Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha megrágom az ételt és...

Ha megrágom az ételt és kiköpöm, akkor nem szívódik fel ugye?

Figyelt kérdés

Most ez így elég hülyén hangzik, tudom.

Arra vagyok kíváncsi, hogy ha bekapok mondjuk egy pogácsát, valamennyire összerágom és aztán kiköpöm, hogy lehetőleg semmi ne maradjon a számban, akkor mivel nem nyelem le, az olyan, mintha nem is ettem volna... leszámítva azt a pár morzsát, ami esetleg a fogamon marad.

Nem kérek "szánalmas vagy" és hasonló válaszokat. Tudom, hogy ez nem épp normális, de ez a legújabb módszerem a bulimia ellen. Még mindig jobb, mintha kihánynám!

2013. febr. 24. 16:12
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
"Nem akarok pszichológushoz menni, nem tudom mennyit használna" A te állapotodban már csak az használna. Azért nem látod be, mert "ködös" a tudatod. Amíg az ember kvázi beteg, addig nem látja be. Ahogy elkezd reálisan gondolkozni, na az az első lépés a gyógyulás felé.
2013. febr. 24. 18:03
 22/32 anonim ***** válasza:
0%

Más éhen döglik, te meg köpdösni akarod a pogácsát. Gratulálok.

Minden fejben dől el, egyszerűen FOGD FEL, hogy normális kajáktól NEM lesz semmi bajod, nem hízol el. (A pogácsa persze nem normális kaja.)

2013. febr. 24. 19:51
 23/32 A kérdező kommentje:
azért örülök kedves utolsó, hogy elolvastad amiket írtam
2013. febr. 24. 20:14
 24/32 anonim ***** válasza:

# 23 :D

Azért ezen ne nagyon csodálkozz, sokan nem néznek jó szemmel a bulimiásokra és anorexiásokra, mert sokan tényleg légfejűek és hiába próbál nekik tanácsolni bármit az ember, mert úgysem fogadják meg.

Az írásod alapján én arra következtettem, hogy te aránylag kivétel vagy, mert legalább próbálsz magadon segíteni és reálisabban állsz hozzá a dolgokhoz, mint az átlag, viszont azért a " legújabb módszerem a bulimia ellen " jellegű kifejezések még mindig szemet szúróak.

2013. febr. 24. 20:34
 25/32 anonim ***** válasza:
Felejtsd el a tönköly, rozs stb. liszteket. Mind ugyan olyan ócska minőségű.. dísznövénynek jók ezek, nem emberi tápláléknak.
2013. febr. 24. 21:03
 26/32 A kérdező kommentje:

tudtommal az ember mindenevő :) az már más kérdés, hogy a többségére amit ma megeszünk semmi szüksége nincs a szervezetünknek.

az a baj, hogy nagyon szívesen "életmódot váltanék" - azaz végre ENNÉK, de minőségi, normális, emészthető ételt tele értékes tápanyagokkal és vitaminokkal - de nem tudom mennyire lennék képes ezt itthon betartani

így is állandóan azt hallgattam tavaly (amíg candida diétát csináltam a bátyám barátnőjével egyszerre) hogy mennyire nincs erre szükségem, nem lesz attól semmi bajom ha megeszek egy szelet süteményt vagy reggel két szelet pirítóst.. csak az a baj, hogy ezt mindig eljátsszák, így ez az egy szelet kapásból napi egy szelet lenne, ami nekem már sok. mindig nagy evő voltam, de mióta nem táncolok, mert abba kellett hagynom, azóta nincs amivel ledolgozzam rendesen

vagyis hát, pár éve még így volt, amíg nem jött ez az idióta elmebajom

2013. febr. 24. 23:50
 27/32 A kérdező kommentje:

ráadásul nekem ez nem csak a kilókról és már régen nem a külsőről szól

tényleg szeretnék egészségesen élni és rendesen táplálkozni, de fogalmam sincs hogy adjam fel azt, ahogy most élek

2013. febr. 24. 23:52
 28/32 anonim ***** válasza:

"Köszönöm egyébként a válaszokat, és azért szeretek ide kérdést kiírni, mert az emberek őszintén megmondják a véleményüket, nem teketóriáznak, hisz nekik nem oszt nem szoroz. Így legalább sokszor reális képet kapok az egészről. "

Ehemm. Erről van szó!

Írtad, hogy hétvégenként mikor hazamész nem tudsz ellenállni kajának, stb, stb. El kell határoznod magad, hogy mittomén megeszel 1 pogácsát lisztes vackokból és ennyi! Nem kell hánytatni, köpködni, egy szar kajától nem dől össze a világ, bezabálásra meg álljt kell mondani. SENKI nem fogja megoldani helyetted a problémádat!!! Neked kell megmakacsolnod magad fejben, hogy márpedig így lesz és kész. Hidd el, tudom, miről beszélek, nekem is evészavarom volt.

2013. febr. 25. 00:59
 29/32 anonim ***** válasza:
100%

annyi idős ugyan nem vagyok mint te,de azt hiszem,bulimiásként át tudom érezni a helyzeted. Sajnos így is felszívódik valamennyi,mert az emésztőenzimek a nyálban már bontani kezdik a szénhidrátokat(ezért édes a kenyér,ha sokáig rágod),ráadásul csak mégnagyobb vágyat fogsz érezni arra,hogy megedd a falatot..:/ 3hete járok pszichológushoz,és 2 év után a mùlt hét volt az egyetlen olyan hetem,ahol nem hánytam. Ne félj mástól segítséget kérni! Vagy ha magad akarod megoldani,2tanácsot tudok mondani. Az egyik,hogy szembesítsd magadat önmagaddal. A terápiákon is csak ezt csinálná a doki. Leiratja veled,mit eszel,mikor,mennyit,mikor hánysz.. aztán azt is le kellett nekem írni,mit érzek előtte,milyen gondolatok járnak a fejemben,mi volt az előzmény.. stb. Ha jól csinálod,elvileg nagyon hülyén érzed magad,mikor papirra veted,de megéri,legalábbis nekem működött. Visszaolvasva az egészet átláttam,meg arra is rájöttem,mi a baj forrása.:) A másik meg,ha eszel,nagyon lassan,nagyon jól megrágva,nagyon odafigyelve,mennyi az elég. Tudom,sietni kell,mert munka,tanulás,stb.. de ha eszel,akkir csak arra figyelj. Volt,hogy egy almát fél órán át ettem,pedig rohadtul nagy késztetés volt az első pár bapban,hogy ha kell,ha nem,egyek. Mostanra egészen hozzászoktam,és hihetetlen,mennyi időm van,amit eddig hányással,és sírással töltöttem,hogy "sosem tudok meggyógyulni".

Szerintem itt nem a fizikai tünetekre kell csak figyelni,mert ez lelki eredetű betegség. ha meg akarsz gyógyulni,ott kell elkezdeni.:) Remélem,tudtam valamennyit segíteni.

17/L

2013. febr. 26. 19:54
 30/32 anonim ***** válasza:
100%
Azok az ostobák, akik a kérdezőt szidják. Ilyenkor képzeljék maguk elé a kislányt, akiből a felnőtt nő lett. Talán verték, talán betegesen szigorúak voltak vele, talán sosem szerették... De nem, nektek ez túl bonyolult. Csak arról tudtuk beszélni, hogy valahol éheznek. Nos, kedves hasonló válaszolók, akkor mostantól ne egyetek egy harapással se többet, mint ami a túléléshez szükséges, mert olyan pazarlás a popótokat növeszteni.
2013. febr. 26. 21:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!