Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha megrágom az ételt és...

Ha megrágom az ételt és kiköpöm, akkor nem szívódik fel ugye?

Figyelt kérdés

Most ez így elég hülyén hangzik, tudom.

Arra vagyok kíváncsi, hogy ha bekapok mondjuk egy pogácsát, valamennyire összerágom és aztán kiköpöm, hogy lehetőleg semmi ne maradjon a számban, akkor mivel nem nyelem le, az olyan, mintha nem is ettem volna... leszámítva azt a pár morzsát, ami esetleg a fogamon marad.

Nem kérek "szánalmas vagy" és hasonló válaszokat. Tudom, hogy ez nem épp normális, de ez a legújabb módszerem a bulimia ellen. Még mindig jobb, mintha kihánynám!

2013. febr. 24. 16:12
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
51%
Beléd nem csak a kaja, de a szó is kár. Amíg rágsz, üres marad a gyomrod, ha kiköpöd SEMMI nem szívódik fel. (Elhanyagolható mennyiség, amiből semmit nem fogsz érezni, de a szervezeted sem tudja hasznosítani)
2013. febr. 24. 16:55
 12/32 A kérdező kommentje:

én például imádom a tönkölybúza lisztet vagy a rozslisztet, ha lehet csak azt használom

viszont itthon pl anyukám fehérliszttel főz/süt, és sokszor ráveszem, hogy inkább ne ilyen lisztet használjunk, de a pogácsa nekik finomabb finomliszttel. Olyankor nem sok beleszólásom van. Fehér kenyeret viszont szerencsére már nagyon ritkán vesznek, inkább barna, magvas vagy rozskenyeret. Már ez is haladás!

2013. febr. 24. 16:57
 13/32 anonim ***** válasza:
Nem szívódik fel semmi, de ez lényegtelen a te esetedben. Az igazi probléma nem itt van, hanem a fejedben. Az a kár, hogy te még mindig az étel felszívódásán agyalsz.
2013. febr. 24. 16:57
 14/32 A kérdező kommentje:

mert a kérdést ezért írtam ki :)

a probléma valódi okán már dolgozom

2013. febr. 24. 16:59
 15/32 anonim ***** válasza:
Kötve hiszem azt... de azért sok sikert kívánok.
2013. febr. 24. 17:01
 16/32 anonim ***** válasza:

Eszméletlen nagy fogyatékos vagy ha napi pár gramm szénhidrát/zsír/fehérje is gondot okoz.

Pszichiáterhez fordulj inkább, ez elég komoly probléma, akár tetszik, akár nem a válaszom, le is szavazhatsz nyugodtan, attól te előrébb nem leszel, én meg nem leszek tőle beteg.

Mindig tartsd a következőket szem előtt!

Az itteni válaszolók akik erről le akarnak beszélni nem ellened vannak, hanem érted. Az itteni válaszolóknak semmilyen anyagi haszna nincs az itteni válaszolásokból, nem kapunk érte se pénzt, se kedvezményt sehova, a cél az hogy próbáljunk utat mutatni merre indulj el és lebeszélni a hülyeségekről. Az elvek a módszerek különböznek egyénenként, de a legtöbbünk nem akar senkit se alázni, az ilyen válaszok rendszerint akkor érkeznek, ha már valami nagyon nem stimmel.

2013. febr. 24. 17:02
 17/32 A kérdező kommentje:

Szerintem már az is baromi nagy szó, hogy elmondtam itthon és segítséget kértem. Nyilván ez csak rajtam múlik, hogy mennyi segítséget fogadok el, de legalább már beláttam, hogy ezen változtatni kéne. Nem egyszerű, mert állandóan itt motoszkál a fejemben vagy 6 kalóriatáblázat meg hasonlók. De szeretnék végre normális lenni, és azzal, hogy ezt beláttam, már az első lépést meg is tettem a gyógyulás felé. Köszönöm egyébként a válaszokat, és azért szeretek ide kérdést kiírni, mert az emberek őszintén megmondják a véleményüket, nem teketóriáznak, hisz nekik nem oszt nem szoroz. Így legalább sokszor reális képet kapok az egészről. Nem akarok pszichológushoz menni, nem tudom mennyit használna, nem vagyok az a magamról beszélős típus.

Ez a kérdésem most nem is erről szólt, csak az érdekelt, ha kiköpöm vajon ugyanolyan-e mintha nem enném meg. Nem szándékom ezt minden étellel eljátszani!

2013. febr. 24. 17:09
 18/32 A kérdező kommentje:

egyébként is valódi problémám az önfegyelemmel és mértékletességgel van

2 kisebb pogácsát ma megettem rendesen is a leves mellé, ha már ezt hoztam fel példának

2013. febr. 24. 17:11
 19/32 anonim ***** válasza:
45%
ezt hívják úgy hogy chew&spit diéta vagy mi a franc, volt is róla az egyik újságban egy 2 oldalas cikk, és igen, a tápanyag egy része így is felszívódik úgyhogy tökmindegy hogy kiköpöd vagy kihányod.
2013. febr. 24. 17:13
 20/32 anonim ***** válasza:

# 17 - Nem minden étel részesül a szádban való lubickolásra, ugye ? :D

Szerintem is kezdetnek jó lépés az, hogy elmondtad a dolgokat otthon, ez még nem garancia a sikerhez, de kezdetnek mindenképpen jó.

Viszont azt is tartsd szem előtt, hogy a szüleid nem biztos, hogy tudnak neked elegendő segítséget nyújtani. A pszichés eredetű zavarok nem játék és idővel úgy elfajulhatnak, hogy tragikusan csökken az esélye a gyógyulásnak. Úgyhogy időből kell megszüntetni a problémát, mert olyan ez, mintha lenne egy rozoga házad és tervezed, hogy majd rendbe hozod holnap, aztán holnapután, meg azután, ....s egyszer csak teljesen összedől a házad és már nem lesz amit rendbe hozni.

2013. febr. 24. 17:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!