Úgy érzem feladom. Februárban nem hogy nem fogytam, de még híztam is. Miért történik ez velem?
Január elején elkezdtem a GI diétát, 5 hét alatt sikerült 4,5 kg-ot fogynom. Majd valami miatt úgy éreztem ez a diéta nem nekem való és elkezdtem a paleot. Nem ettem se tejet és tejterméket, se gabonát. Egy hónap alatt elért eredményeim: 2 hétig stagnált a súlyom, majd egyik héten 40 dekát, a másik héten 60 dekát sikerült híznom, ráadásul olyan tejtermék és édesség elvonási tüneteim vannak, hogy borzalmas. Valamelyik nap, annyira rosszul voltam, annyira kívántam volna valami tejest és édeset, hogy megittam 1 liter almaecetes vizet, hogy hányingerem legyen és ne tudjak rá se nézni.
Nagyon el vagyok keseredve, mert a mérőszalag is fél centi pluszt mutat itt-ott.
Nem nekem való ez az étkezés, gondoljátok ha visszatérek a GI-hez, akkor sikerül végre az álom 52-54 kg? Nagyon vágyom rá. Most 61 vagyok.
Szerintem minden diéta hülyeség ami bármitől is eltilt szigorúan. Egy életen át nem lehet lemondani valamiről ha szereted. Tudom hogy sokan megköveznek de a paleo is ugyanolyan hül.yeség mint a többi sztár diéta. Hogy tudnánk már úgy étkezni mint az ősemberek a 21. században, ez vicc.
Olyan diétát csinálj amit be is tudsz tartani. És tarts ki legalább 3 hónapig, ne váltogasd őket.
Én január eleje óta paleózom. 4 kg-ot fogytam és ami még fontosabb, hogy a derekam körmérete 11 cm-rel lett kevesebb. Persze rendszeresen tornázom reggel, este és csak egy hónap elteltével mértem magam januárban és februárban is. Igaz, hogy én nem is akarok havonta többet fogyni 2 kg-nál, hogy tartós legyen a fogyásom.
A közérzetem nagyon jó,nekem ez a legfontosabb.
Akarat gyenge, biztosan így van, ha te mondod, úgy is jól ismersz.
Hetente 4 alkalommal futok, majd tornázok 1,5 órásak összesen. A GI azért volt jó, mert semmitől nem tiltott, csak az élelmiszerek index számára kellett figyelnem. Visszatérek hozzá, hisz ezt tudtam tartani, és ez egy olyan diéta amit életem végéig gond nélkül tudok tartani.
Engem nem érdekelt a 40 dekás hízás, de mikor már a következő héten is híztam 60 dekát, akkor az így együtt már sok volt. És ahogy írtam fent is a centiméter szalag nem hazudik, 0,5-1 centiméterrel több a derekam és a combom, mint február elején volt.
Nem érdekel az sem, hogy ha "csak" havonta 2 kg-ot fogyok, tudom, hogy a lassú fogyás a jó, de hízás ne legyen, pláne ne 2 hét alatt 2 kg és 1 cm.
Ha a paleóval szenvedsz, akkor ne csináld, nem Neked való.
Az "elvonási tünetek"-et én jelnek venném, hogy valamit nem csinálok jól s megváltoztatnám az étrendemet. Nem szoktam követni valami népszerű étrendet, csak azt hagyom el, amit feleslegesnek, károsnak érzek, ami nem esik jól a testemnek. Szerintem ezt így kell, bár eredményeim még nincsenek, mert eddig volt pár akadályozó, felesleges elem a táplálkozásomban.
A durva váltás szerintem akkor is okozhat (megszokás miatti vagy akár fizikai) problémát, ha teljesen egészségesen kezdesz el táplálkozni, de drasztikusan máshogyan, mint addig s hirtelen sokkolod magadat. Ez csak egy teória a részemről, de biztos van igazságtartalma sok esetben, pl. a sajátomban is. A fokozatosság jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!