbség érezhető.
Ettől függetlenül még lehet babot enni, ugyanis nem mindenki a szénhidrátcsökkentés híve.
Nekem már nem szerepel az étrendemben a bab, viszont tapasztalatból tudom, hogyha belefér a napi energiaszükségletbe, akkor nem fogsz hízni tőle, megfelelő mozgás mellett pedig fogyni is fogsz. Viszont az arányokra oda kell figyelni, mert azokon múlik minden.
"A hüvelyesek rengeteg rostanyagot és növényi fehérjét tartalmaznak"
Vegyük figyelembe, hogy a növényi fehérjék bizonyos típusai védekező mechanizmus részei, és számunkra mérgezők (lektinek)
"Ásványi anyagaik és a bennük lévő vitaminok hatásosan hozzájárulnak a zsírégetéshez." Ez a sz.arban lévő anyagokról is elmondható, abban is marad valamennyi ásványi anyag, vitamin!
"A bab például glükokinineket tartalmaz, amelyek úgy hatnak, mint az inzulin: csökkentik a vércukorszintet, és segítenek a zsírlebontásban."
Egyrészt, nem eszünk hormon hatású anyagokat! A tejet is ezért nem isszuk, nem játék az ilyen! A bab megemeli a vércukorszintet aztán nagy inzulinválaszt produkál, és leesik a vércukorszint. Ez a hízás folyamatának egyszerűsített és lényegre törő leírása.
hát kössz az infókat :)
sikerült leadnom 5kilót, még 3at szeretnék, nem tudtam a bab ajánlatos e, utána néztem és ez a cikk kicsit összezavart.
pl káposzta zsírégetö, gondoltam a bab is hasonló, de értem.. nem az.
Egyébként gondoltam, hogy ha megeszek egy tányer babot nem sül le a zsírom, de te azért fejbe lőheted magad ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!