Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Megrágom-kiköpöm módszer - mi...

Megrágom-kiköpöm módszer - mi bajotok vele?

Figyelt kérdés

A kérdésem csak édességre, finomított szénhidrátokra vonatkozik! Gondoljatok bele, ott van előttetek egy nagy szelet krémes, csokis sütemény. Tudjátok, hogy felesleges üres kalória, CH és zsír, semmi értelme, de FINOM.

Ahelyett, hogy kívánnám és szenvednék, bekapom, megrágom és kiköpöm. Pazarlás? Szerintem nem. Kiköpöm vagy kijön hátulról, kb ugyanaz, mert semmi hasznos nincs benne.

Nyilván nem minden nap csinálom, és nem sokat, amúgy egészségesen étkezem, nyilván nem köpdösnék ki jóféle húst, zöldséget például.

2012. nov. 25. 20:32
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy hülyeség.
2012. nov. 25. 20:34
 2/8 anonim ***** válasza:
35%

Nekünk semmi bajunk nincs vele.

Neked glutén fog kerülni a szervezetedbe, ez egyedül a te bajod. De ez a mennyiség, habár úgy tűnik sokaknál már kivált problémákat.. reméljük nálad nem.

Összességében nem lenne kövér ember, ha úgy gondolkoznának mint te. Fura dolog, de inkább ez mint a szemét evés.

2012. nov. 25. 20:49
 3/8 anonim ***** válasza:
A nyálban található enzim már a szájban megkezdi a szénhidrátok bontását, és a nyálkahártyán felszívódik.
2012. nov. 25. 20:51
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

úúúú, aki ezt a chew and spit dolgot kitalálta, egy nagy barom!

"Ahelyett, hogy kívánnám és szenvednék, bekapom, megrágom és kiköpöm"

Komolyan, neked ettől jobb lesz?

Én inkább beülök egy cukrászda közepére, és egész nap nézem, ahogy körülöttem mindenki süteményt zabál.

Nem tudom, lehet, hogy én vagyok elcseszetten kódolva, de ha a számba veszek valami finomat, akkor már szeretem lenyelni. Szerintem az, hogy ki kell köpnöm a finom kaját, 10x olyan rossz, mintha egyáltalán meg sem kóstoltam volna. Ha ilyet csinálnék, utána tuti lelkibeteg lennék.

Arról nem is beszélve, hogy igen, a nyálban lévő amiláz miatt már a szájöregben megkezdődik CH felszívás.

De annyi előnye van ennek a módszernek, hogy utóbbi tényről sok anorexiás nem tud, így ők az egyáltalán nem evés helyett talán ezt a módszert választják. ki tudja, lehet, hogy némelyiknek ez a minimális tápanyagbevitel menti meg az életét...

2012. nov. 25. 21:52
 5/8 anonim ***** válasza:
50%

Csillám, azért ilyet a biológia könyvek nem írnak :)

Az amiláz bont már szénhidrátot (hmm, mennyire lehet könnyen emészthető a keményítő, ha az az egyetlen tápanyag amelyet már a szájunkban elkezdünk emészteni? :)

Dee felszívás a vékonybélben történik, a bélhámon tud átjutni a glükóz molekula, más molekulák pl. alkohol igen felszívódnak nyálkahártyákon is :) Meg a jó kis kokó :D

2012. nov. 25. 21:57
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez gusztustalan, én nem dobnék ki ezért pénzt, hogy megrágjam majd kiköpjem az ételt. Engem nem arra tanítottak, hogy pazaroljak.
2012. nov. 25. 23:04
 7/8 anonim ***** válasza:
Mivel írtad, hogy ezt nem csinálod sűrűn, ennyi erővel amikor csinálod meg is ehetnéd.
2012. nov. 26. 05:25
 8/8 anonim ***** válasza:
30%

6. válaszoló, mérgező cukros gabonákat lenyelni nem gusztustalan? az kiköpve mégis biztonságosabb.

ugye láttunk már dagadt kislányokat pizzát enni.. vagy süteményt.. hát ha odahányja az út közepére, még akkor is szebb látvány mintha látnád hogy jó ízűen betömi, jól van szívbeteg lesz ez is..

2012. nov. 26. 08:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!