Mi történik akkor ha februárban jelentkezem felsőoktatási intézménybe és felvesznek viszont a nyár folyamán úgy döntök hogy mégsem akarok járni?
Figyelt kérdés
Ez esetben köteleznek rá? És ha költségtérítéses szakra jelentkeztem, kifizettetik velem? Vagy meggondolhatom magam még szeptember előtt?2013. jan. 17. 10:45
1/6 anonim válasza:
Egyszerűen nem iratkozol be. Nem köteleznek semmire. De,ha nem iratkozol be, akkor érvényét veszti a felvételed. Tehát, ha később mégis mennél az adott szakra, újra kell felvételizned.
2/6 anonim válasza:
Meggondolhatod magad. A rendszer hagy kiskaput azok számára, akik még nem nőttek fel, és nem elég érettek a továbbtanuláshoz.
3/6 A kérdező kommentje:
:) utolsó, köszi az irónikus hangvételt. számítottam ilyesmire. fogalmad nincs ki vagyok és milyen életet élek, maradjunk annyiban. Semmi sem csak fekete vagy csak fehér. Üdv. Első válaszoló: köszi
2013. jan. 17. 11:32
4/6 anonim válasza:
Ja, semmit sem tudok, csak azt, hogy ha valaki felvételizik valahová, de nem iratkozik be, azzal talál elveszi a helyet olyantól, aki csak egy ponttal maradt le.
5/6 A kérdező kommentje:
nem fogom emiatt rosszul érezni magam azt elhiheted. ennyi erővel azt is mondhatnánk hogy ha Bori néni boltjàba jársz vásárolni, nem Teri nénijébe azzal Teri nénitől veszed el a profitot... vannak ennél nagyobb gondok is a világban hidd el, nem tudsz mindig mindenkinek jót tenni mint valami irgalmas szamaritánus. Nem én fogok keresztbe tenni a sok millió továbbtanulónak, hanem a rendszer tesz keresztbe. Mindenkinek így kell kalkulálnia mikor beadja a felvételijét. Nekem is, akár hiszed akár nem.
2013. jan. 17. 12:34
6/6 anonim válasza:
Igen, ha nem iratkozol be, akkor érvényét veszti a felvételi eljárás eredménye, de ez benne is van a levélben/e-mailban, amit majd postáznak ha felvettek.
Olyan helyre add be a jelentkezést, ahová tuti felvesznek és amit tényleg ki akarsz tanulni, plusz 100 % hogy el is végzed a tan.szer-ben foglalt időkereten belül. Lassan újra kiváltság lesz a felsőoktatásban való tanulás sajnos, ezért becsüld meg ha bekerüész. Szóval jól gondold meg, időd még van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!