Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Azt olvastam, hogy a "Bill"...

Desiree91 kérdése:

Azt olvastam, hogy a "Bill" név a William beceneve. Ezek szerint mindenkinek, akit Billnek hívnak, eredetileg Willam a hivatalos neve?

Figyelt kérdés
Bill Clinton eredetileg William Jefferson Clinton, Bill Gates pedig William Henry Gates III és még találtam pár példát ezeken kívül is.

2013. márc. 9. 12:08
 1/3 anonim ***** válasza:

Igen, mint ahogy a Bobbyk Róbertek, és a Joe-k James.ek.

Az angolok, de főleg az amerikaiak adnak ilyen beceneveket.

Uncle Sam is Sámuel volt eredetileg!

2013. márc. 9. 16:29
 2/3 anonim ***** válasza:
69%
Nem feltétlen. Ahogy nálunk is a Gergely egyik beceneve a Gergő, de külön is létezik a Gergő név. Ugyanígy a Bill is lehet önálló név, nem csak becenév.
2013. márc. 9. 16:47
 3/3 anonim válasza:
45%
És tegyük hozzá azt is, hogy nem minden országra jellemző az a modorosság, hogy olyan élesen különválik az anyakönyvezett név a becenévtől, mint Magyarországon, ami szerintem pont annak a következménye, h M.o.n ugye csak olyan nevet anyakönyvezhet az ember, amely benne van a "nagy könyvben" (utónévkönyv), míg a legtöbb (?) országban ez nem így van, és pl. most én is egy olyan országban élek, ahol akármilyen nevet adhatsz pl. a gyerekednek, akár Szék meg Asztal is, és így itt azt sem tudják megérteni, hogy hogy mutathozkatsz be egy baráti társaságban a beceneveden, ha egyszer nem az van a személyidben, hiszen akkor miért nem az van a személyidben, ha mindenki úgy is hív...
2016. szept. 26. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!